E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως θα φτιάξεις σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου για να τη βάλεις στην πίτσα

Θα δεις ότι ταιριάζει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2024 | 00:21

Πως θα φτιάξεις σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου για να τη βάλεις στην πίτσα
Photo by Heather Ford on Unsplash

Πολλοί λένε ότι η σάλτσα μπάρμπεκιου δεν ταιριάζει στην πίτσα, αλλά αν ποτέ τη δοκιμάσεις δεν θα την αλλάζεις με τίποτα. Και ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτική.

Η παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου, βγάζει αρκετή σάλτσα για να τη βάλετε σε περισσότερες από δυο πίτσες. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλα φαγητά, όπως στο κοτόπουλο ή στις τηγανίτες πατάτες.

Τα συστατικά που θα σας χρειαστούν

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο σκόρδο (περίπου 2 μεσαία σκελίδες)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 800 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσσα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πως θα τη φτιάξετε

Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μετά το κρεμμύδι και αφήστε το να μαλακώσει λίγο για 5 λεπτά. Βάλτε μετά το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε και αφήστε τα αρώματα να ενσωματωθούν για 1 λεπτό.

Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη, την πάστα ντομάτας, το μέλι, το ξίδι, τη μελάσα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και τη ρίγανη. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πήξει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.

Βάζουμε στο μπλέντερ το μίγμα και το χτυπάμε για να γίνει πουρές. Βάλτε τη μετά την πίτσα την ίδια ημέρα, ή βάλτε τη στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τη για έως και δυο εβδομάδες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς