E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 σημεία της Αθήνας για να δεις το ηλιοβασίλεμα κρατώντας μπύρα ή σουβλάκι

ή και τα δύο μαζί!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 25/7/2023 | 00:27

6 σημεία της Αθήνας για να δεις το ηλιοβασίλεμα κρατώντας μπύρα ή σουβλάκι
@peachananr / instagram

Αν νομίζεις πως για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα θα πρέπει να βρεθείς σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, τότε μάλλον δε γνωρίζεις αρκετά σημεία στην Αθήνα για να το κάνεις. Τα μαγικά χρώματα του ουρανού την ώρα του ηλιοβασιλέματος, υπάρχουν παντού και δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη θάλασσας. Πολλοί θεωρούν πως πρέπει να είσαι βαθιά ρομαντικός ή ερωτευμένος για να σε αγγίξει ένα τέτοιο θέαμα. Όμως στην πραγματικότητα, όταν η φύση δημιουργεί αριστουργήματα, ακόμα και ο πιο αδιάφορος, θα εντυπωσιαστεί.

Μπορεί να μένεις χρόνια στην Αθήνα ή να ζούσες από πάντα εδώ, αλλά να μη γνωρίζεις αυτά τα σημεία, οπότε ρίξε μια ματιά, πάρε την παρέα που θέλεις και πήγαινε να δεις το πιο χρωματιστό ηλιοβασίλεμα, πίνοντας μια μπύρα ή τρώγοντας ένα ζουμερό σουβλάκι!

Προφήτης Ηλίας - Πειραιάς

Αν παρέα με το ηλιοβασίλεμα θέλεις και λίγη θάλασσα τότε το ψηλότερο σημείο του Πειραιά είναι αυτό που ψάχνεις. Εκεί, θα απολαύσεις πανοραμική θέα σε δύο διαφορετικές θαλασσινές εικόνες. Από τη μία το μεγάλο λιμάνι, για τους λάτρεις των βιομηχανικών τοπίων, και από την άλλη το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού με τα σκάφη που λικνίζονται στις μαρίνες της Ζέας και του Μικρολίμανου. Αν θέλεις, μπορείς να συνδυάσεις την εμπειρία σου με μια δροσερή μπύρα ή ένα σουβλάκι!

Λυκαβηττός

Το ολόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του Λυκαβηττού, δίνει εξαρχής μια αίσθηση κυκλαδίτικου τοπίου. Αν θες να προλάβεις μια θέση για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, τότε φρόντισε να σκαρφαλώσεις μέχρι το προαύλιο πριν δύσει ο ήλιος. Θα δεις να απλώνεται η μεγαλειώδης Αθήνα κάτω απ’τα πόδια σου και ο ήλιος να χάνεται πίσω απ’ τα βουνά της. Εκεί, θα συναντήσεις πολλούς τουρίστες οι οποίοι κατευθύνθηκαν για να δουν το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της πόλης. Μια μπύρα είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείς όση ώρα θα βρίσκεσαι εκεί.

Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος Φιλοπάππου που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ακρόπολης είναι ένα σημείο που μπορείς εύκολα να φτάσεις στην κορυφή του με τα πόδια. Με θέα την Ακρόπολη και πιάτο όλη την Αθήνα θα απολαύσεις τη μοναδική θέα και θα γοητευτείς από το ηλιοβασίλεμα. Ο πιο δημοφιλής λόφος της Αθήνας είναι ιδανικός για ατελείωτες βόλτες στα μονοπάτια του, όλες τις ώρες της ημέρας, όμως αν πας εκεί πριν ο ήλιος δύσει, τότε θα θαυμάσεις και την υπέροχη θέα ως τη θάλασσα!

Λόφος Ελικώνος

Δίπλα στα Τουρκοβούνια, στα δυτικά τους, θα ανακαλύψεις τον λόφο Ελικώνος. Είναι πιο μικρός σε έκταση από τα γειτονικά Τουρκοβούνια και βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής της Κυψέλης. Χαμηλότερα είναι χτισμένη και κατοικημένη περιοχή και περιλαμβάνει ένα κέντρο νεότητας με γήπεδα, ενώ πιο ψηλά προς την κορυφή, παραμένει φυσικό δασικό τοπίο για βόλτες και περιπάτους ενώ είναι και ένα από τα σημεία που μπορείς κάλλιστα να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και τον αθηναϊκό ουρανό κρατώντας μπύρα, σουβλάκι ή ότι άλλο θες.

Καβούρι

Εκεί ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα και τα χρώματα που αποκτά ο ουρανός μοιάζουν με μια ρομαντική ζωγραφιά. Είναι αναπόφευκτο να περάσεις από εκεί και να μην κοντοσταθείς, ενώ μπορείς ακόμη να πιάσεις ένα παγκάκι και να χαζέψεις με την ησυχία σου το ειδυλλιακό τοπίο όπως εξελίσσεται. Τριγύρω θα βρεις και περίπτερα που μπορείς να προμηθευτείς ποτό ή μπύρα για να χαλαρώσεις όση ώρα θα είσαι εκεί.

Πεντέλη

Tο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αθήνας, δε θα μπορούσε να μην έχει μαγευτική θέα, το ηλιοβασίλεμα. Μπορείς να ανέβεις μέχρι το Αστεροσκοπείο, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα με όλη την Αθήνα στα πόδια σου. Μπορείς να πάρεις σουβλάκια και μπύρα από την πλατεία πριν ανέβεις ή αφού απολαύσεις τη βόλτα σου, κατεβαίνοντας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ew8inos

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food 16.05.2024
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food 16.05.2024
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας