E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Forky: Η ελληνική startup που αλλάζει τα δεδομένα στο delivery

Ποιοτικό φαγητό σε λίγα λεπτά με τρία κλικ

Δημοσίευση 2/3/2016 | 16:51

Forky: Η ελληνική startup που αλλάζει τα δεδομένα στο delivery

Σε κάθε σπίτι και γραφείο που σέβεται τον ευατό του υπάρχει εκείνο το συρτάρι με τα καταχωνιασμένα φυλλάδια των διάφορων καταστημάτων εστίασης που προσφέρουν delivery. Πιτσαρίες, κινέζικα, σούσι, μπέργκερς και φυσικά σουβλάκια. Το Forky ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στο delivery, προσφέροντας ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό σε προσιτές τιμές και γρήγορους χρόνους παράδοσης. 

Με ένα μενού που αλλάζει καθημερινά, που είναι θερμιδομετρημένο και καλύπτει όλα τα γούστα και περιλαμβάνει από κυρίως πιάτα και σαλάτες, μέχρι επιδόρπια με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

Ο Μιχάλης Γκόντας, συνιδρυτής του Forky με τον Πέτρο Πιτσιλή, εξηγεί στο e-daily τoυς λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της υπηρεσίας:

"Το προηγούμενο εγχείρημα της ομάδας ήταν το Cookisto, μια peer-to-peer πλατφόρμα συνεργατικής κατανάλωσης, μέσα από την οποία μπορούσες να βρεις ή να μοιραστείς σπιτικό φαγητό με άτομα της περιοχής σου. Παρόλη την μεγάλη απήχηση σε Αθήνα και Λονδίνο, έφθασε η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε πως η υπηρεσία δεν ικανοποιούσε την βασική ανάγκη του καταναλωτή, καθώς η όλη διαδικασία παραγγελίας είχε πολλά χρονικά εμπόδια με αποτέλεσμα να μην μπορείς να έχεις το φαγητό τη στιγμή που πραγματικά το θέλεις. Έχοντας πάρει τα μηνύματα αυτά, αποφασίσαμε να αναλάβουμε όλο το κομμάτι της παραγωγής, διάθεσης και παράδοσης του φαγητού, δημιουργώντας το Forky, μια υπηρεσία η οποία εξ ορισμού είναι σχεδιασμένη να κάνει εύκολη και ευχάριστη την διαδικασία παραγγελίας φαγητού. Έτσι πλέον καταφέραμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή αυτό που ακριβώς ζητούσε: ποιοτικό φαγητό μέσα σε λίγα μόλις λεπτά."

Όσο για το τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά από μια τυπική επιχείρηση εστίασης ο ίδιος  απαντά πως αυτό που κάνει το Forky να διαφέρει από τον ανταγωνισμό είναι δύο κύριοι παράγοντες: "Ο πρώτος είναι τα ίδια μας τα πιάτα. Ακολουθούμε μια στρατηγική μοντέρνας ελληνικής κουζίνας η οποία όμως συνοδεύεται συνήθως από μια εστιατορική πινελιά δίνοντας πολύ έμφαση στα φρέσκα υλικά και τα δημιουργικά πιάτα.  Ο δεύτερος και βασικός παράγοντας είναι η πολύ γρήγορη παράδοση την οποία επιτυγχάνουμε εφαρμόζοντας τελευταία τεχνολογία σε όλες τις πτυχές της υπηρεσίας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις αποφασίσει τι θέλεις και μπορείς να στείλεις την παραγγελία σου μέσω της ιστοσελίδας ή του app σε 3 taps. Δεν χάνεις πια χρόνο ψάχνοντας σε καταλόγους, τους οποίους μπορεί να ξεφυλλίζεις για 10 λεπτά και ακόμα να μην είσαι σίγουρος για το τι θα ήθελες.  Η γρήγορη απόφαση σε συνδυασμό με την άμεση παραγγελία σε 3 κλικ και την ταχύτατη παράδοση σε λιγότερο από 15 λεπτά, κάνει την όλη εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη σε σχέση με ένα συμβατικό εστιατόριο που κάνει delivery και είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί το word-of-mouth της υπηρεσίας."

Μαγειρεύοντας για την Αθήνα

Σχετικά με την λογική πάνω στην οποία έχει σχεδιαστεί το μενου, αναφέρει πως "από άποψη επιλογών, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία παραγγελίας φαγητού. Στο Forky θα βρεις καθημερινά δυο κυρίως πιάτα, μια σαλάτα και συνοδευτικά (τα οποία αλλάζουν καθημερινά) με αποτέλεσμα να μπορείς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχεις κάνεις την επιλογή σου. Από διατροφικής πλευράς, το μενού μας είναι σχεδιασμένο για να μπορείς να χρησιμοποιείς την υπηρεσία κάθε ημέρα, εξασφαλίζοντας μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Οι σεφ μας χρησιμοποιούν τα πλέον φρέσκα υλικά και εμπλουτίζουν συνεχώς το μενού μας με νέα, δημιουργικά πιάτα. Φυσικά, εκτός από το συνεχώς ανανεώμενο μενού, έχουμε προσθέσει και επιλογές συνοδευτικών, όπως τα Forky desserts σε συνεργασία με τον Στέλιο Παρλιάρο, διάφορες ποικιλίες ψωμιού & αναψυκτικά. Συνεχώς, ψάχνουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε το μενού μας, πάντα με γνώμονα την γρήγορη και άνετη εμπειρία παραγγελίας."

Ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να μη παίρνει στα σοβατά την κριτική των χρηστών του: "Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας, συλλέγουμε συνεχώς feedback από τους χρήστες μας, έτσι ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε την υπηρεσία του Forky στους τομείς που ακριβώς θα έχει το μεγαλύτερο αντίκρισμα στην συνολική εμπειρία παραγγελίας. Αυτό σημαίνει πως λαμβάνουμε και αξιολογούμε καθημερινά τα σχόλια των πελατών μας για όλες τις πτυχές της υπηρεσίας, δίνοντας φυσικά μέγιστη βαρύτητα στο φαγητό. Όλα μας τα πιάτα τεστάρονται δεκάδες φορές μέχρι να φτάσουμε στην ιδανική εκτέλεση και να μπουν στο μενού ενώ κατόπιν βελτιώνονται ακόμη παραπάνω σύμφωνα με τα σχόλια που συλλέγουμε. Συνολικά, δεν υπάρχει κάποια “τάση” προς συγκεκριμένα πιάτα μιας και στον σχεδιασμό του μενού φροντίζουμε να υπάρχουν πάντα επιλογές για όλα τα γουστά όπως. λαδερά, κρεατικά, ζυμαρικά ή vegetarian επιλογές."

Τα σχέδια για ανάπτυξη

Όμως η ομάδα του Forky δεν σταματάει εδώ. Έχοντας ήδη την εμπειρία της αγοράς του Λονδίνου από το Cookisto και με την υποστήριξη επενδυτικών funds, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της ανάπτυξης της. "Η πρώτη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε μας επέτρεψε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην τεχνολογία, να επεκταθούμε σε νέες περιοχές του λεκανοπεδίου (Χαλάνδρι/Μαρούσι) και φυσικά να βελτιώσουμε συνολικά την Forky εμπειρία δημιουργώντας συνεχώς νέα πιάτα και κρατώντας χαμηλούς χρόνους παράδοσης", αναφέρει ο Μιχάλης Γκόντας. "Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η δημιουργία νέων πρατηρίων διανομής στην Αθήνα καλύπτοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του λεκανοπεδίου, ενώ πιο μακροπρόθεσμα, στα πλάνα μας είναι και η επέκταση σε αγορές του εξωτερικού όπου το μοντέλο του Forky μπορεί να λειτουργήσει."

www.forky.gr και Forky app σε iOS και Android

Συνέντευξη και επιμέλεια: Γιώργος Στεφάνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι νομίζουν οι άλλοι για σένα όταν βλέπουν τα τατουάζ σου

Body+Mind 12.07.2025
Γιατί, σύμφωνα με την επιστήμη, ίσως κάνουν λάθος

Το απόλυτο trend στα σανδάλια που μοιάζει αστείο αλλά θα το βάλεις κι εσύ ‑ Δες γιατί!

Style 12.07.2025
Το πιο απλό παπούτσι του καλοκαιριού γίνεται fashion trend με την υπογραφή των Kendall & JLaw

Η πιο εύκολη μέθοδος για να κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά όσο λείπεις διακοπές

Σπίτι 12.07.2025
Μάθε το κόλπο που χρησιμοποιούν οι έμπειροι plant lovers για να μη βρίσκουν ποτέ τα φυτά τους μαραμένα μετά τις διακοπές

Φτηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια ή... κάμπινγκ; Ποια είναι πραγματικά η διαφορά στην τιμή

Ταξίδια 12.07.2025
Ένα δωμάτιο σε ενοικιαζόμενα ή η εμπειρία του κάμπινγκ;

Δροσίσου αλλιώς: 7 ποτάμια της Ελλάδας που κάνουν τις παραλίες να μοιάζουν... βαρετές

Ταξίδια 12.07.2025
Ξέχνα το αλάτι και τις ξαπλώστρες – αυτά τα ποτάμια είναι η απόλυτη καλοκαιρινή όαση

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind 12.07.2025
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε

Βρήκαμε τις BB creams που αντέχουν στη ζέστη και κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει

Style 12.07.2025
Δοκίμασέ τες και πες μας ποια έγινε η δική σου go-to για το καλοκαίρι!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.07.2025
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

6 τροφές γεμάτες κολλαγόνο που θα βοηθήσουν το δέρμα σου

Body+Mind 12.07.2025
Ενταξέ τες οπωσδήποτε στη διατροφή σου!

Αυτά είναι τα 7 είδη ξεκούρασης που όλοι χρειαζόμαστε

Body+Mind 12.07.2025
Κι όμως, ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος!

Η χώρα όπου ένας στους τρεις κατοίκους είναι εκατομμυριούχος

Ταξίδια 12.07.2025
Το ποσοστό φτώχειας είναι μηδενικό

Διακοπές χωρίς πλοίο: 5 παραθαλάσσια μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα σε ενθουσιάσουν

Ταξίδια Χτες
Φόρα το καπέλο σου, βάλε αντιηλιακό και ετοιμάσου για διακοπές που θα σε ενθουσιάσουν… χωρίς ταλαιπωρία!