E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στυγνή δολοφονία του διάσημου σκηνοθέτη του Hollywood που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Ένα άλυτο μυστήριο που μετρά έναν αιώνα

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 11/9/2023 | 00:01

Η στυγνή δολοφονία του διάσημου σκηνοθέτη του Hollywood που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Πριν από εκατό χρόνια, το Χόλιγουντ συνταράχτηκε από τη δολοφονία του Ιρλανδού σκηνοθέτη William Desmond Taylor. Έναν αιώνα αργότερα, η δολοφονία του παραμένει ακόμα ένα μυστήριο.

Ο William Desmond Taylor γεννήθηκε στο Carlow στις 26 Απριλίου 1872 και ήταν γιος αξιωματικού του Βρετανικού στρατού. Το 1885 παρακολούθησε το Marlborough College στην Αγγλία, αλλά το περιπετειώδες πνεύμα του τον οδήγησε στην Αμερική το 1891.

Παντρεύτηκε το 1901 και έκανε μία κόρη, ενώ έζησε με την οικογένειά του καλά, έπασχε από κατάθλιψη και είχε πρόβλημα με το ποτό. Το 1908 τους εγκατέλειψε και ταξίδευε στην Αμερική χωρίς να γνωρίζει κανένας που βρίσκεται. 1912 εντοπίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο και η γυναίκα του κατάφερε να πάρει διαζύγιο. Έπειτα, ο Taylor μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια, στην περιοχή του Χόλιγουντ.

Ο Taylor έπαιξε σε μια σειρά από βωβές ταινίες πριν μεταφερθεί πίσω από την κάμερα το 1914. Γρήγορα έγινε ένας πολύ περιζήτητος σκηνοθέτης στο Χόλιγουντ και έκανε έως και 60 ταινίες. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ήταν το "The Judges Wife" και το ακολούθησε ένα πολύ δημοφιλές σίριαλ 30 επεισοδίων που ονομάστηκε "The Diamond from the Sky". Άλλες αξιοσημείωτες ταινίες του είναι οι «Davy Crockett», «Huckleberry Finn» και «Anne of Green Gables».

Το 1918, ο Taylor "πάγωσε" την καριέρα του στον κινηματογράφο όταν κατατάχθηκε στο Καναδικό Εκστρατευτικό Σώμα και στάθμευσε στη Δουνκέρκη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι το 1919 είχε φτάσει στον βαθμό του Ταγματάρχη και είχε υπηρετήσει στο Bergues της Γαλλίας.

Μετά τον πόλεμο, επέστρεψε στο Χόλιγουντ κι έκανε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, μέχρις ότου παίχτηκε η δική του ...τελευταία πράξη. Στις 2 Φεβρουαρίου του 1922, ο 49χρονος σκηνοθέτης βρέθηκε δολοφονημένος με μία σφαίρα στην πλάτη, στο πάτωμα του μπάνγκαλόου του στο Alvardo Court.

Ο τόπος του εγκλήματος παρεμποδίστηκε από τον αριθμό των ανθρώπων που κατέκλυσε το σπίτι. Όταν έφτασε η αστυνομία, υπήρχαν ήδη δεκάδες στελέχη στούντιο και ηθοποιοί μέσα, ενώ μερικοί μάλιστα έψαχναν τα υπάρχοντα του νεκρού.

Σύντομα εμφανίστηκε ένας αριθμός υπόπτων, όπως η 19χρονη ηθοποιός Mary Miles Minter. Είχε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του Taylor και συνδέθηκε ερωτικά μαζί του, παρόλο που η μητέρα της δεν ήθελε αυτή τη σχέση. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι η μητέρα της είχε πυροβολήσει τον Taylor. Είχε στην κατοχή της ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,38 και μετά το θάνατο του Taylor το εξαφάνισε.

Ακόμα μία ύποπτη ήταν η ηθοποιός Mabel Normand, μια κωμική ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν, αλλά είχε μια τρομερή εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Οι δυο τους ήταν φίλου, κάποιοι υπέθεσαν ότι υπήρχε και δεσμός και εκείνος προσπάθησε να θεραπεύσει τον εθισμό της στα ναρκωτικά δίνοντας στις αστυνομικές αρχές τα ονόματα των προμηθευτών της. Κάποιοι στο Χόλιγουντ πίστευαν ότι η ηθοποιός ή ακόμα και οι έμποροι ναρκωτικών είχαν σκοτώσει τον Taylor.

Ένας άλλος ύποπτος ήταν ο 27χρονος Edward Sands. Ένας μοχθηρός άντρας που είχε προσλάβει ο Taylor για βοηθό του. Ο Sands ήταν λιποτάκτης από τον αμερικανικό στρατό και με μια σειρά από καταδίκες για πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Μήνες πριν από τη δολοφονία του, ο Taylor επέστρεψε στο σπίτι από διακοπές και διαπίστωσε ότι του είχε κλέψει το αυτοκίνητό του μαζί με μετρητά και κοσμήματα. Ο Sands δεν ακούστηκε ποτέ ξανά μετά τον θάνατο του Taylor, κάτι που έκανε πολλούς να υποθέσουν ότι είχε κάποιο ρόλο στη δολοφονία του σκηνοθέτη.

Ο Henry Peavey ήταν ένας άλλος ύποπτος για τη δολοφονία. Εργαζόταν ως μπάτλερ και οδηγός του και ήταν το άτομο που βρήκε το πτώμα του εκείνο το πρωί του Φεβρουαρίου του 1922. Ο Taylor είχε προσλάβει τον Peavy μετά το Sands, αλλά, όπως και ο Sands, έτσι και ο Peavy ήταν επίσης ένας αμφίβολος χαρακτήρας. Μετά τη δολοφονία ανακρίθηκε πολλές φορές από την αστυνομία και κάποια στιγμή μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο όπου ήταν ο Taylor για να τρομάξει και να αποσπάσουν την ομολογία, αλλά το σχέδιο δεν πέτυχε. Ο Peavey αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες.

Παρά τους πολλούς υπόπτους, η δολοφονία του Taylor δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949