E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλ.Τσίπρα διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2022 | 16:31

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός διέψευσε έτσι τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που τον είχε καλέσει να ορίσει ημερομηνία εκλογών για να σταματήσει η εκλογολογία.

“Επειδή ανησυχείτε για τις εκλογές, πότε θα γίνουν και μας λέτε καλύτερα τις προκηρύξουμε, θα σας ξαναπώ: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”, είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και πρόσθεσε: “Τελικά η ζωή θα επιβεβαιώσω τα λεγόμενά μου. Πράγματι όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα: Φόρους και περικοπές στις συντάξεις. Για μας ο ελληνικός λαός θα πει μείωσαν την ανεργία”.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε πάντως το φόβο ότι η χώρα θα πορευτεί σε κλίμα τοξικότητα για αρκετούς μήνες ακόμη. “Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, έχουμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι ένας μεγάλος όγκος ακόμη νομοθετικός που έρχεται τους επόμενους μήνες”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αδρανήσει λόγω εκλογολογίας.

Δριμεία κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον κατηγόρησε στη συζήτηση στη Βουλή ότι «παίζει εν ου παικτοίς με τα πάντα, τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία, την αλήθεια και βέβαια με τις εκλογές». Του ζήτησε να αφήσει τα «ήξεις αφήξεις» και σήμερα «να δώσει επιτέλους εξηγήσεις και απαντήσεις», καθώς «έχει καταφέρει από μόνος του να αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας».

«Η κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο, κ. Μητσοτάκη. Τρία χρόνια αρκετά. Δεν θα γίνουνε εφτά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «το δίλημμα της κάλπης όποτε κι αν τη στήσετε θα είναι: Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος». Δήλωσε απολύτως βέβαιος για το ποια θα είναι η απάντηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «σταματήσει να μαδά τη μαργαρίτα» και να δηλώσει σήμερα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Σεπτέμβριο, «και ελάτε να συνεννοηθούμε, όπως αρμόζει σε κάθε δημοκρατική πολιτεία, για τους όρους και τους δημοκρατικούς κανόνες της εκλογικής αναμέτρησης». «Δώστε δημοκρατική διέξοδο», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαθήκες: Από σήμερα αλλάζει σελίδα το Κληρονομικό Δίκαιο μετά από 80 χρόνια

Κόσμος 03.11.2025
Oι συμβολαιογράφοι παίρνουν τη σκυτάλη

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε νυχτερινό κέντρο στην Ουκρανία λόγω ρωσικού τραγουδιού!

Κόσμος 03.11.2025
Το περιστατικό στην Οδησσό όπου κατοικούν σε μεγάλο βαθμό ρωσόφωνοι ενισχύει την ευρύτερη καταστολή της ρωσικής γλώσσας από το Κίεβο

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε νέους κλάδους από σήμερα ‑ Τι αλλάζει

Ελλάδα 03.11.2025
Σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι και τουλάχιστον 280.000 επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό το νέο καθεστώς καταγραφής ωραρίου

Αλκης Καμπανός: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη των 12 για τη δολοφονία

Ελλάδα 03.11.2025
Από μηδενική βάση η διαδικασία και χωρίς το Δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία του πρώτου βαθμού - Αυστηρότερες ποινές ζητά ο εισαγγελέας

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Μέχρι 31 Δεκέμβριου η εξόφληση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Auto + Moto 03.11.2025
Τα ποσά παραμένουν σταθερά στην πλατφόρμα myCAR, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενόψει της δίκης για τη δολοφονία Καμπανού

Ελλάδα 03.11.2025
Στο εδώλιο σήμερα θα καθίσουν ξανά οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές

Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη του 2025 ‑ Έρχεται το «φεγγάρι του κάστορα»

Tech + Science 03.11.2025
Η Υπερπανσέληνος του Οκτωβρίου θα είναι ορατή για σχεδόν τρεις ημέρες

Tραμπ: «Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Βενεζουέλα, αλλά οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες»

Κόσμος 03.11.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε την πιθανότητα ενός πολέμου των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι μέρες του Νικολάς Μαδούρο ως προέδρου της χώρας είναι μετρημένες.

Κορωπί: «Θα την πάρω πίσω στη Λιθουανία», λέει η μητέρα της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε

Ελλάδα 03.11.2025
«Θέλω να πάρω την κόρη μου και τα παιδιά της και να πάμε στη Λιθουανία», λέει η μητέρα της 40χρονης Αγκνες που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της στο σπίτι τους στο Κορωπί

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα πρώτα 46 καταστήματα που κλείνουν τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Ελλάδα Χτες
Ξεκινά η πρώτη φάση αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων των ΕΛΤΑ στα αστικά κέντρα