E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα smartphones των ηγετών του κόσμου

Ποια μοντέλα προτιμούν πρόεδροι και πρωθυπουργοί

Δημοσίευση 9/4/2014 | 00:00

Τα smartphones των ηγετών του κόσμου

Υπό το φως των σκανδάλων τηλεφωνικών υποκλοπών που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι ηγέτες των κρατών όλου του κόσμου πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια από έναν απλό κωδικό.

Με τις υπηρεσίες κατασκοπείας ανά τον κόσμο να γίνονται ολοένα και πιο... διεισδυτικές, οι παγκόσμιοι ηγέτες θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα δικά τους τηλέφωνα είναι παντελώς απρόσβλητα από hackers και άλλους εισβολείς, γράφει ο Uber Geek στην ιστοσελίδα wonderfulengineering.com.

Πριν από μερικά χρόνια, η πλειοψηφία των ηγετών και ανώτερων κυβερνητικών στελεχών και πολυεθνικών εταιρειών του κόσμου επέλεγε τις συσκευές Blackberry.

Πλέον, το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς κατέχουν οι Apple, Samsung και LG.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και ποια έξυπνα τηλέφωνα επιλέγουν οι ίδιοι:

Μπαράκ Ομπάμα, ΗΠΑ
Παρά τις αντιρρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, ο Μπαράκ Ομπάμα κράτησε το πολυαγαπημένο του Blackberry. Βέβαια, οι αρμόδιοι το ενίσχυσαν με βελτιωμένα συστήματα κρυπτογράφησης. Μόνο τα μέλη της οικογένειάς του και τα ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου γνωρίζουν τον προσωπικό του λογαριασμό e-mail, ενώ σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια ομάδα νεαρών Αμερικανών, δεν του επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, να έχει iPhone.

Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
Όντας ο ηγέτης μιας χώρας η οποία δεν έχει πρόσβαση στα προϊόντα τεχνολογίας που παράγονται σε άλλες μεγάλες χώρες και όπου μόλις τα 2 εκατομμύρια από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετώπισε καχυποψία, με αφορμή το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ο ίδιος κινητό τηλέφωνο.
Σε μία φωτογραφία του Βορειοκορεάτη ηγέτη σε μια σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2013, φαινόταν ένα HTC handset. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά πάσα πιθανότητα το χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με μέλη της οικογένειάς του και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Φρανσουά Ολάντ, Γαλλία
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν πάει πουθενά χωρίς το iPhone 5 του.
Αρχικά του είχε δοθεί ένα Teorem, που ήταν υπερπροστατευμένο και ενισχυμένο με συστήματα κρυπτογράφησης, όμως ο προκάτοχος του Ολάντ, Σαρκοζί, θεωρούσε ότι ήταν δύσχρηστο.
Βέβαια, ο Ολάντ χρησιμοποιεί το iPhone μόνο για προσωπική χρήση και για να επικοινωνεί με την αγαπημένη του Ζουλί Γκαγιέ μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο και προτιμά να ενημερώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο... μέσω εγγράφων. Ένα ντοκιμαντέρ για τον Ρώσο πρόεδρο είχε δείξει το γραφείο του, μέσα στο οποίο υπήρχαν αρκετά τηλέφωνα μπεζ χρώματος, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και ως... απαρχαιωμένα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας όμως, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα προϊόντα της Apple, ενώ ήταν ένας από τους πρώτους που κράτησαν στα χέρια τους το iPhone 4, το οποίο του είχε δώσει ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς, προτού κυκλοφορήσει επίσημα το μοντέλο.

Ναουάζ Σαρίφ, Πακιστάν
Ο τρεις φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν χρησιμοποιεί iPhone και Samsung. Όμως αυτά τα τηλέφωνα ανήκουν σε μέλη τού πολύ στενού του περιβάλλοντος. Το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο είναι ένα παλιό Blackberry Bold. Ο Σαρίφ είναι πολύ μεγάλος οπαδός της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας και το χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με τα μέλη της οικογένειάς του και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

¶νγκελα Μέρκελ, Γερμανία
Η Μέρκελ έχει δύο τηλέφωνα, ένα από τα οποία έγινε ιδιαίτερα διάσημο όταν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), που έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το συγκεκριμένο τηλέφωνο ήταν ένα Nokia 6260 Slide, το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποιούσε μόνο για να επικοινωνεί με μέλη του κόμματός της.
Η δεύτερη συσκευή που έχει η Μέρκελ είναι ένα Blackberry Z10, το οποίο είναι ενισχυμένο με ένα ειδικό τσιπ κρυπτογράφησης της Secusmart και χρησιμοποιείται για κρατικές υποθέσεις.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν της είναι απολύτως ασφαλές από επιθέσεις χάκερ.

Ματέο Ρέντσι, Ιταλία
Ο Ματέο Ρέντσι δεν κατέχει απλά iPhone, αλλά είναι μεγάλος θαυμαστής της Apple.
Το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την ηγεσία του κεντροαριστερού δημοκρατικού κόμματος είχε φτιάξει μια ειδική θήκη με την αναγραφή «Keep calm and rottama». Ο ίδιος υποσχόταν στους οπαδούς του κόμματος ότι θα γκρέμιζε (rottamare) την παλιά ηγεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μαντάμ της Μελβούρνης αποκαλύπτει τα πιο σκοτεινά μυστικά του επαγγέλματος

Stories 21.07.2025
«Όταν πατήθηκε το κουμπί πανικού, έπρεπε να επέμβω»

Η αληθινή ιστορία πίσω από τον πιο διάσημο γίγαντα του κόσμου ‑ Έπινε 116 μπύρες σε ένα βράδυ

Stories 21.07.2025
Η άγνωστη πλευρά του πιο τρυφερού """"τέρατος"""" του κόσμου

Ένα όνομα που μάλλον το ξέρεις: Ποιος ήταν ο εφευρέτης του κλιματισμού;

Ιστορικά 21.07.2025
Λογικά από την μάρκα που φέρει το όνομά του

Αυτά είναι τα 10 πιο συνηθισμένα επίθετα στην Ελλάδα

Stories 21.07.2025
Ξέρετε ποιο είναι πρώτο

Η κοπέλα που χάθηκε σε κρουαζιέρα και έγινε θρύλος – Νέες αποκαλύψεις από το FBI

Stories Χτες
27 χρόνια αγωνίας, θεωρίες, φήμες και ένα νέο ντοκιμαντέρ φέρνουν ξανά στο φως τη μυστηριώδη υπόθεση της Amy Bradley, της 23χρονης που χάθηκε χωρίς ίχνος από κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean

Μαμά, τι έχει το lunchboxάκι μου σήμερα; Η νέα εποχή του κολατσιού διχάζει, αλλά γιατί;

Απόψεις Χτες
Το σχολικό ταπεράκι, δεν είναι πεδίο μάχης

Τα τραγικά συμβάντα στη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λίγοι γνωρίζουν

Πρόσωπα Χτες
Η «Εθνική μας σταρ» είχε βιώσει πολλά χτυπήματα της μοίρας

Το παράξενο «club 300» της Ανταρκτικής δεν είναι αυτό που νομίζεις

Stories Χτες
Ούτε να το σκεφτούμε δεν μπορούμε

Το νησί που δεν σταματά να τρέμει: Πάνω από 1.800 σεισμοί μέσα σε 3 εβδομάδες

Stories Προχτές
Η γη τρέμει ασταμάτητα στο Ακουσεκίτζιμα: Μια κοινότητα σε διαρκή συναγερμό