Η καλύτερη συνταγή για καλοκαιρινό κέικ με φρούτα του δάσους
Από την ονειρική ομάδα του Oh my Deer
Δημοσίευση 17/6/2016 | 00:10
Το καλοκαίρι έφθασε. Ανυπομονείς να έρθει το Σαββατοκύριακο και να τρέξεις στην πιο κοντινή παραλία. Ήλιος, αλμύρα, θάλασσα, φίλοι και γέλια. Πικ νικ στην άμμο κάτω από τον ίσκιο των βράχων ή σε καταπράσινα δάση. To βράδυ στη βεράντα με παγωμένη λεμονάδα και το αγαπημένο σου βιβλίο. Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε βραδινή παραλία! Ξαπλώνεις στην άμμο και χαζεύεις το γαλαξία με καλή παρέα.
Τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα μπαίνεις στην κουζίνα από το πρωί, όσο έχει ακόμα δροσιά. Ανοίγεις τα παράθυρα, μαζεύεις τα μαλλιά σου και αρχίζεις το ξεφύλλισμα εκείνου του τετραδίου που σημειώνεις τις αγαπημένες σου συνταγές. Εκεί ανάμεσα σε ζωγραφιές από μικρές φράουλες και κεράσια βρίσκεις αυτό το πεντανόστιμο και εύκολο καλοκαιρινό κέικ της Martha Stewart. Καλοκαιρινό λόγω των φρούτων. Μπορείς όμως να βάλεις οποιοδήποτε φρούτο έχεις στο σπίτι σου. Από φράουλες και κεράσια μέχρι αχλάδια και μήλα με λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο. Αυτές οι συνταγές που σου αφήνουν το ελεύθερο να αυτοσχεδιάσεις -έτσι λίγο- δεν είναι οι καλύτερες;
Ακολούθησε βήμα - βήμα τη συνταγή και υποσχόμαστε πως όλο το σπίτι θα μυρίσει φράουλα και καλοκαίρι!
Υλικά
6 κουταλιές βούτυρο (85 γραμ.) + για το ταψί
1 ½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (188 γραμ.)
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
Λιγότερο από μία κούπα (175 γραμ.) ζάχαρη + 2 κουταλιές για το πασπάλισμα των φρούτων
1 μεγάλο αυγό
½ κούπα γάλα (118 ml)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
400 γραμ. φρούτα του δάσους (Φράουλες, κεράσια, μύρτιλα, βατόμουρα κ.α.)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο με τα 175 γραμμάρια ζάχαρης για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ανοιχτά στο χρώμα. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι (25 εκ.) και απλώστε το μείγμα με μία σπάτουλα.
Τοποθετήστε τα κομμένα φρούτα σε μία στρώση στην επιφάνεια του μείγματος. Πασπαλίστε τα με δύο κουταλιές ζάχαρη για να καραμελώσουν.
Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και μετά μειώστε στους 150°C και ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήσετε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο!
Αφήστε το να κρυώσει. Σερβίρετέ το με ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή με μία μπάλα παγωτό βανίλια.