Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά, για να γλύφετε και τα δάχτυλά σας
Οι μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, θρεπτικότητα και απόλυτη νοστιμιά
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2024 | 01:25
Οι μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, θρεπτικότητα και απόλυτη νοστιμιά. Με τη μελιτζάνα να ψήνεται αργά, απορροφώντας όλα τα αρώματα της γεμιστής γέμισης, και το ρύζι να αναμειγνύεται με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, δημιουργείται ένα πιάτο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να ζητάνε κι άλλο. Είτε το απολαύσετε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο πως θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλά σας από τα μαγικά χέρια του LIVE KITCHEN!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τις μελιτζάνες
- 3 μελιτζάνες
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ πελτέ ντομάτας
- 130 γρ ρύζι Καρολίνα
- 300 γρ βραστό νερό
- πιπέρι
- 1 κτγ κανέλα
- αλάτι
- Μαϊντανός
- 4-5 φύλλα δυόσμου
Για το ταψί
- 150 γρ νερό
- Φέτες ντομάτας
Πυρέξ 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα καπάκια από τις μελιτζάνες για να δημιουργήσουμε μια θήκη.
- Χαράζουμε εσωτερικά την σάρκα πρώτα κάθετα και έπειτα διαγώνια και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ.
- Τις αλάτίζουμε ,τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-40 λεπτα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι, μελιτζάνα) και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, κανέλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμεγια 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και πατάμε στην μέση με ένα πηρούνι για να δημιουργηθεί μια θήκη.
- Γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες και την γέμιση που περίσσεψε την βάζουμε γύρω από τις μελιτζάνες .
- Προσθέτουμε το νερό πρώτα μέσα στο τηγάνι για να πάρει όλα τα υπολείματα και έπειτα το ρίχνουμε προσεκτικά γύρω από τις μελιτζάνες.
- Κόβουμε και βάζουμε φέτες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε για ακόμη 35-40 λεπτά στους 180 c.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και οι πιο νόστιμες γεμιστές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έρευνα: Από ποια ηλικία αρχίζουμε να «γερνάμε απότομα»;
Body+Mind
28.12.2025
Η κρίσιμη δεκαετία που αλλάζει το σώμα μας και όσα δείχνουν οι επιστήμονες
Το πανέμορφο χωριό με τις μπλε πόρτες που μοιάζει με LEGO
Ταξίδια
28.12.2025
Ένα χωριό-μυστήριο, χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα, με γαλάζιες πόρτες, παραμυθένια εκκλησία και σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις πως περπατάς μέσα σε καρτ-ποστάλ
Οι πόνοι της περιόδου μπορεί να οφείλονται σε έναν ύπουλο εχθρό
Body+Mind
28.12.2025
Μπορεί να ταλαιπωρεί και εσένα
Shadow work: Πώς να το εφαρμόσεις για να δεις θεαματικά αποτελέσματα στη ζωή σου
Body+Mind
28.12.2025
Πώς μπορεί να σε βοηθήσει;
Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση
Body+Mind
Χτες
Αυτό που αγνοείς κάθε μέρα επηρεάζει την ενέργειά σου
Αυτή η συνήθεια από την εφηβεία μπορεί να τονώσει απίστευτα την ψυχολογία σου!
Body+Mind
Χτες
Οι ειδικοί μίλησαν και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!
10 μυστικά για πεντανόστιμες σούπες που δε γνώριζες
Food
Χτες
Αν αναρωτιέσαι πώς να πετυχαίνεις κάθε σούπα, διάβασε αυτό!
Το έντερο «μιλάει»: Τα 6 σημάδια που προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά ‑ και πώς να το διορθώσετε
Body+Mind
Προχτές
Τα απροσδόκητα σημάδια που δείχνουν διαταραγμένη λειτουργία του εντέρου και οι καθημερινές κινήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Αντιμετώπισε τις αρνητικές σκέψεις: η μέθοδος των 3 βημάτων που εφαρμόζουν οι ψυχολόγοι
Body+Mind
Προχτές
Μάθε πώς να «εκπαιδεύεις» το μυαλό σου με μια απλή, επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο τριών βημάτων που προτείνουν οι ψυχολόγοι
7 μέρη στην Αθήνα για τέλειες σούπες
Eat + Drink
Προχτές
Γιατί ο χειμώνας θέλει τις σουπιτσες του και τα μαγαζιά που τις ετοιμάζουν σε διάφορες εκδοχές, είναι πολλά!






