E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα έμαθα: Γιατί ο ανιψιός του Χίτλερ πολέμησε εναντίον του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Μια άγνωστη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 20/6/2023 | 00:46

Σήμερα έμαθα: Γιατί ο ανιψιός του Χίτλερ πολέμησε εναντίον του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
@ww2gravestone.com

Έχει μείνει γνωστός με το όνομα William Patrick Stuart – Houston. Υπηρέτησε για τρία χρόνια στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα του απενεμήθη μετάλλιο. Μετά τον πόλεμο μετακόμισε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, παντρεύτηκε, απέκτησε τέσσερα παιδιά και έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα της υγείας.

Αυτό που λίγοι γείτονές του γνώριζαν, ήταν πως ήταν ανιψιός του Χίτλερ. Το πραγματικό του όνομα ήταν μάλιστα William Patrick Hitler. Δεν ήταν ποτέ πράκτορας τον Ναζί, δηλαδή ο θείος του δεν τον είχε βάλει μέσα στις δυνάμεις του εχθρού. Ο William υπηρέτησε με ειλικρίνεια και με πραγματική περιφρόνηση για τις άθλιες πράξεις του γενοκτόνου αδελφού του πατέρα του. Αλλά το γεγονός ότι του επετράπη να υπηρετήσει στο ναυτικό των ΗΠΑ ήταν αρκετά αξιοσημείωτο.

Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1911. Η μητέρα του ήταν Ιρλανδή και είχε γνωρίσει τον Αυστριακό Alois Hitler στο Δουβλίνο. Το ζευγάρι κλέφτηκε και αρχικά πήγε στο Λονδίνο, ενώ μετά έπιασε ένα διαμέρισμα στο Λίβερπουλ. Εκεί γεννήθηκε ο William. 31 χρόνια μετά, ένας βομβαρδισμός από γερμανικά αεροπλάνα, θα γκρέμιζε αυτό το διαμέρισμα και η εντολή θα είχε δοθεί από τον αδελφό του Alois, Adolf.

Ωστόσο ο Alois είχε αφήσει ήδη παιδί και σύζυγο για να τριγυρίζει στα καζίνο της Ευρώπης τζογάροντας, κάτι που σταμάτησε όταν γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα του. Ήταν δίγαμος στη Γερμανία και σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να αποφύγει τη φυλακή. Δεν μπορείς να τον πεις κακό σαν τον αδερφό του, αλλά μάλλον σε όλη την οικογένεια κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στα 18 ο William αποφάσισε να πάει να βρει τον πατέρα του και πήγε στη Γερμανία. Μαζί πήγαν να δουν το θείο του σε μια από τις δημοφιλής πια πορείες των Ναζί. Παρέμεινε λίγο μαζί με τον πατέρα και τον θείο του και όταν επέστρεψε στη Βρετανία, έγραψε μερικά άρθρα που δεν κολάκευαν καθόλου τον θείο του. Αυτό φυσικά εκνεύρισε τον Χίτλερ, που όμως αργότερα μαλάκωσε και του πρότεινε ταπεινή δουλειά το 1933 στην τράπεζα του Ράιχ.

Εκείνος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγγενική σχέση με τον θείο του και να πάρει μια καλύτερη δουλειά με μεγαλύτερες αμοιβές, αν και δεν διέπρεψε και πουθενά. Ο θείος του από την άλλη δεν ήθελε κανένας να του πει ότι ευνοεί τον ανιψιό του. «Δεν έγινα Καγκελάριος προς όφελος της οικογένειάς μου, κανείς δεν πρόκειται να ανέβει στην πλάτη μου», είπε προφανώς. Επίσης, φέρεται να αναφέρθηκε στον William ως «ο απεχθής ανιψιός μου».

Ο William το έπαιξε κορώνα – γράμματα και επιχείρησε να εξαναγκάσει τον θείο του να του δώσει καλύτερη δουλειά, εκβιάζοντας τον ότι θα έβγαζε φήμη ότι οι Χίτλερ έχουν εβραϊκό αίμα. Διέφυγε όμως κρυφά από τη Γερμανία και κατέληξε στις ΗΠΑ, λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Ο Βρετανικός στρατός ήταν λίγο σκεφτικός και τελικά δεν του επέτρεψε να μπει σε αυτόν.

@businessinsider.com

Το ίδιο και ο αμερικανικός, αρχικά τουλάχιστον. Αλλά μετά από μια σειρά από διαλέξεις που έδωσε, προσπάθησε ξανά να καταταγεί. Αισθανόταν ότι ήταν υποχρέωση του, αφού την ίδια ώρα ο θείος του σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους. Απορρίφθηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω και μετά από αρκετές προσπάθειες έστειλε γράμμα στον Πρόεδρο Roosevelt το 1944, προλαβαίνοντας έτσι να συμμετάσχει στον τελευταίο χρόνο του πολέμου. Υπηρέτησε ως τραυματιοφορέας στο ναυτικό αλλά έκανε και δουλειά νοσοκόμου. Κάποια στιγμή τραυματίστηκε και στο πόδι, γι’ αυτό και πήρε μετάλλιο.

Την πρώτη του μέρα στον στρατό έγινε κάτι που το έλεγε σαν ανέκδοτο σε όλη του τη ζωή. Ο αξιωματικός τον ρώτησε πως τον λένε και απάντησε «Χίτλερ». Ο αξιωματικός τον κοίταξε σηκώνοντας το φρύδι. Και απάντησε «Χαίρομαι που σε γνωρίζω, Χίτλερ. Είμαι ο Ες (σ.σ. Ρούντολφ Ες)».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά στον κόσμο: Ποιες χώρες την τιμούν και ποιες όχι

Ιστορικά 01.05.2025
Η ιστορία πίσω από την Πρωτομαγιά και οι χώρες που δεν την αναγνωρίζουν ως αργία

Πρωτομαγιά: Η ιστορία των 200 της Καισαριανής

Ιστορικά 01.05.2025
Μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Βιρτζίνια Τζιουφρέ: Το μεγάλο ερωτηματικό γύρω από τον θάνατο της βασικής μάρτυρα στην υπόθεση Epstein

Stories 01.05.2025
Η γυναίκα που αποκάλυψε τον Epstein και έφυγε με ερωτηματικά

Απόψε είναι η Βαλπούργεια νύχτα: Μάγισσες, τελετουργίες και αρχαίες παγανιστικές δοξασίες

Stories Χτες
Σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης και το τέλος του μακρύ χειμώνα

Μωρό ‑ «θαύμα» γεννήθηκε από έμβρυο 24 ετών – Ήταν σχεδόν συνομήλικο με τη μαμά του!

Stories Χτες
Όταν η επιστήμη συναντά το θαύμα: Η απίστευτη ιστορία της μικρής Emma που «ξεπάγωσε» 24 χρόνια μετά τη σύλληψή της!

5 ηθοποιοί ‑ θρύλοι που ήταν «εφιαλτικοί» στην πραγματική τους ζωή

Σινεμά Χτες
Η οθόνη δεν λέει πάντα την αλήθεια

Γιατί επηρεάστηκαν οι τηλεπικοινωνίες της Γροιλανδίας από το μπλακ άουτ στην Ισπανία;

Stories Χτες
Aπρόσμενες συνέπειες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά

Γιατί οι εκλογές στον Καναδά έχουν πάρει χαρακτήρα δημοψηφίσματος;

Stories Προχτές
Θα ξέρουμε πολύ σύντομα το αποτέλεσμα

Το αληθινό «Έγκλημα στο Κολωνάκι» ‑ Το θύμα βρέθηκε στο σπίτι που είχε γυριστεί η ομώνυμη ταινία

Stories Προχτές
Η στυγερή δολοφονία του Θανάση Διαμαντόπουλου με 97 χτυπήματα από σφυρί που συγκλόνισε την Ελλάδα

Έλενα Κρεμλίδου και Ιωάννα Τούνη: Αντιμέτωπες με το παρελθόν, μόνες στο δικαστήριο

Stories Προχτές
Όταν οι γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη να σταθούν όρθιες – και οι κακοποιητές κρύβονται

Η κρυφή κόλαση πίσω από το Instagram και το Facebook

Stories Προχτές
Κατηγορείται ότι εξαντλεί τους εργαζόμενους που διαφυλάσσουν τις πλατφόρμες της