E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 Ταβέρνες στην Αθήνα για καλό κρασί και αγνά κρέατα

Γιατί το καλοκαίρι θέλει φαγητό εκτός σπιτιού, τσίκνα, κρύα κρασιά και υπέροχες αυλές!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/7/2022 | 21:08

7 Ταβέρνες στην Αθήνα για καλό κρασί και αγνά κρέατα
@remoutsiko / instagram

Βράδια καλοκαιρινά και πως να μείνεις στο σπίτι! Αυτή η εποχή του χρόνου είναι μαγική. Το σπίτι δε μας αντέχει και εμείς θέλουμε συνεχώς σουλάτσο. Το πρωί στις θάλασσες, τα μεσημέρια στα beach bars ή σε μέρη με δυνατό κλιματισμό και τα βράδια έξω για φαγητάρες!

Είναι στο μεσογειακό dna μας, δεν μπορούμε να φάμε βραδινό στις 8 και να κοιμηθούμε στις έντεκα. Είμαστε αυτοί οι τύποι που πάμε στα μαγαζιά μόλις πέσει ο ήλιος και φεύγουμε σίγουρα μετά τις δώδεκα αφού έχουμε πιει κρασιά, έχουμε φάει αρκετά καλοψημένα κρέατα και έχουμε χαρεί τις όμορφες καλοκαιρινές αυλές που υπάρχουν εκεί έξω! 

Η παρακάτω λίστα έχει 7 τέτοια μέρη! Μέρη για καλό κρασί και αγνά καλοψημένα κρέατα. Μέρη που αν πας μια φορά τα αγαπάς και θα βγάλεις καλοκαίρι εκεί (αν δεν τα ξέρεις ήδη). 

Κληματαριά

Είναι από το 1927 και είναι σε μια από τις θρυλικές πλατείες της Αθήνας, που πια δε γνωρίζει δόξες όμως είναι σημείο συνάντησης για καλοφαγάδες. Σε μια χρωματιστή αυλή, μπορείς από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ να απολαύσεις αγνά κρεατικά μαγειρεμένα ή ψημένα από έμπειρους μάγειρες και μαγείρισσες, επιλεγμένα κρασιά από όλη την Ελλάδα και live μουσικές πολλές μέρες της εβδομάδας. Ένα απόλυτα Ελληνικό καλοκαιρινό όνειρο! 

Πλ. Θεάτρου 2, Αθήνα

Ρεμούτσικο

Η αυλή της γιαγιάς Κατερίνας που πάνω από 40 χρόνια φιλεύει κόσμο και κοσμάκη στον Άγιο Δημήτριο. Γνωστή για τις βραδιές ανεμελιάς που έχει χαρίσει αμέτρητα καλοκαίρια στους ντόπιους και όχι μόνο! Το μότο τους "The Best Meat In Town" είναι πια γνωστό σε όλη την Αθήνα και κόσμος από όλες τις γειτονιές κάθεται στα τραπεζάκια του Ρεμούτσικου και απολαμβάνει έργα τέχνης στη σχάρα! 

Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος 


Ταβέρνα ο Σπανός

Ένας πανέμορφος χώρος όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα jukebox, μερικά ξύλινα βαρέλια με κρασί, χαλαρή ατμόσφαιρα και υπέροχες μυρωδιές! Αυτό είναι το πρώτο vibe που παίρνεις μόλις μπεις στον Σπανό.  Σειρά έχουν τα καλοψημένα κρέατα, τα διάσημα παϊδάκια, οι φρέσκες πατάτες τηγανιτές και η πεντανόστιμη τυροκαφτερή του. Μια ταβέρνα με πλούσια ιστορία και ένα μαγαζί που ξέρεις ότι θα φας σαν να σου μαγείρεψε μια καλή νοικοκυρά σε κάποιο χωριό της Ελλάδας!  

Αριστείδου Οικονόμου 12, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kia_gi (@kia_gi)


Ταβέρνα Τριχωνίδα

Είναι λες και βγήκε από κάποια Ελληνική ταινία. Οι τοιχογραφίες στους τοίχους, τα βαρέλια που είναι το απόλυτο ρετρό ντεκόρ και φυσικά τα καρό τραπεζομάντιλα, σε κάνουν άνετα να πιστεύεις ότι ταξίδεψες στον χρόνο. Αν βρεθείς εδώ, δοκίμασε οπωσδήποτε προβατίνα που είναι μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Κρασιά και κρέατα στα καλύτερα τους και ανάλογα τη μέρα θα βρεις και μαγειρευτά που κάνουν θραύση! 

Δομοκού 7, Πλατεία Αττικής

Τα σκαλάκια

Όσοι μένουν στα Ιλίσια ξέρουν καλά αυτό εδώ το μαγαζί. Είναι το μέρος που γεμίζει με ντόπιο κόσμο τις Κυριακές και όχι μόνο. Ένα φανταστικό λουκάνικό από αγριογούρουνο και ζουμερά καλοψημένα χοιρινά φιλετάκια σε περιμένουν για να περάσεις γεμάτες γεύση καλοκαιρινές βραδιές, συντροφιά με επιλεγμένα κρασιά! 

Φρόντισε να έχεις κάνει μια κράτηση αν θες να βρεις έξω τραπεζάκι. Τα λιγοστά τραπέζια γεμίζουν γρήγορα μιας και όλοι θέλουν να γευτούν υπέροχες γεύσεις κάτω από τον παχύ ίσκιο το μεσημέρι και μαζί με δροσερό αεράκι τα καλοκαιρινά βράδια! 

Αιγινήτου 32, Ιλίσια

Βάθης

Μπορεί να γεννήθηκες και μεγάλωσες την Αθήνα, οι γονείς σου να σε είχαν πάει σε αυτή την ταβέρνα στα βόρεια. Είναι μια από τις πιο παλιές στην Κηφισιά και λίγα πράγματα θα έχουν αλλάξει από τότε. Πολλά και υπέροχα μαγειρευτά, μια όμορφη αυλή, γρήγορη εξυπηρέτηση και τίμιες τιμές. Κρασιά πολλά για να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει και φυσικά αγνά κρεατικά γιατί η ποιότητα είναι πάντα ο πιο βασικός παράγοντας! 

Κύρου 7, Κηφισιά

To Στέκι του Ηλία 

Ένα ταβερνάκι ξεχασμένο από το χρόνο στην καρδιά της Αθήνας και σε μια αυλή που μπορεί και να δεις ζευγαράκια άνω των 70 να κοιτάνε το ηλιοβασίλεμα μαζί. Εδώ σε αυτό το μέρος, τα καλοκαιρινά βράδια είναι σαν μια γιορτή! Κρασιά, καλοψημένα κρέατα και αίσθηση ανεμελιάς σε ένα πολύ όμορφο χώρο.Ανάμεσα στα κρέατα φιγουράρουν κολασμένα μεζεδάκια και ίσως κάποια μαγειρευτά που βρίσκεις μόνο σε παραδοσιακά μαγαζιά. 

Επταχάλκου 5, Αθήνα
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!