E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «Οδύσσεια» του σκύλου που σώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε σταρ του Χόλιγουντ

Ο αγαπημένος Rin Tin Tin

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2024 | 00:48

Η «Οδύσσεια» του σκύλου που σώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε σταρ του Χόλιγουντ
@wikipedia.org

Οι σύγχρονοι θεατές πιθανότατα δεν θα γνωρίζουν αυτόν τον ήρωα της μεγάλης οθόνης, αλλά η συνεισφορά του στις κινούμενες εικόνες ήταν πολύ πιο σημαντική από πολλούς ηθοποιούς των οποίων τα ονόματα παραμένουν συνείδηση μας. Στην απέραντη, γεμάτη αστέρια ταπισερί του Χόλιγουντ, ένας θρύλος ξεπέρασε τα σύνορα, τα είδη ταινιών, ακόμη και τα είδη ζώων.

Η αξιοσημείωτη ιστορία του Rin Tin Tin, είναι η ιστορία του τετράποδου θριάμβου που κατέκτησε την μεγάλη οθόνη και τις καρδιές εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία ενός σκύλου που γοήτευσε το Χόλιγουντ. Το ταξίδι του Rin Tin Tin ξεκίνησε στα ερείπια της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Γαλλίας, όπου ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο Lee Duncan, έπεσε πάνω σε μια γέννα εγκαταλελειμμένων κουταβιών γερμανικών ποιμενικών το 1918.

Ανάμεσα στα ερείπια και την απόγνωση, ένα συγκεκριμένο κουτάβι τράβηξε το μάτι του Ντάνκαν, αδύνατο τσακισμένο με μια λάμψη στο μάτι του. Ο Ντάνκαν τον ονόμασε Rin Tin Tin, από ένα γούρι από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα του και αναγνωρίζοντας αυτή τη λάμψη ως το αδιαμφισβήτητο πάθος για τη showbusiness, τον έφερε λαθραία πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σύντομα πρόσφερε στον Rin Tin Tin μια καριέρα που θα άφηνε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το ντεμπούτο του Rin Tin Tin στην οθόνη δεν ήταν τίποτα λιγότερο από πολλά υποσχόμενο. Μετά τους δεύτερους ρόλους στα «The Man from Hell’s River» και «My Dad», που κυκλοφόρησαν και τα δύο το 1922, ήρθε η ώρα για τον Rin Tin Tin να κάνει την πρώτη του κορυφαία ερμηνεία. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το «Where the North Begins», σηματοδοτώντας την πρώτη πρωταγωνιστική εμφάνιση του σκύλου όπου αιχμαλώτισε αμέσως τις καρδιές του κοινού.

Πιστοποιημένος ως «Λυκόσκυλο», η ταινία ακολούθησε τον Rin Tin Tin σαν ένα κουτάβι Γερμανικό Ποιμενικό που υιοθετείται από μια καναδική αγέλη λύκων. Τελικά γίνεται φίλος με έναν θηρευτή γούνας ονόματι Ντυπρέ, τον οποίο εξαπατά ένας κακόβουλος διευθυντής εμπορικού σταθμού που έχει σχέδια να κλέψει το αντικείμενο του πόθου του. Αφού κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε ένα ντόπιο παιδί, ο αδικημένος Rin Tin Tin τρέχει για να ξανασυναντήσει την αγέλη του, αλλά ο Dupre καταφέρνει να καθαρίσει το όνομά του και να τον φέρει πίσω. Ο Wolf-Dog σκοτώνει μοχθηρά τον μάνατζερ και όλοι ζουν ευτυχισμένοι για πάντα.

Καθώς η φήμη του Rin Tin Tin εκτοξεύτηκε, το ίδιο αυξήθηκε και η ζήτηση για τα ταλέντα του. Πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του 1920, συμπεριλαμβανομένων των «Clash of the Wolves», «Jaws of Steel» και «The Night Cry», επιδεικνύοντας την αξιοσημείωτη ευελιξία του. Από ηρωικές διασώσεις έως συγκινητικές ιστορίες πίστης, ο Rin Tin Tin ενσάρκωσε την ίδια την ουσία της ικανότητας αφήγησης του Χόλιγουντ. Αλλά δεν ήταν μόνο το χάρισμα του Rin Tin Tin στην οθόνη που τον έκανε αγαπητό στο κοινό. Η προσωπική του ζωή προκαλούσε από μόνη της την αίσθηση των μέσων ενημέρωσης. Οι εφημερίδες εξιστορούσαν κάθε του κίνηση, από τα πολυτελή καταλύματα του, συμπεριλαμβανομένου ενός εξατομικευμένου καμαρινιού και των γκουρμέ γευμάτων, μέχρι τους υποτιθέμενους έρωτές του με άλλους σκύλους σταρ της εποχής. Το Χόλιγουντ είχε πραγματικά βρει τον τετράποδο Casanova.

Ενώ ο Ντάνκαν επωφελήθηκε από τη νέα επιτυχία του Rin Tin Tin, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως φύλακας, πράκτορας, μάνατζερ και χειριστής, ένα άλλο άτομο στη βιομηχανία του κινηματογράφου βρέθηκε να οδηγεί τον Rin Tin Tin σε νέα επίπεδα φήμης και δόξας. Ο Daryl Francis Zanuck, ένας νεαρός σεναριογράφος της Warner Bros εκείνη την εποχή, του ανατέθηκε η ανάπτυξη σεναρίων για τη διευκόλυνση της χρήσης του διαρκώς δημοφιλούς σκύλου. Η επιτυχία αυτών των ταινιών βοήθησε τον Zanuck να μετατραπεί από συγγραφέας σε παραγωγός σε στέλεχος στούντιο και ο Rin Tin Tin έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση των θεμελίων της Warners Bos ως του κολοσσου του Χόλιγουντ που γνωρίζουμε σήμερα.

Το 1932, αφού πρωταγωνίστησε σε 27 ταινίες του Χόλιγουντ, ο Rin Tin Tin πέθανε, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά και ένα franchise που θα διαδεχόταν ο άμεσος συγγενής του, Rin Tin Tin Jr., και άλλο μακρινοί συγγενείς που με τη σειρά τους παρέλαβαν τον μανδύα Rin Tin Tin. Ακόμη και η μετάβαση από τις βουβές στις «talkies» το 1927 δεν μπόρεσε να μετριάσει την αυξανόμενη επιτυχία της κληρονομιάς του Rin Tin Tin. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά το θάνατό του, ο Duncan επέβλεψε το «The Adventures of Rin Tin Tin», μια σειρά που παρουσίαζε έναν εντελώς άσχετο σκύλο που χρησιμοποιούσε το franchise πλέον όνομα Rin Tin Tin. Το 1960, ο Rin Tin Tin βραβεύτηκε με ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

O Rin Tin Tin Jr.

Ωστόσο, τα αποτυπώματα των ποδιών του Tin Tin δεν βρίσκεται μόνο στο Χόλιγουντ. Βρίσκεται επίσης στις καρδιές εκείνων που παρακολούθησαν με δέος τα αξιοσημείωτα ταλέντα του, με τον ίδιο να στέκεται ως ένα ισχυρό και διαρκές σύμβολο που, κατά τη διάρκεια μιας κομβικής και διαμορφωτικής περιόδου στη βιομηχανία του θεάματος, είχε μια από τις πιο σημαντικές και σεβαστές προσωπικότητες.

Πηγή Φωτογραφιών: Wikipedia.org

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»