E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξτε λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα

Πεντανόστιμοι!

Δημοσίευση 13/11/2015 | 00:01

Φτιάξτε λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα

Φτιάξτε λουκουμάδες γεμιστούς, για να σας ευγνωμονούν τα παιδιά σας, συγγενείς, φίλοι και γείτονες!

Υλικά

1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

230 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Ακολουθούμε τη βασική συνταγή για λουκουμάδες, για να ετοιμάσουμε τη ζύμη. 

  • Βάζουμε το γάλα με το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας, αφού πρώτα το βρέξουμε, παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με το αλάτι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε για λίγο να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ετοιμαστεί η γκανάς. Βάζουμε τη σοκολάτα μας στο ψυγείο για μία ώρα, να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς.

Κατόπιν τη βγάζουμε και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σοκολάτας, τα οποία και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15 λεπτά. Για να πλάσουμε τους λουκουμάδες, παίρνουμε στα χέρια τα σοκολατάκια και τα τυλίγουμε με τη ζύμη, κλείνοντας καλά τον κάθε λουκουμά. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καuτό ηλιέλαιο λίγους λίγους, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσουν ελαφρά οι λουκουμάδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, μέλι, τριμμένο μπισκότο ή σιρόπι σοκολάτας για να σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο βαθύ κόκκινος «σούπερ χυμός» που ρίχνει την πίεση και θωρακίζει την καρδιά

Body+Mind 19.11.2025
Μπορεί ένα ποτήρι χυμό να λειτουργήσει σαν φυσικό… αντιυπερτασιακό;

Τι είναι το «phubbing» που καταστρέφει τις σχέσεις

Σχέσεις 19.11.2025
Το λάθος που κάνουμε όλοι στα ραντεβού και καταστρέφει την επικοινωνία

Pimple patches: Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά

Style 19.11.2025
Η λύση για το σπυράκι που εμφανίστηκε «από το πουθενά» - και θέλεις να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα!

5 ρομαντικά χωριά της Ιταλίας που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι – και σε περιμένουν αυτόν τον Νοέμβρη

Ταξίδια 19.11.2025
Είτε ταξιδεύεις με παρέα, είτε με το άλλο σου μισό, είτε μόνη σου, η Ιταλία ξέρει πώς να σου δείχνει την ομορφιά της… ακόμα και στις πιο ήρεμες εποχές!

Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη αλλά κρύβουν σοβαρό κίνδυνο καρδιάς στους νέους

Body+Mind Χτες
Τα αθώα συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί

Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά

Σχέσεις Χτες
Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν

Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών

Body+Mind Προχτές
Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει

Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Body+Mind Προχτές
Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!