E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Ταινίες και Μουντιάλ: Ποδόσφαιρο παντού για έναν μήνα

Ταινίες για το Μουντιάλ: Bend it like Beckham

Αυτή την ποδοσφαιρική ταινία τη λατρεύουν όλες οι γυναίκες

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 17/11/2022 | 00:19

Ταινίες για το Μουντιάλ: Bend it like Beckham
E-daily Illustration

Μια ταινία που καταρρίπτει κάθε φυλετικό και σεξιστικό μύθο, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο.

Η Jesminder "Jess" Bhamra είναι κόρη Βρετανών Ινδών Σιχ που ζουν στο Hounslow του Λονδίνου. Η Jess είναι ερωτευμένη με το ποδόσφαιρο, αλλά οι γονείς της δεν υποστηρίζουν το ενδιαφέρον της. Ωστόσο, μερικές φορές παίζει στο πάρκο με αγόρια, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερού της φίλου, Tony, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, αν και η οικογένειά της πιστεύει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη. Η οικογένειά της είναι απασχολημένη με τον προγραμματισμό του επικείμενου γάμου της αδερφής της Jess, Pinky.

Από την άλλη πλευρά, η Jules Paxton, μέλος των Hounslow Harriers, μιας τοπικής γυναικείας ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου, παρατηρεί τις ποδοσφαιρικές ικανότητες της Jess, γίνεται φίλη της και την προσκαλεί να δοκιμάσει να γίνει μέλος στην ομάδα. Ο προπονητής τους, ο Joe, είναι ένας γοητευτικός νέος του οποίου η καριέρα εκτροχιάστηκε από τραυματισμούς, την δέχεται στην ομάδα. Αν και οι γονείς της Jess της απαγορεύουν να ενταχθεί στην ομάδα, εκείνη παίζει πίσω από την πλάτη τους, ισχυριζόμενη ότι έχει μια δουλειά μερικής απασχόλησης όταν είναι στην πραγματικότητα σε προπόνηση ποδοσφαίρου.

Όταν μαθαίνουν οι γονείς της ότι βρίσκεται σε ομάδα της απαγορεύουν  να συνεχίσει, αλλά αυτή ταξιδεύει στη Γερμανία για έναν αγώνα, όπου η ομάδα χάνει. Μετά τον αγώνα η Jess ερχεται κοντά με τον προπονητή κι αυτό διαλύει τη σχέση της με την Jules.

Μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων, οι Harriers προκρίνονται στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά ο αγώνας πρωταθλήματος, στον οποίο παρευρίσκεται ένας Αμερικανός ανιχνευτή ταλέντων, θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με τον γάμο του Pinky, οπότε η Τζες παραιτείται, όμως ο πατέρας της της λέει να πάει στο παιχνίδι αν αυτό την κάνει ευτυχισμένη.

Οι Harriers είναι πίσω με 1–0 όταν φτάνει η Jess, αλλά τελικά αυτή κερδίζει το παιχνίδι με ένα ελεύθερο λάκτισμα. Ο κυνηγός προσφέρει αθλητικές υποτροφίες στην Jess και τη Jules στο Πανεπιστήμιο Santa Clara στην Καλιφόρνια.. Την ημέρα της πτήσης της Jess και της Jules για την Αμερική, οι δυο τους ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο όταν ο Joe φτάνει και ομολογεί τον έρωτά του για τον Jess. Η ταινία τελειώνει με την πρωταγωνίστρια να βλέπει το ποδοσφαιρικό της είδωλο στο αεροδρόμιο, τον Beckham!

Εκτός από μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα, το Bend it like Beckham είναι μια ταινία με προεκτάσεις που αφορούν το ρατσισμό στο γήπεδο, ενάντια στις γυναίκες που παίζουν μπάλα (ενώ για πολλούς θεωρείται "ανδρικό" άθλημα), αλλά θίγει και το φυλετικό ρατσισμό (ο πατέρας της Jess και η ίδια δέχονται λεκτική βία επειδή είναι ινδικής καταγωγής). Έτσι, μπορούμε να τη θεωρήσουμε "γροθιά" στο φετινό Μουντιάλ, που έχει δεχτεί αρκετά πυρά λόγω της κουλτούρας της χώρας, η οποία θεωρεί τις γυναίκες κοινωνικά κατώτερες.

E-Daily 3.Left

Ταινίες για το Μουντιάλ: Offside

Μια ακόμη ιστορία γύρω από την κατάσταση της γυναίκας στο σύγχρονο Ιράν παρουσιάζει στη νέα του ταινία «Offside»
E-Daily 3.Left

Ταινίες για το Μουντιάλ: Gracie

Ένας έφηβος δινει μια ανιση μάχη όταν προσπαθει να δώσει στις γυναίκες την ευκαιρία να παίξουν ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.
E-Daily 3.Left

Ταινίες για Μουντιάλ: Goal!

Η ταινία που έγινε τριλογία
E-Daily 3.Left

Ταινίες για Μουντιάλ: Next Goal Wins

Μια πολύ αληθινή, πολύ αστεία και πολύ ποδοσφαιρική ιστορία
E-Daily 3.Left

Ταινίες για Μουντιάλ: Sixty Six

Η σημασία του ποδοσφαίρου για τον κόσμο
E-Daily 3.Left

Ταινίες για Μουντιάλ: The Game of Their Lives

Η αληθινή ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Μουντιάλ
E-Daily 3.Left

Ταινίες για Μουντιάλ: Escape to Victory

Οι θρύλοι των γηπέδων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
E-Daily 3.Left

Ταινίες για το Μουντιάλ: The Miracle of Bern

Η ιστορία του θαύματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954
E-Daily 3.Left

Ταινίες για το Μουντιάλ: Pelé: Birth of a Legend

Ένας θρύλος γεννήθηκε στο Μουντιάλ του 1958
E-Daily 3.Left

Ταινίες για το Μουντιάλ: Green Street Hooligans

H ταινία που θα σου μάθει πολλά για την κουλτούρα έξω από τα γήπεδα
E-Daily 3.Left
E-Daily 3.Left

Ταινίες για το Μουντιάλ: Bend it like Beckham

Αυτή την ποδοσφαιρική ταινία τη λατρεύουν όλες οι γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος δημιούργησε με AI μια εναλλακτική «Οδύσσεια» και γιατί το κάνει τώρα

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Fountain O κυκλοφορεί το «Odysseus: The Fall», μια ταινία 135 λεπτών φτιαγμένη με τεχνητή νοημοσύνη, ακριβώς την ώρα που η υπερπαραγωγή του Νόλαν κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.

Η τελευταία σκηνή της Μάρως Κοντού στη «Γη της Ελιάς»

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Μάρω Κοντού, που υποδυόταν τη «Μαρία Αναγνώστου» στη δημοφιλή σειρά, έπαιξε την τελευταία της σκηνή στις 7 Μαΐου 2025.

Το ήξερες; Οι The Cure έχουν μια ιστορία γεμάτη παράξενες συμπτώσεις και απίθανες στιγμές που ελάχιστοι γνωρίζουν

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Από στίχους γραμμένους πάνω σε φακελάκι ζάχαρης μέχρι δύο συναυλίες την ίδια βραδιά, η πορεία των The Cure είναι γεμάτη ιστορίες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία.

Σκασμός εσύ Αντωνάκη μου: Η μυθική ατάκα της Μάρως Κοντού από το «η γυνή να φοβείται τον άνδρα»

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η φράση «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου» από την ταινία «η γυνή να φοβείται τον άνδρα» έμεινε για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του ελληνικού κοινού.

Η θριαμβευτική επιστροφή της Μαντόνα: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι Νο 1 σε όλο τον κόσμο»

E-Daily 3.Left Χτες
«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ευγνώμων και έκπληκτη είμαι από την απίστευτη υποδοχή που έλαβε το “Confessions on a Dance Floor”!!», έγραψε η Madonna

Η Suki Waterhouse κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Loveland» με 14 νέα τραγούδια

Μουσική Προχτές
Το τρίτο άλμπουμ της indie pop καλλιτέχνιδας συνοδεύεται από το music video του «Notting Hill», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Thievery Corporation: 30 χρόνια καριέρας γιορτάζουν live στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης

Μουσική Προχτές
Το διάσημο αμερικανικό ντουέτο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου 2026 με ένα «best of» live set τριών δεκαετιών.

Η εμφάνιση «έκπληξη» της Ριάνα σε συναυλία του Jay‑Z

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ράπερ ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη με ένα αξέχαστο live που κράτησε σχεδόν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της μουσικής.

Ποιος ήταν ο Σαμ Νιλ και ποια η πιο εμβληματική στιγμή της καριέρας του;

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ηθοποιός από τη Βόρεια Ιρλανδία άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μέσα από έξι δεκαετίες αξέχαστων ερμηνειών.

Η ατάκα στο «The Shawshank Redemption» που μπέρδεψε πολύ κόσμο

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Όχι για τον λόγο που φαντάζεστε

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.