LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στη Μάλτα: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Για εσένα που έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι καλοκαιρινούς προορισμούς εκτός Ελλάδας

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 1/4/2023 | 00:49

Ταξίδι στη Μάλτα: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Η Μάλτα έχει μια σχεδόν μυθική γοητεία που προέρχεται από τις απόκοσμες υποβρύχιες σπηλιές της, τους εκπληκτικούς ναούς και τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της. Οι δρόμοι της ελίσσονται γύρω από τις πόλεις και τα χωριά, περνώντας από εκκλησίες, αγορές και μουσεία, ενώ μερικά από τα παλαιότερα κτίρια στον κόσμο βρίσκονται σε αυτό το όμορφο νησί. Η χώρα είναι στην πραγματικότητα ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα και είναι κοντά τόσο στη γειτονική Σικελία, όσο και στην Αφρική.

Ό,τι και αν αναζητάς στη Μάλτα, θα σου το προσφέρει και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μουσεία, εκδρομές για ψάρεμα και καταδύσεις ή απλώς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις καφετέριες και τα εστιατόρια που συνήθως σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά απευθείας από τον ωκεανό.

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις στη Μάλτα, αυτές είναι 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις!

Επισκέψου την παλιά πρωτεύουσα της Mdina

Η Μντίνα είναι η αρχαία πρωτεύουσα της Μάλτας και βρίσκεται σε έναν γραφικό λόφο στο κέντρο του νησιού. Είναι διάσημη για τις οχυρώσεις που την περικυκλώνουν και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τη χάσεις αν είσαι λάτρης της ιστορίας. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να απολαύσεις εκεί, όπως βόλτες στους γραφικούς δρόμους, καθώς και επισκέψεις στα μουσεία. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τις καφετέριες και τα εστιατόρια, που είναι ιδανικά για να περάσεις την ώρα σου.

Εξερεύνησε το λιμάνι της Βαλέτας

Το Valletta Waterfront που είναι επίσης γνωστό ως Pinto Wharf, έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο όλα αυτά τα χρόνια. Στην αρχαιότητα αποτελούνταν από θαλάσσιους θησαυρούς, όπως αποθήκες, ενώ τώρα έχει μετατραπεί σε τουριστικό συγκρότημα. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα, ενώ παράλληλα μπορείς να κάνεις έναν χαλαρό περίπατο κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα. Αν βρεθείς εκεί τη νύχτα, τότε είναι ευκαιρία να επισκεφθείς τα νυχτερινά κέντρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Πήγαινε για καταδύσεις στα βάθη της θάλασσας στο HMS Maori

Η Μάλτα είναι ευνοημένη από θερμό κλίμα και γαλάζιες θάλασσες, που σημαίνει ότι είναι ιδανική αν σου αρέσει το κολύμπι ή οι καταδύσεις. Υπάρχει μια σειρά από τεχνητούς υφάλους καθώς και ορισμένα στρατιωτικά ναυάγια που χρονολογούνται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα πιο διάσημα είναι το HMS Maori, ένα αντιτορπιλικό που βυθίστηκε από τους Γερμανούς και τώρα βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας σε βάθος 14 μέτρων. Πρόκειται για ένα καλό σημείο για αρχάριους, λόγω της εύκολης πρόσβασης και του μικρού βάθους. Μάλιστα υπάρχουν αρκετές σχολές κατάδυσης σε όλη τη χώρα, σε περίπτωση που θέλεις να αποκτήσεις και πιστοποίηση.

Περιηγήσου στο Σπίτι του Βράχου – Casa Rocca Piccola

Χτισμένο τη δεκαετία του 1680, το Casa Rocca Piccola είναι ένα πανέμορφο σπίτι που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα αριστοκράτες από τη Μάλτα. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και μπορείς να πας για  μια ξενάγηση, ώστε να δεις τα πανέμορφα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά καθώς και την ιστορική συλλογή. Αυτή περιλαμβάνει κοστούμια από τον 18ο και 19ο αιώνα, καθώς και έργα τέχνης, αντίκες και ασημένια αντικείμενα. Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και έγγραφα που θα σου δώσουν μικρά στοιχεία για την αριστοκρατική ζωή της χώρας.

Κάνε μια ημερήσια εκδρομή στο Gozo

Το νησί Γκόζο αναφέρεται συχνά ως η "αδελφή" της Μάλτας και χρειάζεται μόνο 20 λεπτά για να φτάσεις εκεί με το καράβι. Ένας βασικός λόγος για να πας εκεί, είναι ότι θα απολαύσεις πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, απόκρημνες ακτές και απομονωμένες αμμώδεις παραλίες. Βεβαιώσου ότι δε θα χάσεις τη Citadella στη Βικτώρια, η οποία αποτελείται από μια οχυρωμένη πόλη που έχει σχεδιαστεί σε βυζαντινό και ρωμαϊκό στιλ και μοιάζει με αρχιτεκτονικό θαύμα.

Χαλάρωσε στους κήπους San Anton

Η Μάλτα δεν έχει μεγάλη ποικιλία από δημόσια πάρκα, αλλά ένα υπέροχο μέρος με φύση και πράσινο, είναι οι San Anton Gardens. Παραδόξως, επρόκειτο για την κατοικία του Προέδρου της Μάλτας, αλλά δόθηκε στο κοινό το 1882, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί τους κήπους. Εκεί θα βρεις πολλά δέντρα και φυτά, αρωματικούς οπωρώνες εσπεριδοειδών, καθώς και σιντριβάνια και γλυπτά. Πολλά από τα δέντρα που βρίσκονται στο χώρο είναι άνω των 300 ετών και παρέχουν ένα σκιερό περιβάλλον, αν θες να ξεκουραστείς σε αυτή την ήσυχη μικρή γωνιά της χώρας.

Περιηγήσου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Μάλτα διαθέτει συναρπαστική αρχαιολογία και μπορείς να μάθεις τα πάντα γι' αυτήν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα βρεις εκθέματα και ιστορικά αντικείμενα από όλη τη χώρα, όπως όπλα της Εποχής του Χαλκού και μια φοινικική σαρκοφάγο. Υπάρχει επίσης ποικιλία από όμορφα αγάλματα και κοσμήματα, ενώ το κτίριο στο οποίο παρουσιάζεται η συλλογή είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη noo19 (@noo19)

Δες μια παράσταση στο Θέατρο και Μουσείο Manoel

Αυτό το θέατρο λειτουργεί από το 1732 και κατασκευάστηκε από τον Μεγάλο Δάσκαλο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Το εσωτερικό του είναι το κύριο αξιοθέατο και θα βρεις επίχρυσα διακοσμητικά σε όλη την κατασκευή, καθώς και στην κύρια αίθουσα που είναι καλυμμένη με μπλε και χρυσό. Υπάρχουν μόνο 623 θέσεις εκεί που δίνουν στο θέατρο μια οικεία αίσθηση. Το θέατρο αποτελεί ουσιαστικά μια βιτρίνα για όλες τις τέχνες στη Μάλτα, όπως μουσικές συναυλίες, παραστάσεις όπερας και ρεσιτάλ μπαλέτου, ή ακόμη και ροκ ή λαϊκή συναυλία.

Θαύμασε το Mosta Dome

Η Μάλτα φημίζεται για την πλούσια αρχιτεκτονική της και αυτό περιλαμβάνει τον θόλο Mosta Dome. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στη Santa Maria και είναι επιπλωμένη με νεοκλασικό στυλ. Ο τρούλος είναι το κύριο χαρακτηριστικό της και το ύψος του φτάνει μέχρι και 67 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά μεγαλύτερο από τον διάσημο καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Μεγάλο μέρος του εσωτερικού της εκκλησίας είναι διακοσμημένο με χρυσό και τα δάπεδα είναι στρωμένα με μάρμαρο.

Κάνε ιππασία στο Golden Bay

Το Golden Bay αποτελείται από μια αμμώδη παραλία, η οποία καταλήγει σε πανύψηλα βράχια στα βόρεια της Μάλτας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσεις το εκπληκτικό τοπίο σε αυτό το τμήμα της χώρας, είναι κάνοντας ιππασία. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις και κάποια ημερήσια εκδρομή. Θα είναι υπέροχο, εάν συμμετέχεις σε μια ομαδική ιππασία στο ηλιοβασίλεμα, η οποία είναι ο τέλειος τρόπος για να κλείσεις τη μέρα σου, παρακολουθώντας τον ήλιο να γλιστρά κάτω από τον ορίζοντα!

Το ταξίδι αυτό θα είναι συναρπαστικό, αφού διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. Ακολούθησε τις παραπάνω προτάσεις για να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες που αξίζουν, στο ταξίδι σου στη Μάλτα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο