E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 μονοήμερες για μπάνιο και ψαρικά μια ώρα από την Αθήνα

Γιατί αυτή η εποχή θέλει και θάλασσα και ούζο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 21/7/2023 | 00:29

8 μονοήμερες για μπάνιο και ψαρικά μια ώρα από την Αθήνα
@athena.spots / isntagram

Τέλος Ιουλίου πια και πολλοί έχουν ήδη σχεδιάσει τις καλοκαιρινές διακοπές και εξορμήσεις τους. Υπάρχουν, ωστόσο και αυτοί που επιλέγουν να αποδράσουν σε περιοχές που απέχουν μικρές αποστάσεις από την Αθήνα, με σκοπό να ξεφύγουν έστω για λίγο, από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Μπανάκι και φαγητό πάνε παρέα, οπότε τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις το πρωί με όλα τα απαραίτητα, για μία μονοήμερη για μπάνιο και νόστιμα ψαρικά σε περιοχές που απέχουν μόλις μία ώρα από την Αθήνα;!

Αγία Μαρίνα

Πρόκειται για μία κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που έχει μία μυστική παραλία που θα σου θυμίσει κυκλαδίτικο νησί. Μιλάμε για την παραλία Σκαλάκια της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί, στον οικισμό της Αλθέας. Είναι ένας γραφικός κολπίσκος, που θα βρεις μόλις 2 λεπτά από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην αρχή του δήμου Κρωπίας, μετά τη Βάρκιζα.

Αξίζει να κατέβεις τα σκαλάκια που θα σε οδηγήσουν στα καταγάλανα νερά, να απολαύσεις τις βουτιές σου και στη συνέχεια να κατευθυνθείς ξανά προς το δρόμο της επιστροφής, όπου θα βρεις εστιατόρια και ταβέρνες με νόστιμα και φρέσκα ψαρικά.

Σούνιο

Tο Σούνιο και ο ναός του Ποσειδώνα σε περιμένουν μόλις μία ώρα από την Αθήνα και υπάρχουν κάποιες παραλίες που είναι κρυφές, αφού οι όρμοι είναι καλά κρυμμένοι από τη λεωφόρο Σουνίου. Μπορείς να επισκεφθείς είτε το Πασαλιμάνι, που είναι μία πεντακάθαρη παραλία με μοναδική θέα ή την παραλία ΚΑΠΕ, που μοιάζει σαν να βρίσκεσαι στις Κυκλάδες. Οι επισκέπτες είναι κυρίως ντόπιοι αλλά σίγουρα θα βρεις αρκετό κόσμο, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Μετά το μπάνιο σου είναι ευκαιρία για ένα καλό φαγητό σε ένα από τα μαγαζιά που θα σε τραβήξει με τις μυρωδιές του. Ο «Πεζόδρομος», είναι ένα ιδανικό μέρος για να φας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε σούπερ τιμές ενώ το στιλ του είναι παραδοσιακό και πολύ όμορφο.

Λουτράκι

Μία ώρα από την Αθήνα θα βρεις το παραθεριστικό θέρετρο με νοσταλγικά vibes από καλοκαίρια παλαιότερων χρόνων. Θα βρεις εξαιρετικά μαγαζιά για φαγητό και παραλίες για να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Κάτω από τον παραλιακό δρόμο υπάρχει μια μεγάλη έκταση παραλίας γεμάτη ξαπλώστρες για εσένα που θέλεις να πας κάπου οργανωμένα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι θα βρεις και τη λίμνη Βουλιαγμένη με φανταστικά νερά, που αξίζει να τη δεις από κοντά και να κάνεις θαλάσσιες δραστηριότητες. Στάση για ψαρικά θα κάνεις στο Ριγάνι, για να φας θαλασσινές επιλογές και τη σπεσιαλιτέ τους, την αχινομακαρονάδα!

Ωρωπός

Με θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και μια τεράστια παραλία με βότσαλα, ο Ωρωπός είναι το καλύτερο μέρος για μία μονοήμερη εκδρομή, μια ώρα μακριά από την Αθήνα. Θα σου προσφέρει άπλετο χώρο για ξάπλες κάτω από τον ήλιο και βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του. Η παραλία Αγκώνα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να κολυμπήσεις στην περιοχή.

Μετά τις βουτιές, φρεσκοψημένα ψαρικά θα σε περιμένουν στην ψαροταβέρνα του «Μπάτη». Πλάι στη θάλασσα και με θέα στη μαρίνα του Ωρωπού, έχει μεγάλη ποικιλία σε φαγητά, που θα συνδυάσεις άψογα με ούζα και τσίπουρα.

Λαύριο

Το Λαύριο είναι ο καλύτερος εναλλακτικός προορισμός για μονοήμερη κοντά στην Αθήνα. Θα αποφύγεις τον πολυ κόσμο και θα νομίζεις ότι έχεις επισκεφθεί κάποιο κοντινό νησί.

Το καλό με το Λαύριο είναι ότι κινείται σε χαλαρούς αλλά παράλληλα ωραίους ρυθμούς, που θυμίζουν επαρχιακή πόλη. Μετά το μπάνιο σου θα φας φρέσκο ψάρι στα μαγαζιά που θα βρεις ανοιχτά. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και ο Φάρος Βρυσάκι, ένας ιδιαίτερα εμβληματικός Φάρος της Αττικής.

Άγιος Κωνσταντίνος

Μόλις μια ώρα από την Αθήνα, ο Άγιος Κωνσταντίνος συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα. Παλαιότερα, υπήρξε σημαντικό λιμάνι και σήμερα από εκεί να αναχωρούν καράβια με προορισμό τις Σποράδες και το Βόλο.

Εκεί θα απολαύσεις μια μεγάλη παραλία με καθαρά νερά, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου και να ηρεμήσεις. Τα σκούρα μπλε νερά και η πράσινη φύση τριγύρω κάνουν την καλύτερη αντίθεση σε αυτόν τον τόπο που αξίζει να τον γνωρίσεις.

Όσο για φαγητό και ψαρικά έχει πολλές επιλογές για κάθε γούστο. Στην ταβέρνα του «Σωτήρη» θα φας μαγειρευτά και νόστιμα θαλασσινά.

Κεχριές Κορινθίας

Στις Κεχριές της Κορινθίας, μια ωρίτσα από την Αθήνα, θα βρεις σούπερ νερά για δροσερά μπάνια και θα περάσεις μία μέρα όνειρο! Έχει αμμουδερές παραλίες, οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar, αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις την πετσέτα σου στην άμμο.

Λίγα βήματα πιο πέρα, στο Καλαμάκι, θα βρεις ένα φανταστικό ταβερνάκι, τον «Κήπο» για ωραίους θαλασσινούς μεζέδες και ψάρια αλλά και εξαίσια μαγειρευτά!

Αρτέμιδα

Στο δρόμο προς Αρτέμιδα θα βρεις μια πανέμορφη κρυφή παραλία, τη Μικρή Χαμολιά και για πολλούς είναι η ομορφότερη παραλία της Αττικής. Πρόκειται για έναν αληθινό παράδεισο που δεν φαντάζεσαι ότι βρίσκεται τόσο κοντά σου! Θυμίζει αρκετά τις εξωτικές παραλίες των νησιών του Ιονίου. Ωστόσο θα βρεις σε όλη τη διαδρομή νερά που αξίζουν μία βουτιά.

Όσο για φαγητό, «τα Δελφίνια» είναι ένα ονειρεμένο μαγαζί που θα απολαύσεις και θα σου μείνει αξέχαστο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @andreaskavvadias_

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια 13.05.2024
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor