E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθησαν 41χρονος και 15χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Παγίδα σε ανήλικη μέσω social media έστησε ένας 37χρονος

Δημοσίευση 15/7/2022 | 23:14

Συνελήφθησαν 41χρονος και 15χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησαν και εξιχνίασαν τρεις υποθέσεις που αφορούσαν στα κατά περίπτωση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων και απόπειρας προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 41χρονος και ένας 15χρονος, για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους σε βάρος 37χρονου, ο οποίος επίσης συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Πιο αναλυτικά, στην περίπτωση του 37χρονου, μια μητέρα ανήλικης κατήγγειλε ότι ένας χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισε την κόρης της με σκοπό να συνευρεθεί σεξουαλικά με φίλο του, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στις άλλες περιπτώσεις, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων. Ειδικότερα, οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους - εφαρμογές και είχαν στην διάθεση τους προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών και εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων των υποθέσεων και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 8, 11 και 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτα τους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 κινητά τηλέφωνα και USB stick.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια του 37χρονου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πορνογραφία ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη. Στις περιπτώσεις του 41χρονου και του 15χρονου, συνελήφθησαν καθώς βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ, στη σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά: 11188

- Στέλνοντας e-mail: [email protected].

- Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

- Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα / Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου.

- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γονείς λιμοκτόνησαν τα 6 παιδιά τους ‑ Τα ανάγκαζαν να τρώνε μούχλα, ζωύφια και σκυλοτροφή

Κόσμος 09.04.2026
Οι ξυλοδαρμοί των παιδιών ξεκίνησαν από την ηλικία των τριών μηνών - Τα παιδιά απομακρύνθηκαν, ενώ το ζευγάρι αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Fuel Pass: Η επιβεβαίωση που χρειάζεται να κάνετε για να είναι πιο γρήγορη η διαδικασία της αίτησης

Ελλάδα 09.04.2026
Έχουν εκδοθεί ήδη πάνω από 950.000 αιτήσεις για Fuel Pass - Θα ξεπεράσουν σήμερα το 1 εκατομμύριο

Βούλα: Εντόπισαν 12χρονη, μόνη της σε λεωφορείο – Είπε πως την κακοποιούσαν οι γονείς της

Ελλάδα 09.04.2026
Η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης

Αμπελόκηποι: Νεκρός άνδρας που έπεσε από τον πέμπτο όροφο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

Ελλάδα 09.04.2026
Τον άνδρα εντόπισαν περίοικοι οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία

Ανω κάτω πόλη 1,5 εκατ. κατοίκων για τον «δραπέτη» λύκο ‑ Έκλεισε σχολείο για ασφάλεια

Κόσμος 09.04.2026
Έως το πρωί της Πέμπτης παρά την εκτεταμένη επιχείρηση παρέμενε ασύλληπτος

Γιάννης Κουσαθανάς: Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Ο Κουσαθανάς είχε μια δυναμική εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από σθένος και τεχνική ακρίβεια

Μυστήριο με επτά ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία: Αγνοούνται μετά από αγώνα για τα προκριματικά του Copa Africa

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Αγνοούνται επτά ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία μετά από έναν αγώνα για τα προκριματικά του Copa Africa 2027.

Ανάκληση φέτας από τον ΕΦΕΤ: Συναγερμός για λιστέρια σε γνωστή μάρκα

Ελλάδα 09.04.2026
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο επιδημιολογικής διερεύνησης, διενήργησε έκτακτο έλεγχο και προέβη σε ανάκληση τυριού «Φέτα».

«Έκρηξη» στις απάτες με κρυπτονομίσματα

Οικονομία 09.04.2026
Πώς «ψαρεύουν» θύματα στα social media

Πρόβλημα πάλι στο Μετρό Θεσσαλονίκης από ακινητοποίηση συρμού

Ελλάδα 09.04.2026
Χρειάστηκε να κατέβουν και να περπατήσουν σχεδόν μισό χιλιόμετρο μέσα στη σήραγγα μέχρι τον σταθμό