LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Ταινίες για όλα τα κοινά και οι καλύτερες σειρές που ανακαλύψαμε πρόσφατα

Οι 90ς ελληνικές σειρές που είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν

Αλλά, μπορούμε να τις ξαναδούμε τώρα!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 13/2/2023 | 00:53

Οι 90ς ελληνικές σειρές που είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν

Η δεκαετία του '90 είναι αυτή κατά την οποία "άνθισε" η ιδιωτική τηλεόραση και μέσα σε αυτή γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μια μεγάλη πληθώρα από ελληνικές σειρές.

Κάποιες από αυτές αγαπήθηκαν τόσο πολύ και γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία που εξακολουθούν να παίζονται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Άλλες πάλι δεν ήταν τόσο επιτυχημένες από άποψη τηλεθέασης, οπότε με τα χρόνια ξεχάστηκαν.

Θυμόμαστε μερικές από αυτές και πού θα μπορούσαμε να τις δούμε ξανά ολόκληρες ...

Για σένα (1998)

Ένας επιτυχημένος δικηγόρος, χωρισμένος, με παιδί και μόνιμη σχέση και μία γυναίκα-συνοδός συναντιούνται τυχαία. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια μοιραία έλξη. Ο Νίκος και η Ελβίρα ζουν μια ουσιαστική σχέση πέρα από κοινωνικές συμβατικότητες, παρόλο που ο περίγυρός τους τους εναντιώνεται. Μια δραματική ερωτική ιστορία εξελίσσεται, από την στιγμή που οι δυο τους προσπαθούν να ξεφύγουν από έναν έρωτα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στην ζωή τους και που μοιάζει να τους καταστρέφει...

Ένοχη Αγάπη (1996)

Δύο γυναίκες κι ένας άντρας, παλιοί φίλοι, ξαναβρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους και προσπαθούν να επανασυνδέσουν το χαμένο νόημα της ύπαρξής τους. Η Στέλλα εγκαταλείπει το Παρίσι και την καλλιτεχνική της καριέρα και επιστρέφει στην Αθήνα προσπαθώντας να ξαναβρεί στα πρόσωπα των αγαπημένων φίλων της, την έμπνευση και την χαμένη της δύναμη. Ο Πέτρος είναι ένας μοναχικός, απογοητευμένος άντρας, που ζει για χρόνια με την αφόρητη αίσθηση ενός έρωτα που ποτέ δεν εκφράστηκε και δεν εκπληρώθηκε. Η Μάρθα και ο Στέφανος βλέπουν τη συζυγική τους σχέση να διαλύεται και οδηγούνται αναπόφευκτα στο διαζύγιο. Ο γιος τους, τον πρώτο καιρό της ενηλικίωσης του, συγκλονίζεται από την κρίση των γονιών του. Οι ήρωες ζουν, αγαπούν, ερωτεύονται, ελπίζουν και απογοητεύονται αναζητώντας το όνειρο της νεότητάς τους και προσπαθώντας να ξανασυνδεθούν με τα κομμένα νήματα της ζωής τους.

Εξ αδιαιρέτου (1992)

Μια σχεδιάστρια μόδας και ένας τεχνοκράτης που έχουν χρόνια ζήσει στην Αμερική, αλλά δε γνωρίζονται μεταξύ τους, κληρονομούν και αναγκάζονται να συγκατοικήσουν σε μια μονοκατοικία της Κηφισιάς, που περιέρχεται και στους δύο "εξ αδιαιρέτου". Η ...πρωτόλεια μορφή του Κωνσταντίνου & Ελένης!

Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια (1998)

Τρεις νέες και όμορφες γυναίκες, παρά το γεγονός ότι έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους, είναι πολύ φίλες και εκμυστηρεύονται η μία στην άλλη τα προβλήματα και τις αναζητήσεις τους, που συνήθως έχουν σχέση με τους άντρες. Η κάθε μια τους αναζητεί τον ιδανικό σύντροφο. Όταν κάποια στιγμή οι τρεις τους συναντούν τον έρωτα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ' αυτή που φαντάζονταν. Η πιο ρομαντική της παρέας ερωτεύεται παράφορα έναν κυνικό άντρα, η πιο επιθετική ερωτεύεται τον πιο δειλό από τους συναδέλφους της και η τρίτη, που εδώ και καιρό αναζητά έναν άντρα που θα της αντισταθεί, ερωτεύεται αυτόν που κατακτά πιο εύκολα απ' όλους.

Το κόκκινο φεγγάρι (1994)

Η Ελένη Δρακάκη, μία γοητευτική φιλόλογος, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αθήνα και να πάρει μετάθεση στο Ναύπλιο, μετά τη διάλυση μιας μακρόχρονης σχέσης. Εκεί την ερωτεύεται ένας μαθητής της, ο Στέφανος, παιδί χωρισμένων γονιών. Ερωτευμένος μαζί της είναι και ο πατέρας του Στέφανου, ο Ανδρέας, του οποίου η διακριτική συμπεριφορά κερδίζει την καρδιά της. Ξεκινούν μια σχέση, που οδηγεί σε προσωρινή σύγκρουση πατέρα και γιου, αλλά σύντομα, χάρη στις προσπάθειες της Ελένης, το πάθος του Στέφανου καταλαγιάζει. Μια γλυκιά φθινοπωρινή βραδιά με πανσέληνο, η Ελένη και ο Ανδρέας γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας μίας γυναίκας, της Αρετής Ρούκουνα και του τραυματισμού του εραστή της από έναν νεαρό άντρα. ‘Ενα βράδυ, έξω από την πόρτα του σπιτιού της, την περιμένει ο Σταύρος Ρούκουνας, ο άνδρας της δολοφονημένης γυναίκας, τον οποίο κυνηγά η αστυνομία. Η Ελένη τρομοκρατείται, αλλά σιγά-σιγά οι φόβοι της αρχίζουν να υποχωρούν και αποφασίζει να περιθάλψει τον κυνηγημένο άνδρα…

Τα εφτά κακά της μοίρας μου (1991)

Στην πρώτη περίοδο ο Λάμπρος Φουντούκης (Γ. Κωνσταντίνου) είναι ένας ταλαίπωρος ραδιοφωνικός παραγωγός που είναι υποχρεωμένος να φιλοξενεί τον τεμπέλη δίδυμο αδελφό του, τον οποίο υποδύεται ο Τόνυ Άντονυ και να στηρίζει οικονομικά τις τρεις πρώην γυναίκες του (Μπέτυ Μοσχονά, Μαίρη Ραζή, Μαίρη Χαλκιά) αλλά και τους προβληματικούς γιους του, τους οποίους υποδύονται οι Λάμπης Λιβιεράτος, Νίκος Ασημάκης και Ισίδωρος Σταμούλης. Στη δεύτερη περίοδο το όνομα της σειράς άλλαξε σε "Όλα τα κακά της μοίρας μου".

Βαρβαρότητες (1998)

Η Βαρβάρα Πέττα είvαι μια σύγχρovη γυvαίκα στα τριάvτα και κάτι, εκ πεπoιθήσεως αvύπαvτρη κι έχει έvα και μovαδικό όvειρo: vα ζήσει ήσυχα και χωρίς vα έχει καvέvαν στo κεφάλι της. Ο Χάρης Στέκας είvαι ακριβώς τo αvτίθετo. Νέoς άvτρας, στα τριάvτα παρά κάτι, με συμπτώματα παρατεταμέvης εφηβείας, αιώvιoς φoιτητής, εκ πεπoιθήσεως τεμπέλης κι έχει μια και μovαδική άπoψη : vα ζήσει όσo γίvεται πιο αvέξoδα και αvέμελα... μ άλλα λόγια σε βάρoς τωv άλλωv! Και όπως όλα τα αvτίθετα σ αυτόv τov κόσμo, η Βαρβάρα και o Χάρης έλκovται και μάλιστα σε σημείo σύγκρoυσης! Αφoρμή η έξωση πoυ κάvoυv στov Χάρη τηv ίδια ακριβώς μέρα πoυ η Βαρβάρα μετακoμίζει στo vέo της σπίτι... Λόγω μιας μακριvής και μάλλov αμφισβητoύμεvης συγγέvειας, o Χάρης καταφεύγει στo σπίτι της Βαρβάρας, αρχικά για μια εβδoμάδα. Όμως η εβδoμάδα γίvεται μήvας και πάει λέγovτας... Προκύπτει έτσι μία σχέση, πoυ κυμαίvεται από πoλύ αvταγωvιστική έως αvυπόφoρη και από εξαιρετικά περίπλoκη έως ερωτική. Κάτι σαv vα βάζεις μια γάτα στo κλoυβί με τo καvαρίvι! Μιλάμε για ΒΑΡΒΑΡΕΣ καταστάσεις...

TV Σειρές

Μας αρέσει το stand up του Pete Davidson;

Η αλήθεια είναι πως σε άλλες του δουλειές είναι καλύτερος
TV Σειρές

Η σειρά που θα σας ταράξει στην ειλικρίνεια

Το Shrinking μας κάνει να γελάσουμε, να κλάψουμε, να προβληματιστούμε και, γιατί όχι, να αλλάξουμε
ΝΕΑ

Η ελληνική τριλογία που «αγκαλιάζει» τους περιθωριακούς

Η σουρεαλιστική πραγματικότητα του Νίκου Νικολαΐδη
TV Σειρές

Η σειρά της ΕΡΤ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, σάρωσε στις τηλεθεάσεις

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη - Πρώτο σε νούμερα τηλεθέασης η νέα σειρά της ΕΡΤ
TV Σειρές

Οι 90ς ελληνικές σειρές που είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν

Αλλά, μπορούμε να τις ξαναδούμε τώρα!
ΝΕΑ

5 ταινίες όπου πρωταγωνίστησαν αστέρες του NBA

Οι αγαπημένες μας και σαν ταινίες και σαν ερμηνείες
TV Σειρές

Η Κλίκα: Η σειρά μυστηρίου που μπορείς να απολαύσεις στο Ertflix

Τα φώτα μπορεί να σε τυφλώσουν επικίνδυνα
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!