LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Phil Hartman: Ο τραγικός θάνατοs του πασίγνωστου κωμικού που πονάει ακόμα το Hollywood

Παρά την επιτυχία του στην οθόνη, η προσωπική ζωή του Χάρτμαν αποδείχθηκε δύσκολη

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/12/2022 | 00:18

Phil Hartman: Ο τραγικός θάνατοs του πασίγνωστου κωμικού που πονάει ακόμα το Hollywood
Edaily

Ο σταρ του Saturday Night Live βρήκε τραγικό θάνaτο από τα χέρια της Brynn Omdahl στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες το 1998.

Το Saturday Night Live έχει φέρει στο προσκήνιο πάρα πολλούς θρυλικούς ηθοποιούς κωμωδίας και μακροχρόνιες καριέρες αλλά η εμβληματική σειρά βαριετέ έχει δει τραγωδία να πλήττει αρκετούς από τους σταρ της. Και λίγες τραγωδiες ήταν τόσο συγκλονιστικές ή αποκαρδιωτικές όσο ο θάνατοs του Phil Hartman ο οποίος πυροβολή8ηκε μέχρι θανάτου από τη σύζυγό του το 1998.

Σε αντίθεση με τους αστέρες όπως ο John Belushi και ο Chris Farley, οι οποίοι ήταν δύσκολοι σαν συνεργάτες, ο Hartman ήταν ένας ευπροσάρμοστος άνθρωπος που εξέπεμπε ευγένεια και γοητεία! 

Γνώρισε άμεση επιτυχία και οταν έφυγε από το SNL το 1994, είχε κερδίσει ένα Emmy ως συγγραφέας, είχε προταθεί για ένα άλλο ως ερμηνευτής και γενικά θεωρούνταν το πιο σημαντικό καστ μιας σειράς που είχε βοηθήσει να αναβιώσει. 

Παρά την επιτυχία του στην οθόνη, η προσωπική ζωή του αποδείχθηκε δύσκολη. Ήταν παντρεμένος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1970 και 1972, και πάλι από το 1982 έως το 1985. 

Μετά το 2o διαζύγιό του, ο Hartman δεν άργησε να γνωρίσει τη γυναίκα που θα ήταν η τρίτη σύζυγός του, η Brynn. Η Brynn ήταν σίγουρα όμορφη, αφού είχε μετακομίσει στο Λος Άντζελες για να εργαστεί ως μοντέλο και να ακολουθήσει μια καριέρα ηθοποιού. Όταν πάλευε στον απίθανο κόσμο της showbiz, ανέπτυξε εθιsμό στην κοkαΐνη. Αλλά ήταν σε ανάκαμψη και νηφάλια όταν βγήκε ραντεβού στα τυφλά με τον Hartman το 1986. Το ζευγάρι παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα.

Οι Hartman είχε δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι και με βάση όσα είπε στην οικογένεια και τους φίλους του, δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένος από ό,τι ήταν στα μέσα της δεκαετίας του '90. 

«Αλλά καθώς περνούν οι μήνες, οι ρωγμές αρχίζουν να φαίνονται και ο Phil κάνει ό,τι έκανε με τις δύο τελευταίες σχέσεις του – αρχίζει να αποσύρεται συναισθηματικά», είπε ο Thomas στο ABC. «Ξεκινησε πάλι αυτό το μοτίβο που  τσακώνεται και τα βρίσκει έπειτα και μετά πάλι το ίδιο».

Η υπερφορτισμένη ιδιοσυγκρασία και η αίσθηση της ζήλιας της Brynn, ακόμη και στα χρόνια της νηφαλιότητας της, προκαλούσαν επίσης προβλήματα. Όταν η προηγούμενη σύζυγος του τους έγραψε ένα σημείωμα συγχαρητηρίων μετά τη γέννηση του γιου τους, για παράδειγμα, η Brynn δεν το έλαβε ευγενικά. H Brynn άρχισε να πίνει και να κάνει κατάχρηση κοκαΐνηs ξανά.

Η Brynn είχε μπει και βγήκε από την αποτοξίνωsη μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1998, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τον εθισμό στα ναpκωτικά και το aλκοόλ που, όταν αναμειγνύονταν με τα αντικαταθλιπτiκά της, προκάλεσαν βiαια ξεσπάσματα.

Ένα από αυτά τα ξεσπάσματα συνέβη το βράδυ της 27ης Μαΐου αφού επέστρεψε στο σπίτι από το δείπνο με μια φίλη της. Ήπιε δύο ποτά και δεν φαινόταν στεναχωρημένη, είπε αργότερα η φίλη της στο People. Ακολούθησε καυγάς και πάλι, ο Hartman οπως πάντα, αποσύρθηκε στην κρεβατοκάμαρά τους.

Το ζευγάρι είχε ένα μια συλλογή από όπλa, μια μικρή συλλογή που ξεκίνησε η Brynn όταν είχαν μετακομίσει στο Λος Άντζελες από τη Νέα Υόρκη. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, έβγαλε ένα 0,38 Smith & Wesson από το μεταλλικό κουτί τους στην ντουλάπα και πυpοβόλησε τον άντρα της πολλές φορές στο κεφάλι και στο στήθος καθώς κοιμόταν στο κρεβάτι, ντυμένος μόνο με μπλουζάκι και μποξεράκι. Πέθανe ακαριαία.

Μια ώρα αργότερα, αφού ήπιε λίγο ακόμα ποτό, η Brynn κάλεσε τον φίλο της Ron Douglas. Του είπε ότι ο Hartman είχε φύγει για το βράδυ και της είχε αφήσει ένα σημείωμα που έλεγε ότι θα επέστρεφε αργότερα. Ο Douglas της είπε να ξανακοιμηθεί, μια πρόταση που αγνόησε αμέσως.

Αντίθετα, η Brynn εμφανίστηκε στην εξώπορτά του περίπου 20 λεπτά αργότερα, βρωμώντας aλκοόλ. Την κάλεσε στο σπίτι του. Κατέρρευσε αμέσως στο πάτωμα του σαλονιού. Η Brynn του είπε επίσης επανειλημμένα ότι είχε σκοτώsει τον σύζυγό της, αλλά ακόμα και όταν το είπε, εκείνος δεν πίστευε ακόμα την ομολογία της. 

Τελικά, μόλις ξεμέθυσε αρκετά για να οδηγήσει στο σπίτι, στο δρόμο, τηλεφώνησε και εξομολογήθηκε στη φίλη της, η οποία πήρε την παραδοχή της πιο σοβαρά και πήγε στο σπίτι τους.

Η Bryn και ο Douglas έφτασαν πρώτοι. Όταν ανέβηκε τις σκάλες και μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του Hartman, μια φρικτή σκηνή απέδειξε στον Douglas ότι η φίλη του είχε πράγματι κάνει το αδιανόητο. Κάλεσε 9-1-1 για να αναφέρει τη δολοφονiα του Hartman.

Καθώς η αστυνομiα πλησίαζε στο σπίτι, οι φίλοι της Brynn πήραν μακριά τα παιδιά.

Η άφιξη του LAPD προανήγγειλε την αρχή του τέλους. Με τις αρχές να πλησιάζουν, η Brynn κλειδώθηκε στην κρεβατοκάμαρα, κάθισε δίπλα στον σύζυγο που είχε σκοτώσει και κάλεσε την αδερφή της. Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα, η Brynn έκλεισε το τηλέφωνο στην αδερφή της και αυτοkτόνησε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 19.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά