E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Red velvet cake για τους ερωτευμένους

Συνταγή από τα χεράκια της Melisoula

Δημοσίευση 4/2/2016 | 00:17

Red velvet cake για τους ερωτευμένους

¶λλη μια γλυκονοστιμιά από τα χέρια της Melisoula, της αγαπημένης μας food blogger!

Red Velvet Cake

Υλικά

Για το cake

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
125 γρ βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
240 ml ξινόγαλα
1 μπουκαλάκι (25 γρ) φυτικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι

Για το γλάσο

250 γρ ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 πακέτα τυρί Philadelphia (θερμοκρασία δωματίου)
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Βουτυρώνουμε τρεις στρογγυλές χαμηλές φόρμες διαμέτρου 22 εκατοστών.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, το αλάτι και το κακάο.
Διαλύουμε στο ξινόγαλα το χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και το γάλα με το χρώμα, και χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε τη σόδα με το ξίδι, το ρίχνουμε στο μείγμα και το χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, και ψήνουμε για περίπου 20 με 22 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα και μετά ξεφορμάρουμε προσεκτικά τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρες.

Για το γλάσο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, για περίπου πέντε λεπτά, ξεκολλώντας από τον κάδο τα υλικά που κολλάνε, έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.

Food styling
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο κέικ, αλείφουμε με το γλάσο, τοποθετούμε το δεύτερο cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με γλάσο και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας κέικ. Καλύπτουμε έπειτα όλο το κέικ περιμετρικά με το υπόλοιπο γλάσο, και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Tip!
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tι ανεβάζει την κορτιζόλη μας και πού μας επηρεάζει

Body+Mind 12.05.2025
Είναι καλό να γνωρίζεις

Αν κάνεις συχνά αυτά τα 3 πράγματα, το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σου πει κάτι σοβαρό

Body+Mind 12.05.2025
Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες δεν είναι τόσο τυχαίες όσο νομίζουμε

Sharon Stone: Ο αισθητικός της έδωσε σημαντικές συμβουλές για τις ώριμες επιδερμίδες

Style Χτες
Η ώριμη επιδερμίδα έχει ιδιαίτερες ανάγκες καθώς αντιμετωπίζει φυσική μείωση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της ενυδάτωσης

Το απρόσμενο πεντικιούρ της Rihanna είναι η τάση του φετινού καλοκαιριού

Style Χτες
Η επιστροφή του λευκού στα νύχια ήρθε… και φέρει την υπογραφή της RiRi

6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό

Eat + Drink Χτες
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!

Mental detox: Η τεχνική που θα σε αποφορτίσει από την ψυχική κούραση!

Body+Mind Χτες
Όλοι γνωρίζουμε το detox στην διατροφή αλλά έχεις ξανά ακούσει για το πνευματικό detox;

Bahala Na: Η φιλιππινέζικη φιλοσοφία για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής

Body+Mind Προχτές
Μέσα της κρύβεται μία σημαντική φιλοσοφία ζωής!

Τι είναι το ρώσικο μανικιούρ που αρχίζει να γίνεται μόδα

Body+Mind Προχτές
Ποια είναι η διαδικασία ενός ρώσικου μανικιούρ;

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται πριν τις 9 το βράδυ;

Family Προχτές
Τρεις πολύ σημαντικοί λόγοι

Αυτες οι celebrities είπαν «όχι» στις ψεύτικες οδοντοστοιχίες και έγιναν σύμβολα αυθεντικότητας

Body+Mind 09.05.2025
Η νέα ομορφιά δεν είναι τέλεια. Είναι αυθεντική – και έχει... κενά, στραβώματα και χαρακτήρα!