E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα έμαθα: Γιατί ο ανιψιός του Χίτλερ πολέμησε εναντίον του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Μια άγνωστη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 20/6/2023 | 00:46

Σήμερα έμαθα: Γιατί ο ανιψιός του Χίτλερ πολέμησε εναντίον του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
@ww2gravestone.com

Έχει μείνει γνωστός με το όνομα William Patrick Stuart – Houston. Υπηρέτησε για τρία χρόνια στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα του απενεμήθη μετάλλιο. Μετά τον πόλεμο μετακόμισε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, παντρεύτηκε, απέκτησε τέσσερα παιδιά και έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα της υγείας.

Αυτό που λίγοι γείτονές του γνώριζαν, ήταν πως ήταν ανιψιός του Χίτλερ. Το πραγματικό του όνομα ήταν μάλιστα William Patrick Hitler. Δεν ήταν ποτέ πράκτορας τον Ναζί, δηλαδή ο θείος του δεν τον είχε βάλει μέσα στις δυνάμεις του εχθρού. Ο William υπηρέτησε με ειλικρίνεια και με πραγματική περιφρόνηση για τις άθλιες πράξεις του γενοκτόνου αδελφού του πατέρα του. Αλλά το γεγονός ότι του επετράπη να υπηρετήσει στο ναυτικό των ΗΠΑ ήταν αρκετά αξιοσημείωτο.

Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1911. Η μητέρα του ήταν Ιρλανδή και είχε γνωρίσει τον Αυστριακό Alois Hitler στο Δουβλίνο. Το ζευγάρι κλέφτηκε και αρχικά πήγε στο Λονδίνο, ενώ μετά έπιασε ένα διαμέρισμα στο Λίβερπουλ. Εκεί γεννήθηκε ο William. 31 χρόνια μετά, ένας βομβαρδισμός από γερμανικά αεροπλάνα, θα γκρέμιζε αυτό το διαμέρισμα και η εντολή θα είχε δοθεί από τον αδελφό του Alois, Adolf.

Ωστόσο ο Alois είχε αφήσει ήδη παιδί και σύζυγο για να τριγυρίζει στα καζίνο της Ευρώπης τζογάροντας, κάτι που σταμάτησε όταν γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα του. Ήταν δίγαμος στη Γερμανία και σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να αποφύγει τη φυλακή. Δεν μπορείς να τον πεις κακό σαν τον αδερφό του, αλλά μάλλον σε όλη την οικογένεια κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στα 18 ο William αποφάσισε να πάει να βρει τον πατέρα του και πήγε στη Γερμανία. Μαζί πήγαν να δουν το θείο του σε μια από τις δημοφιλής πια πορείες των Ναζί. Παρέμεινε λίγο μαζί με τον πατέρα και τον θείο του και όταν επέστρεψε στη Βρετανία, έγραψε μερικά άρθρα που δεν κολάκευαν καθόλου τον θείο του. Αυτό φυσικά εκνεύρισε τον Χίτλερ, που όμως αργότερα μαλάκωσε και του πρότεινε ταπεινή δουλειά το 1933 στην τράπεζα του Ράιχ.

Εκείνος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγγενική σχέση με τον θείο του και να πάρει μια καλύτερη δουλειά με μεγαλύτερες αμοιβές, αν και δεν διέπρεψε και πουθενά. Ο θείος του από την άλλη δεν ήθελε κανένας να του πει ότι ευνοεί τον ανιψιό του. «Δεν έγινα Καγκελάριος προς όφελος της οικογένειάς μου, κανείς δεν πρόκειται να ανέβει στην πλάτη μου», είπε προφανώς. Επίσης, φέρεται να αναφέρθηκε στον William ως «ο απεχθής ανιψιός μου».

Ο William το έπαιξε κορώνα – γράμματα και επιχείρησε να εξαναγκάσει τον θείο του να του δώσει καλύτερη δουλειά, εκβιάζοντας τον ότι θα έβγαζε φήμη ότι οι Χίτλερ έχουν εβραϊκό αίμα. Διέφυγε όμως κρυφά από τη Γερμανία και κατέληξε στις ΗΠΑ, λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Ο Βρετανικός στρατός ήταν λίγο σκεφτικός και τελικά δεν του επέτρεψε να μπει σε αυτόν.

@businessinsider.com

Το ίδιο και ο αμερικανικός, αρχικά τουλάχιστον. Αλλά μετά από μια σειρά από διαλέξεις που έδωσε, προσπάθησε ξανά να καταταγεί. Αισθανόταν ότι ήταν υποχρέωση του, αφού την ίδια ώρα ο θείος του σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους. Απορρίφθηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω και μετά από αρκετές προσπάθειες έστειλε γράμμα στον Πρόεδρο Roosevelt το 1944, προλαβαίνοντας έτσι να συμμετάσχει στον τελευταίο χρόνο του πολέμου. Υπηρέτησε ως τραυματιοφορέας στο ναυτικό αλλά έκανε και δουλειά νοσοκόμου. Κάποια στιγμή τραυματίστηκε και στο πόδι, γι’ αυτό και πήρε μετάλλιο.

Την πρώτη του μέρα στον στρατό έγινε κάτι που το έλεγε σαν ανέκδοτο σε όλη του τη ζωή. Ο αξιωματικός τον ρώτησε πως τον λένε και απάντησε «Χίτλερ». Ο αξιωματικός τον κοίταξε σηκώνοντας το φρύδι. Και απάντησε «Χαίρομαι που σε γνωρίζω, Χίτλερ. Είμαι ο Ες (σ.σ. Ρούντολφ Ες)».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s