Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα, χωρίς μαγιά, χωρίς φούρνισμα και χωρίς χρόνο αναμονής – έτοιμη στο άψε-σβήσε! Ταιριάζει τέλεια για πρωινό, σνακ στο χέρι ή και δίπλα στο φαγητό σας.
Είναι αφράτη, τραγανή και πλούσια σε γεύση, φτιαγμένη με υλικά που όλοι έχουμε ήδη στην κουζίνα.
Δες πώς φτιάχνεται εδώ:
Υλικά:
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 αυγό (μεσαίο)
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
100 γρ. φέτα, τριμμένη
1/4 κ.γ. ρίγανη
Για το άλειμμα:
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και βάζουμε στο κέντρο τη φέτα και τη ρίγανη.
Κλείνουμε τη ζύμη σαν πουγκί και την ξανανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, στο μέγεθος του τηγανιού (32 εκ.).
Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από την πλευρά που αλείψαμε, μέχρι να ροδίσει.
Λαδώνουμε και την άλλη πλευρά, γυρνάμε την πίτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή.