E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που θέλει να «εξαφανίσει» τις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

Ο κόσμος όμως αντιδρά

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 9/8/2024 | 00:16

Η χώρα που θέλει να «εξαφανίσει» τις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου
pexels

Οι κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου με τελευταία δυναμική προσθήκη το Temu, έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα τεράστιο κομμάτι του εμπορίου παγκοσμίως.

Τα ποσά που κερδίζουν προκαλούν ίλιγγο και κάποιοι προσπαθούν να βρούνε τρόπο να μειωθεί ουσιαστικά η μεγάλη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα τους μέσω του λιανεμπορίου.

Η πρώτη χώρα που αντιδρά είναι η Τουρκία που μειώνει το επιτρεπόμενο ποσό που μπορεί κάποιος να ξοδέψει σε κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου από 150 δολάρια σε μόλις 30.

Ταυτόχρονα αυξάνει 60% τους δασμούς σε αγαθά εκτός ευρωπαικής ένωσης.

Tα νέα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις μικρές παραγγελίες που κάνουν οι καταναλωτές κυρίως μέσα από κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως οι Temu, AliExpress και Shein. 

Το υπουργείο Εμπορίου κάνει λόγο για μέτρα που στόχο έχουν να προστατεύσουν την τουρκική οικονομία και τις τουρκικές επιχειρήσεις που βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών από την Κίνα.

Όμως τα μέτρα δεν υποδέχτηκαν θετικά οι πολίτες. Σε μια χώρα που ο πληθωρισμός κάνει πάρτυ, και το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί, οι εταιρείες λιανικού εμπορίου από την Κίνα ήταν μια διέξοδος για φθηνές αγορές.

«Η κυβέρνηση παρενέβη για να ελέγξει και το Temu. Είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε Βόρεια Κορέα», «Τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία είναι φθηνότερα στο εξωτερικό. Ωστόσο, όταν οι Τούρκοι πολίτες προσπαθούν να αγοράσουν φθηνότερα αγαθά από το εξωτερικό, πληρώνουν φόρους». «Το κράτος συμμετέχει πλέον σε κάθε πτυχή της ζωής μας – στα όνειρά μας, στα σπίτια μας και στα ψώνια μας…».

«Ενώ οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν φθηνότερους τρόπους για να καλύψουν τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει να τους βάζει εμπόδια. Γιατί τόση εχθρότητα προς το κοινό;» είναι μερικά από τα σχόλια των Τούρκων πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα ‑ Η λίστα της Ευρώπης με τους πολίτες που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές

E-Daily 1.Hero 09.06.2026
Διακοπές; Όχι για όλους: Η χώρα της ΕΕ όπου το 61% δεν αντέχει οικονομικά μια απόδραση

Μουντιάλ 2026: 4 ομάδες που ίσως κάνουν την έκπληξη και φτάσουν μακριά

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Tέσσερις συγκεκριμένες εθνικές ομάδες με το υπόβαθρο, το ταλέντο και τις ειδικές συνθήκες να κάνουν τη μεγάλη ζημιά

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Πώς θα είναι η ζωή εκεί

H περιοχή με τα περισσότερα προς ενοικίαση διαμερίσματα στην Αττική

E-Daily 1.Hero 09.06.2026
Δύσκολη πίστα η ανεύρεση διαμερίσματος

Αυτά τα vintage Pyrex πιάτα μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

E-Daily 3.Left Χτες
Ψάξτε τα ντουλάπια της γιαγιάς!

Explainer: Καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες ‑ Τι συμβαίνει πραγματικά και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 3.Left Χτες
Αν έχετε την αίσθηση ότι φέτος οι καρχαρίες εμφανίζονται παντού, δεν είστε οι μόνοι

Γιατί οι εκπαιδευτικοί στο Μεξικό γκρεμίζουν αγάλματα ποδοσφαιριστών λίγο πριν το Μουντιάλ

E-Daily 3.Left Χτες
Εικόνες με γκρεμισμένα αγάλματα ποδοσφαιριστών κάνουν τον γύρο του κόσμου

To 92% των δημόσιων αλλαξιέρων για μωρά βρέθηκαν θετικές για χρήση κοκαΐνης!

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στις αλλαξιέρες;

Περίεργα επαγγέλματα που όμως πληρώνονται πολύ καλά

E-Daily 3.Left Χτες
Όχι, δεν είναι ο χειριστής αυτόματης τέντας!