Μήπως αυτές οι τροφές ευθύνονται για τα σπυράκια σου;
4 διατροφικές επιλογές που επιδεινώνουν την ακμή
Δημοσίευση 10/2/2015 | 00:00

Η ακμή είναι μια από τις πιο δύσκολες δερματικές παθήσεις, που έχει ταλαιπωρήσει ή και συνεχίζει ταλαιπωρεί τους περισσότερους από εμάς. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το ακριβές αίτιο στο οποίο οφείλεται η εμφάνιση των σπυριών, ενώ άλλοι από εμάς είμαστε ευαίσθητοι σε ορισμένα τρόφιμα, που αν τα καταναλώσουμε, τα σπυράκια μας θα παρουσιάσουν έξαρση, ενώ άλλοι δεν επηρεάζονται από τα συγκεκριμένα τρόφιμα. Σε περίπτωση όμως που οι αλοιφές και οι μάσκες προσώπου δεν λειτουργούν στο δέρμα μας, τότε ίσως να φταίει κάποια από τις τροφές που υπάρχουν στο διαιτολόγιο μας. Παρακάτω ακολουθούν 4 τρόφιμα που είτε προκαλούν, είτε χειροτερεύουν την ακμή.
Γαλακτοκομικά
Όπως εξηγούν οι δερματολόγοι, τα γαλακτοκομικά συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της ακμής, καθώς βοηθούν στην παραγωγή ορμονών, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία των εξανθημάτων.
Σόγια
Τα φυτικά της οιστρογόνα προκαλούν την εμφάνιση των εξανθημάτων στην περιοχή γύρω από το στόμα και στο πιγούνι, καθώς μιμούνται τη λειτουργία των οιστρογόνων του οργανισμού, διαταράσσοντας έτσι το ορμονικό μας σύστημα.
Ψωμί
Το σιτάρι επηρεάζει την εκδήλωση φλεγμονών στο σώμα μας, με αποτέλεσμα όσο πιο έντονη είναι μια φλεγμονή, τόσο πιο έντονα να είναι αντίστοιχα και τα σημάδια της ακμής.
Φιστίκια
Περιέχουν ένα ανδρογόνο που χειροτερεύει την ακμή, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής του σμήγματος στο δέρμα, με αποτέλεσμα να το κάνει πιο λιπαρό και οι πόροι του να κλείνουν πιο εύκολα.