E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στη Λισαβόνα: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Γραφική, εντυπωσιακή, πολύχρωμη και κοσμοπολίτικη, η Λισαβόνα απλώνεται στους λόφους και καταλήγει στον ποταμό Τάγο.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 17/10/2022 | 00:04

Ταξίδι στη Λισαβόνα: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολλή ζωή στα στενά της πόλης. Αξίζει σίγουρα μια φορά να την επισκεφτείς για να θαυμάσεις από κοντά τα όμορφα πολύχρωμα σπίτια, τα μουσεία, να κάνεις τη βόλτα με το διάσημο τραμ 28 και να δοκιμάσεις τα λαχταριστά νοστιμότατα πιάτα της. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις όταν έρθει η στιγμή να ταξιδέψεις μέχρι εκεί. Έτοιμοι;

Θα πας στη ροζ οδό

Η ροζ οδός, γνωστή ως R. Nova do Carvalho, ήταν αρχικά μια κακόφημη περιοχή της πόλης με οίκους ανοχής τους οποίους επισκέπτονταν οι ναυτικοί που έπιαναν λιμάνι. Φτάνοντας όμως στο σήμερα, πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους, τουριστικούς και instagramable δρόμους της Λισαβόνας, με καφέ και εστιατόρια, που πρέπει να επισκεφτείς για φωτογραφίες με πολλά like.

Βόλτα στην Alfama

Πρόκειται για μια γειτονιά της Λισαβόνα που κατάφερε να επιβιώσει από τον μεγάλο σεισμό του 1755. Αξίζει να αφιερώσεις εκεί ένα απόγευμά σου για να νιώσεις τα vibes της πόλης, να περιπλανηθείς στα γραφικά σοκάκια του, να θαυμάσεις τα ιστορικά όμορφα σπίτια αλλά και τον καθεδρικό. Κι αν πεινάσεις, στην περιοχή θα βρεις μια σειρά από τίμια καφέ και εστιατόρια.

Θα πας για brunch

Κάθε πόλη που επισκέπτεσαι έχει πολλές επιλογές για καλό brunch και καφέ και η Λισαβόνα δεν αποτελεί φυσικά κάποιου είδους εξαίρεση. Στο Augusto Lisboa θα βρεις πολύχρωμες και instagramable επιλογές τις οποίες μπορείς να απολαύσεις στο κουκλίστικο αυτό μαγαζί που βρίσκεται στα όμορφα ροζ σοκάκια της πόλης.

Να δοκιμάσεις Travesseiros

Από το 1862 το ζαχαροπλαστείο Piriquita φτιάχνει και φημίζεται για τα πεντανόστιμα Travesseiros του. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Σίντρα, το οποίο στη γεύση του θυμίσει πολύ την Ελληνική μπουγάτσα με κρέμα. Οι ουρές που δημιουργούνται συνεχώς από τουρίστες αλλά ακόμη και ντόπιους, είναι σημάδι πως δεν πρέπει να φύγεις από τη Λισαβόνα χωρίς να τα δοκιμάσεις.

Θα πας στην αγορά για αυθεντικές γεύσεις

Πάντα στις τοπικές αγορές μπορείς να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά πιάτα μιας χώρας. Στη Λισαβόνα λοιπόν, θα βρεις την παραλιακή αγορά Mercato da Ribeira-Time Out Market, με πολλά μικρά μαγαζιά και εστιατόρια για μια μαγική γαστρονομική εμπειρία. Must επιλογές τα εκλεκτά θαλασσινά, το σάντουιτς με φιλέτο, οι κροκέτες μπακαλιάρου και τα τοπικά γλυκά. 

Θα πας μια μίνι κρουαζιέρα

Τι θα έλεγες για μια κρουαζιέρα στο δειλινό; Το Tagus River Sunset Cruise σε υποδέχεται με ένα welcome drink και σε ξεναγεί στον ποταμό Τάγο ώστε να απολαύσεις τα πανέμορφα αξιοθέατα της Λισαβόνας, τις αστραφτερές προσόψεις του MAAT και του Πύργου Belém. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, υπάρχει ξενάγηση για τα πιο ιστορικά και σημαντικά σημεία της πόλης.

Θα πας για θαλασσινά

Θα μου πεις, μα έχουμε και στην Ελλάδα. Σωστό κι αυτό. Αλλά η Λισαβόνα φημίζεται εξίσου για τα θαλασσινά της και είναι μια ακόμη εμπειρία not to be missed κατά την επίσκεψή σου εκεί. Θα κάνεις λοιπόν μια μικρή απόδραση μέχρι την περιοχή Cascais και συγκεκριμένα μέχρι το εστιατόριο Furnas do Guincho για να δοκιμάσεις μια σειρά από εντυπωσιακά πιάτα όπως ψάρια ψημένα σε αλάτι που σερβίρονται φλαμπέ, μέχρι πιάτα που θυμίζουν παέγια αλλά και νοστιμότατες καραβίδες και αστακούς.

Θα δοκιμάσεις Pastéis de Belém

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λένε. Κι αυτή είναι μια ατάκα που πρέπει να θυμάσαι σαν φτάσεις στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Pastéis de Belém και στηθείς στην ουρά που φτάνει τα 2-3 τετράγωνα. Το ζαχαροπλαστείο δημιουργήθηκε το μακρινό 1837 και μέχρι και σήμερα σερβίρει τα ομώνυμα Pastéis de Belém. Σύμφωνα με την παράδοση, ο ιδιοκτήτης πήρε τη συνταγή για τη γνωστή αυτή λιχουδιά από ένα γειτονικό μοναστήρι. Πολλοί προσπάθησαν να την αντιγράψουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μυστική συνταγή περνάει από γενιά σε γενιά, και αξίζει σίγουρα την αναμονή.

Θα πας για σαγκρία με θέα

To lost in Esplanada είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του, ένας χώρος για να χάσεις την αίσθηση του χρόνου κοιτώντας τη μοναδική του θέα που θεωρείται από τις καλύτερες της πόλης. Εκεί θα απολαύσεις υπέροχες παγωμένες σαγκρίες, κοκτέιλ, χυμούς και εκλεκτά κρασιά.

 

Θα πας για χορό.. ινκόγνιτο

Όνομα και πράγμα, το Bar Incognito Lda, είναι ένα από τα πιο παλιά club της πόλης που όμως δεν έχει καν ταμπέλα για να το αναγνωρίσεις και για να μπεις πρέπει να χτυπήσεις το κουδούνι. Είναι ένα διώροφο κτίριο με ένα όμορφο λοφτ μπαρ αλλά και ένα υπόγειο γεμάτο από μουσική και κόσμο. Οι μουσικές επιλογές του κινούνται σε 80s, indie, alt -pop και techno και παραμένει από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς