Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης
Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/3/2024 | 00:18
Οι λαγάνες μόλις ψηθούν είναι έτοιμες, τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες. Υπέροχες που θα τις απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!
ΥΛΙΚΑ
900 γρ αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ νωπή μαγιά η 16 γρ ξηρή
500 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κτγ ζάχαρη
12 γρ αλάτι - Περίπου 2,5 κτγ
1 κτσ ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο
Σουσάμι
40 γρ νερό
1 κτγ ζάχαρη
Σουσάμι
2 λαγάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και σπάμε καλά τις νωπές μαγιές μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν πολύ μέσα στο νερό.
- Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Κάνουμε τον φούρνο στόφα ανάβοντάς τον στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό.
- Μετά από 1 λεπτό τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα να ξεκουραστεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 20 λεπτά.
- Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στον φούρνο κάνοντάς τον στόφα με την ίδια διαδικασία.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
- Παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί κουζίνας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα.
- Αλείφουμε στην λαδόκολλα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Βάζουμε επάνω την λαγάνα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
- Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στην συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλά μας την λαγάνα.
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 c και έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί κουζίνας από την ανάποδη πλευρά.
- Αλείφουμε με ζάχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Βάζουμε προσεκτικά την λαγάνα όπως είναι μαζί με την λαδόκολλα μέσα στον φούρνο πάνω στο ταψί που καίει. Κλείνουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με την δεύτερη λαγάνα.
Και έξτρα συνταγή... ταραμοσαλάτα!
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα τοπ σαλόνια περιποίησης σκύλων στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να γνωρίζεις
Urban
21.05.2024
Η απόλυτη εμπειρία grooming για το τετράποδό σου
Tο μεταλλιζέ χρώμα στα νύχια της Kylie Jenner είναι το καλύτερο χρώμα για φέτος την άνοιξη
Style
21.05.2024
Δοκίμασέ το κι εσύ
Ποιον/Ποια πρέπει να κάνεις unfollow
Σχέσεις
21.05.2024
Δες γιατί πρέπει να κάνεις εκκαθάριση στα soscial media
Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να πιεις καφέ μέσα στη μέρα
Body+Mind
21.05.2024
Τι έδειξαν δυο έρευνες
Θέλεις λείανση των ρυτίδων; Η θεραπεία με πεπτίδια είναι για σένα
Body+Mind
21.05.2024
Αυτό είναι ένα μόνο από τα οφέλη που προσφέρει αυτή η θαυματουργή θεραπεία!
Wabi sabi: Πώς ο ιαπωνικός τρόπος ζωής μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου
Body+Mind
Χτες
Μπορεί το wabi sabi να θυμίζει ιαπωνική κουζίνα, όμως δεν έχει να κάνει με συνταγές, αλλά με την ευτυχία μας!
Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Με αυτά τα φορέματα θα είσαι η πιο καλοντυμένη!
Style
Χτες
Διάλεξε τα πιο chic σύνολα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις με το στιλ σου!
4 τροφές που μπορεί να λείπουν από τη διατροφή σου εαν εχεις χαμηλή ενέργεια
Body+Mind
Προχτές
Σύμφωνα με ειδικούς στη διατροφή
5 πράγματα που δεν πρέπει να βάζει κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας
Σπίτι
Προχτές
Υπάρχουν καλύτερα μέρη για αυτά