E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η λίστα με τα αγαπημένα μας μαγαζιά με Sushi στην Αθήνα

Που μάλλον θα γίνουν και τα δικά σου αγαπημένα μαγαζιά!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 19/6/2023 | 00:10

Η λίστα με τα αγαπημένα μας μαγαζιά με Sushi στην Αθήνα
@Tokyo Joe / instagram

Το sushi είναι το εθνικό πιάτο της Ιαπωνίας, το οποίο ωστόσο έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο πια! Και ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις! Η ιστορία του είναι πολύ μεγάλη και χάνεται σε βάθος αιώνων. Οι πρώτες αναφορές έρχονται από τον 4ο αιώνα π.Χ. σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αρχικά ο συνδυασμός του αλατισμένου ψαριού μαζί με το βρασμένο με ρύζι, ήταν η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών και μπορούσε να διατηρηθεί για αρκετά μεγάλο διάστημα. Κάποια χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στη γαστρονομία της Ιαπωνίας με το όνομα seisei-zushi, και σιγά σιγά πήρε τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, χάρη στον σεφ Yohei.

Η Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 φιλοξένησε το πρώτο εστιατόριο με sushi και σε αυτό οφείλονται οι αλλαγές που ακολούθησαν στο πιάτο. Μέχρι σήμερα, σε κάθε γωνιά θα βρεις κι από ένα εστιατόριο με sushi και ιαπωνική κουζίνα και να η ευκαιρία να μάθεις τα αγαπημένα μας στην Αθήνα για να τα τιμήσεις και εσύ!

Gaku

Σε αυτό το σούπερ κομψό κι εκλεπτυσμένο μαγαζί θα περάσεις μία εξαιρετική εμπειρία! Είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσεις ρολά με γαρίδα tempura και σος κάρι, rikyu roll με μαριναρισμένο λαβράκι, αγγούρι, μαγιονέζα matcha, wasabi και καβουρδισμένα αμύγδαλα ή πικάντικα rolls με τόνο στο εσωτερικό, σασίμι τόνου στην κορυφή και καυτερή σάλτσα. Θα βρεις φυσικά ιαπωνικές μπίρες ή ιαπωνικό τζιν για να συνοδεύσεις το γεύμα σου  

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα

Kinjo

Το Kinjo έχει αρκετούς πιστούς φαν στα βόρεια προάστια, αξίζει όμως να το επισκεφθεί κανείς ακόμη κι αν δε βρίσκεται κοντά. Τα καλοφτιαγμένα nigiri είναι διαφορετικά καθημερινά, ανάλογα με τα ψάρια που βρίσκουν στην αγορά. Τα περισσότερα ρολάκια που θα βρεις εκπροσωπούν μια πιο λιτή και πιο κλασικά ιαπωνική πλευρά της κουζίνας, υπάρχουν όμως και αρκετές fusion προτάσεις που ικανοποιούν και με το παραπάνω τους λάτρεις των πιο extra εκδοχών του sushi. Η παλαμίδα tataki είναι επίσης εξαιρετική και δε θα θέλεις να τελειώσει. Μην την χάσεις, δοκίμασε όμως και κάτι από όσα ψήνουν στη ρομπάτα (ιαπωνική ψησταριά), που τα παραγγέλνεις με το κομμάτι, όπως το τρυφερό σουβλάκι φαγκρί ή τις καρδιές κοτόπουλου, πίνοντας κρασί, σάκε, ή κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλ!  

Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια

Wagamama

Εδώ μιλάμε για έναν ασιατικό παράδεισο φαγητού που σε κάθε επίσκεψη θα υπάρχει κάτι νέο να σε εντυπωσιάσει. Αρχικά δοκίμασε το φανταστικό California Roll που είναι το πιο δημοφιλές σούσι του μενού. Είναι ένα συνδυασμός από surimi, αβοκάντο, αγγούρι, Ιαπωνική μαγιονέζα με wasabi και φρέσκο κόκκινο αμάρανθο! Βέβαια, δε θα μείνεις μόνο σε αυτό. Το απολαυστικό naked katsu, λαχταριστά και αφράτα bao bun, γευστικά gyoza, κι ένα ramen, ακόμα και αν είναι καλοκαιράκι, επιβάλλεται!

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά

Shisan

Η παραδοσιακή αλλά και fusion Ιαπωνική κουζίνα του Shisan, θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μιας και η Ιαπωνία πέφτει κομματάκι μακριά, το Shisan είναι ότι πιο κοντινό, άνετο και οικονομικό μπορείς να βρεις κοντά σου, αφού τα καταστήματα του συνεχώς πληθαίνουν. Το μενού του είναι αρκετά πλούσιο, με ιδιαίτερα και ψαγμένα πιάτα, combo meals και happy hours.

Έτσι οι επιλογές είναι δεκάδες και η μία καλύτερη από την άλλη. Αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, τότε δοκίμασε την pop corn temura! Τηγανητές μπουκίτσες γαρίδας με creamy mayo και teriyaki sauce, θα το λατρέψεις!

Λεωφ. Βεΐκου 7, Γαλάτσι | Καλαμιώτου 25, Αθήνα | Μεσογείων 204, Χολαργός | 28ης Οκτωβρίου 44, Αργυρούπολη | Αιμ. Βεάκη 36, Περιστέρι | Πλατεία Μέμου 4, Κορυδαλλός

Tokyo Joe

Το Tokyo Joe είναι η καλύτερη επιλογή στην αθηναϊκή ριβιέρα, αν έχεις όρεξη για sushi. Στη Βουλιαγμένη, στη Γλυφάδα, αλλά και στο Κολωνάκι, θα βρεις τα καταστήματα της αλυσίδας Tokyo Joe και είναι ό,τι πρέπει για να ζήσεις μία εμπειρία ποιοτικής ιαπωνικής κουζίνας. Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον, θα απολαύσεις γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες. Το εστιατόριο θα σου προσφέρει τεράστια ποικιλία ασιατικών γεύσεων και μπορείς να ξεκινήσεις τη γευστική εμπειρία με την ποικιλία των sushi rolls!

Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι | Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα | Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη

Hachiko Sushi Tales & Cocktails

Το μέρος που μπορεί να συνδυάσει άψογα sushi και cocktails, είναι ακριβώς αυτό και μπορείς να το βρεις στο Ψυχικό, στην Κηφισιά ή στη Γλυφάδα. Διάλεξε ποιο μαγαζί σε βολεύει και έφυγες για ένα τέλειο ιαπωνικό γεύμα! Μην χάσεις τον ψητό σολομό με σάλτσα τεριγιάκι μαζί με uramaki από γαρίδα tempura, τυρί κρέμα και πικάντικη μαγιονέζα. Θα σου μείνει αξέχαστος!

Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό | Λεωφ. Κηφισίας, Κηφισιά | Φοίβης 17, Γλυφάδα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια 13.05.2024
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor