E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα μαγαζιά κάνεις στάση για bakes και πίτες πριν την παραλία

Γιατί όλοι ξέρουν ότι αν πάρεις μαζί σου τυρόπιτες στην παραλία θα ζήσεις το απόλυτα ελληνικό καλοκαίρι στα καλύτερα του!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 9/8/2023 | 00:12

Σε αυτά τα μαγαζιά κάνεις στάση για bakes και πίτες πριν την παραλία
@kaywhitt07 / isntagram

Οι πίτες, τα πιτάκια και όλα τα σφολιατοειδή είναι παντοτινές μας αγάπες και ιδανικά, για όλες τις ώρες της ημέρας. Ξυπνάς το πρωί και θες κάτι παρέα με τον καφέ; Τσιμπάς μια τυρόπιτα ή ένα κρουασάν. Είναι μεσημεράκι; Μια πίτα και ειδικά με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο, είναι ιδανική λύση για να συνοδεύσεις το μεσημεριανό γεύμα ή και να το αναπληρώσεις. Αλλά, το καλύτερο timing για να απολαύσεις bakes και πίτες με φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτες, με ωραίες σάλτσες, τυριά και ό,τι άλλο σου αρέσει, είναι πριν ή μετά την παραλία, γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη!

Στην Αθήνα, η τυρόπιτα έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση και μπορείς να τη βρεις παντού. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά και φούρνοι που προσφέρουν ασύγκριτες γεύσεις μέσα σε λαχταριστά ζυμάρια. Νόστιμες και ποιοτικές επιλογές, αλμυρές και γλυκές, vegan και με χαμηλότερα λιπαρά.

Διάβασε παρακάτω τα καλύτερα μαγαζιά που θα κάνεις στάση για bakes και πίτες πριν τις βουτιές σου στην παραλία.

Harry’s Kitchen

Ένα μικρό μαγαζάκι σε έναν μικρό πεζόδρομο στο κέντρο, προσφέρει νόστιμες και σπιτικές πίτες σε αυτούς που έχουν την τύχη να περάσουν από το δρόμο του. Με μυστική συνταγή από τη Μικρά Ασία και φρέσκιες πρώτες ύλες, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την κρεατόπιτα Αττάλειας με κιμά μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό, καυτερό μπούκοβο, πιπέρι καγιέν, σουμάκ, σκόρδο, κρεμμύδι πελτέ. Η κοτόπιτα είναι εξίσου πεντανόστιμη με κρεμμύδια, πιπεριά Φλωρίνης και φιλέτο στήθος, ενώ η κρεμμυδόπιτα με μυρωδικά τα σπάει.

Αθανασίου Αξαρλιάν 2, Αθήνα

Οι πίτες της Σοφίας

Οι πίτες της Σοφίας είναι χειροποίητες και πολλά υποσχόμενες! Θα βρεις ποικιλία γεύσεων και γέμιση στα γούστα σου, αφού έχει από στριφτάρι με σπανάκι και τυρί μέχρι κασερόπιτα με ζουμερή ντομάτα στη γέμιση για αλλαγή, πιπερόπιτα με φρέσκα μανιτάρια και λαχταριστή κολοκυθοπιτα! Φυσικά θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και γλυκές πίτες όπως τη vegan σοκολατόπιτα, το στριφτάρι με ταχίνι ή τη μηλόπιτα.

Αγίου Αλεξάνδρου 30, Π. Φάληρο

The Black Salami

Σε αυτό το μοντέρνο bakery μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες πίτες και bakes που φτιάχνονται στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού, με έμφαση στις πρώτες ύλες. Θα φας χορτόπιτα, κιμαδόπιτα, μανιταρόπιτα, τυρόπιτα, τυροπιτάρι και ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και σάλτσα από ντομάτες San Marzano, καθημερινά και σε ποικιλία. Αν είσαι του γλυκού, θα βρεις cinnamon rolls και φοβερά κρουασάν. Είναι ό,τι πρέπει για μία στάση πριν τη βουτιά σου!

Ζωοδόχου Πηγή 71, Αθήνα

Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα

Άλλο ένα μαγαζί στο Παλαιό Φάληρο, για να εφοδιαστείς πηγαίνοντας στην παραλία, που φτιάχνει πίτες στη γάστρα με παραδοσιακές συνταγές από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, νησιά και περιοχές της Ελλάδας. Θα βρεις εκεί τον φημισμένο πλαστό της Θεσσαλίας με διάφορα χόρτα, φέτα, καλαμποκάλευρο και βούτυρο, την κρεμμυδόπιτα Μυκόνου με τυροβολιά και μια πεντανόστιμη χορτόπιτα με τσουκνίδα.

Κνωσού 5, Παλαιό Φάληρο

Marili

Αυτό το μαγαζί στην Κυψέλη, στην Αγίας Ζώνης συγκεκριμένα, είναι ένας χώρος όπου θα βρεις παραδοσιακό τυρόψωμο χατσαπούρι και αλμυρά πουγκιά, μικρές γεωργιανές πίτες που μοιάζουν με κρητικά καλτσούνια. Η γέμισή τους μπορεί να περιέχει διάφορα υλικά: ανθότυρο, σπανάκι, μανιτάρια, κόλιανδρο, κοτόπουλο, πιπεριές φλωρίνης, ελιές, λιαστή τομάτα, μοσχαρίσιο κιμά, φέτα και άνηθο! Πάρε και δοκίμασε διάφορες πριν πας στην παραλία για να βρεις την αγαπημένη σου επιλογή.

Αγίας Ζώνης 26, Αθήνα

Η Στάνη

Είναι γνωστό ότι η Στάνη είναι διάσημη για τις κρέμες, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι της, αλλά εκτός από αυτά φουρνίζει νόστιμες πίτες ταψιού, τις οποίες θα βρεις από πολύ νωρίς το πρωί. Πάρε για την παραλία, τυρόπιτα και σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση και φυσικά λαχταριστή μπουγάτσα με ασυναγώνιστη κρέμα, που είναι οι κλασικές κι αγαπημένες επιλογές.

Μαρίκας Κοτοπούλη 10, Αθήνα

Α λα γκρεκ    

Oι φρέσκιες τυρόπιτες του A la grec, δελεάζουν κάθε πρωί τους περαστικούς στο Χαλάνδρι, οι οποίοι τις συνδυάζουν με τον πρωινό καφέ τους. Είναι ψημένες σε ειδική πλάκα και έχουν τραγανό φύλλο που σπανίζει! Θα βρεις εκτός από τυρόπιτα, μπουρέκι κρητικό, κιμαδόπιτα, χορτόπιτα, πατατόπιτα, μελιτζανόπιτα και φανταστικά κρητικά καλτσούνια με ανθότυρο, γλυκά σαν λουκούμι!

Αγίας Παρασκευής 65, Χαλάνδρι

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια 13.05.2024
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor