E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 ιστορικά παγωτατζίδικα της Αθήνας και τι αξίζει να δοκιμάσεις εκεί

Tα έχουμε δοκιμάσει όλα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 13/6/2023 | 00:20

6 ιστορικά παγωτατζίδικα της Αθήνας και τι αξίζει να δοκιμάσεις εκεί
pexels

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για αυθεντικά ιστορικά παγωτατζίδικα της Αθήνας και όλα όσα αξίζει να δοκιμάσεις και να απολαύσεις σε αυτά. Το παγωτό είναι η αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων και δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ενθουσιάζεται στη θέα μιας ιστορικής τζελατερίας ή ενός παλιού παγωτατζίδικου που σχηματίζει ουρές στους δρόμους.

Αν ανυπομονείς να δεις που θα απολαύσεις αφράτο καϊμάκι, βελούδινη υφή φιστικιού και αυθεντική γεύση παγωτού σοκολάτας τότε συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις 6 ιστορικά παγωτατζίδικα που πρέπει να επισκεφθείς.

Βάρσος

Ξεκινάμε με το πιο ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας από το 1892. Στο Βάρσο εκτός από παγωτά θα βρεις  υπέροχα φρέσκα γλυκά. Όλα εκεί παρασκευάζονται με ελληνικό γάλα αγελάδος. Το παγωτό καϊμάκι του όμως είναι αυτό που γίνεται ανάρπαστο και έχει υπέροχη γεύση και έντονη μυρωδιά. Όταν βρεθείς στο Βάρσο δοκίμασε και το παρφέ του γιατί έχει την ίδια και απαράλλαχτη γεύση από τη μέρα που το πρωτοέφτιαξε! Μπορείς να το πάρεις στο χέρι ή να κάτσεις στην όμορφη αυλή του!

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Χαρά

Ένα ιστορικό παγωτατζίδικο που έχει δημιουργήσει αναμνήσεις στους Αθηναίους, είναι η Χαρά στην Πατησίων. Υπάρχει εκεί από το 1969 και προσφέρει παλιό, κλασικό παγωτό. Με τη γεύση του θα σου θυμίσει την παλιά Αθήνα και αμέσως θα νιώσεις πως βρίσκεσαι καλοκαίρι στο χωριό τρώγοντας τις λιχουδιές στο σπίτι της γιαγιάς. Εκεί επιβάλλεται να πάρεις μαστιχωτό καϊμάκι και το Σικάγο σε γενναία μερίδα. Η ιστορία της Χαράς είναι μοναδική και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείς έστω μια φορά εκεί!

Πατησίων 339, Αθήνα

Αφοί Ασημακόπουλοι

Κλασικά παγωτά, ίδιες και απαράλλαχτες γεύσεις εδώ και χρόνια, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, σε ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας από το 1915! Η κρέμα παρφέ είναι ασυναγώνιστη, με άριστης ποιότητας ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ. Το ίδιο ακριβώς και η σοκολάτα. Το φιστίκι από την άλλη είναι απαλό, κρεμώδες με ολόκληρα φιστίκια και εκλεπτυσμένη γεύση.

Τα σορμπέ φράουλα και λεμόνι, είναι εξαιρετικές εναλλακτικές και από τις νεότερες γεύσεις ξεχωρίζουν το γιαούρτι, το δαμάσκηνο και το σύκο με τσίπουρο!

Χαρ. Τρικούπη 82, Αθήνα

Κωνσταντινίδης

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης έχουν ιστορία από το 1925 και οι γεύσεις του είναι ασυναγώνιστες και χαρακτηριστικές στην Αθήνα και όχι μόνο. Θα βρεις μοναδικά γλυκά και παγωτά όλο το χρόνο. Παγωτό κρέμα, σοκολάτα και άλλες κλασικές γεύσεις αλλά και πιο σπάνιες όπως μάνγκο, passion fruit, ροδάκινο, tiramisu και διάφορες άλλες που θα σε ενθουσιάσουν! Όποτε και να το επισκεφθείς, μπορεί να βρεις και μία καινούργια γεύση!

Λεωφ. Κύμης 17, Αθήνα | Αγ. Παρασκευής 101, Αθήνα

Παπασπύρου

Στη δύσκολη εποχή του 1940, ιδρύθηκε αυτό το ζαχαροπλαστείο που είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της Αθήνας. Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης που ήταν και θα είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Αθηναίων για πολλά χρόνια. Εκτός από την ιστορικότητα του ζαχαροπλαστείου αυτό που θα σου μείνει έντονα είναι οι φανταστικές αυθεντικές γεύσεις παγωτού, αναλλοίωτες στο χρόνο. Θα βρεις περισσότερες από 14 γεύσεις από τα πιο αγνά υλικά.

Δροσερό σορμπέ mango και σορμπέ φράουλα, καϊμάκι ή παγωτό φιστίκι με φρέσκο φιστίκι Αιγίνης και φυσικά το διάσημο παγωτό κασάτο: την κλασική συνταγή του 1940, παρφέ κρέμας & mousse σοκολάτας, με κεράσι και κροκάν αμυγδάλου!

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί

Μπακογιάννης

Η ιστορία του Μπακογιάννη μετράει γύρω στα 70 χρόνια και είναι ένα γαλακτοπωλείο που επισκέπτεσαι και αναπολείς, νοσταλγείς και γεμίζεις θετικότητα. Φρέσκο γάλα, γιαούρτι με παχιά πέτσα και άλλα γαλακτοκομικά θα βρεις εκεί, αλλά αυτό που με διαφορά θα λατρέψεις είναι το παγωτό του.

Είτε επιλέξεις βανίλια, είτε σοκολάτα ή καϊμάκι, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επιστρέφεις στο μικρό γαλακτοπωλείο ξανά και ξανά. Ειδικά εάν είσαι λάτρης του παγωτού μηχανής, θα μετράς τις μέρες για να βγει και πάλι η παγωτομηχανή και να γεμίσουν τα χωνάκια από το πιο απαλό και γευστικό παγωτό του Μπακογιάννη!

Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Ηλιούπολη

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήπως έχεις και εσύ εγκέφαλο ποπ κορν;

Body+Mind 17.05.2024
Τι είναι, πώς θα ξέρετε αν το έχετε και πώς να το αντιμετωπίσετε

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind Χτες
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Προχτές
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style 14.05.2024
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη