E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιο ήταν το πρώτο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη;

Η ιστορία του διαβόητου serial killer ξεκίνησε από την Mary Anne Nichols

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2023 | 00:03

Ποιο ήταν το πρώτο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη;
@Brittanica.cm

Το πρώτο θύμα του πιο γνωστού serial killer όλων των εποχών, Τζακ του Αντεροβγάλτη, ήταν η Mary Anne Nichols. Παρόλο που άλλοι διαβόητοι δολοφόνοι είχαν πολλά περισσότερα θύματα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έμεινε στην ιστορία γιατί κανείς δεν ξέρει την ταυτότητα του και δεν πιάστηκε ποτέ. Όπως συνέβη και με τον Zodiac.

Την τελευταία φορά που η Mary Ann Nichols εθεάθη ζωντανή, φαινόταν να είναι μεθυσμένη. Ένας φίλος της την είδε να κατρακυλάει στο Whitechapel Road γύρω στις 2:30 π.μ. Ήταν Παρασκευή, 31 Αυγούστου του 1888, με τη Nichols πέρασε στην ιστορία, αλλά ως θύμα ενός serial killer.

Μια περίπου ώρα αργότερα, ο Charles Cross, ένας οδηγός μεταφορών, πήγαινε στη δουλειά και είδε αυτό που αρχικά πίστεψε ότι ήταν ένας μουσαμάς πεταμένος σε μια πόρτα στο Buck's Row, αλλά λίγο μετά κατάλαβε ότι ήταν γυναίκα. Μαζί με έναν ακόμα οδηγό πήγαν να ερευνήσουν το σημείο. Ήταν τόσο σκοτεινά που δεν παρατήρησαν καν ότι κάποιος της έκοψε το λαιμό. Πιστεύοντας ότι ήταν είτε «νεκρή ή μεθυσμένη», έφυγαν για να βρουν έναν αστυνομικό και να αναφέρουν τι είχαν δει.

Η Nichols ήταν το πρώτο αλλά όχι το τελευταίο από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ακολούθησαν τουλάχιστον άλλοι τέσσερις και όλοι ήταν εξίσου άποροι. Τα βρώμικα ρούχα και τα πενιχρά υπάρχοντά της , μια «χτένα», ένα «λευκό μαντήλι τσέπης» και ένα «σπασμένο κομμάτι καθρέφτη», βοήθησαν να για να πει τη θλιβερή ιστορία της. Κάποτε, όμως, είχε μια σταθερή ζωή στο σπίτι με σύζυγο και πέντε παιδιά.

Η Mary Ann Nichols, γνωστή και ως Polly, γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1845 στο Λονδίνο. Ο πατέρας της ήταν κλειδαράς και η μητέρα της πλύστρα. Από νωρίς στη ζωή της άρχισε στη δουλειά βοηθώντας τη μητέρα της στο πλύσιμο στο χέρι και στο πάτημα των ρούχων. Η Polly είχε καστανά μαλλιά, ψηλά ζυγωματικά και ανάλαφρη συμπεριφορά.

Στα 19 της παντρεύτηκε έναν μηχανικό τυπογράφου ονόματι William Nichols και μετακόμισαν πρώτα με τους γονείς του και μετά με τον πατέρα της που είχε δημιουργήσει ένα σιδηρουργείο. Το 1876, η Polly, ο William και η αυξανόμενη οικογένειά τους μετακόμισαν στα κτίρια Peabody, μερικές νέες κατοικίες για τους φτωχούς εργαζόμενους με ανέσεις όπως εσωτερικές τουαλέτες και λουτρά αερίου. Όμως δεν άργησαν να εμφανιστούν ρωγμές στον γάμο και τη ζωή του ζευγαριού. Η Polly άρχισε να υπερκαταναλώνει το αλκοόλ και υπήρχαν κάποιοι ισχυρισμοί ότι ο σύζυγός της είχε εξωσυζυγική σχέση. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις άφησε τον σύζυγό της και τα παιδιά της, είχαν πέντε μέχρι τη δολοφονία της, και μετακόμισε σε ένα εργαστήριο.

Η ζωή όμως σε ένα βικτοριανό εργαστήριο δεν ήταν εύκολη. Οι κάτοικοι έπρεπε να ζήσουν σε ένα ομαδικό περιβάλλον χωρισμένο ανά φύλο και να εργάζονται πολλές ώρες κάνοντας κουραστική δουλειά, ξεκινώντας στις 5 το πρωί. Η Polly επέστρεψε στον σύζυγό της, αλλά τελικά, το ζευγάρι χώρισε οριστικά το 1880 και εκείνη έπιασε δουλειά ως καθαρίστρια ενώ ζούσε σε μια σειρά από καταλύματα.

Πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι η Polly έγινε πόpνη, βασιζόμενες κυρίως στο ότι ο William Nichols την κατηγόρησε για αυτό ώστε να σταματήσει να την υποστηρίζει οικονομικά. Η Hallie Rubenhold, συγγραφέας του "The Five", υποστηρίζει ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Polly και άλλα τρία από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη ήταν εργάτριες του σeξ. Την ημέρα του θανάτου της, η Polly δεν είχε αρκετά χρήματα για να νοικιάσει δωμάτιο. Μπορεί και να κοιμόταν σε μια πόρτα την ώρα που ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τη δολοφόνησε βάναυσα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα