E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη σοκ για τον αριθμό των κρουσμάτων

Πότε θα έχουμε την κορύφωση

Δημοσίευση 28/6/2022 | 08:57

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη σοκ για τον αριθμό των κρουσμάτων

Μεταξύ 17.000 και 22.000 κρούσματα κορωνοϊού «δείχνουν» για σήμερα τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, ο οποίος μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας. Στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν 30.000.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

«15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία. Εάν ακολουθήσουμε το μοντέλο Πορτογαλίας που μας ‘’μοιάζει’’ πάρα πολύ και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά τα κροτήματα, κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η ‘’Όμικρον 2», 20.000 με 30,000 κρούσματα στις αιχμές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. «Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».

Κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κοινωνικές ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Για την τέταρτη δόση, παροτρύνει όσους είναι άνω των 60 ή έχουν συνοδά νοσήματα να το κάνουν και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν.

«Κάτω από 50, όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις ή τρεις δόσεις συν νόσο και δεν έχει σοβαρά προβλήματα ή έχει καλά ρυθμισμένα συνοδά νοσήματα, μια υπερτασούλα, λίγο θυρεοειδή, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να έρθει να κάνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχει πουθενά, κανένα εύρημα που να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια ωφέλεια εξ αυτού», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κόρινθος: «Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή θα φτάσουν στην αστυνομία» ‑ Η κατάθεση της ανήλικης

Ελλάδα 24.03.2026
Έξι συμμαθήτριες της ανήλικης θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου καθηγητή

Πάτρα: 16χρονος γρονθοκόπησε μαθητή της Γ΄Δημοτικού επειδή του πείραζε την αδερφή

Ελλάδα 24.03.2026
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και μαχαίρι το οποίο το είχε στην κατοχή του για «λόγους ασφαλείας» όπως επικαλέστηκε

Γιώργος Τσαγκαράκης: Απολογείται σήμερα για τέσσερα κακουργήματα

Ελλάδα 24.03.2026
«Χείμαρρος» η χήρα του Δημήτρη Μυταρά κατά του Τσαγκαράκη

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αρχιμανδρίτης

Ελλάδα 24.03.2026
Μαζί με ιερέα «έφαγαν» 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς με ψεύτικες υποσχέσεις εξουσίας

Channel 12: Αυτοί είναι όροι που θέτει το Ιράν για το τέλος του πολέμου

Κόσμος 24.03.2026
Πιθανές παραχωρήσεις από την Τεχεράνη

Το Ιράν συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ – «Fake news» οι συνομιλίες με Τραμπ λέει η Τεχεράνη

Κόσμος 24.03.2026
Μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζοναυτών αναμένεται να φτάσουν στη Μέση Ανατολή μέχρι την Παρασκευή

Αθήνα:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και την 25η Μαρτίου για τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη 25η Μαρτίου στην Αθήνα με αφορμή τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση

Νεκρή 29χρονη influencer από καρκίνο ‑ Νόμιζε πως είχε μυϊκό τραυματισμό

Κόσμος 24.03.2026
Tο απέδωσε σε καταπόνηση από άρση βάρους

Νετανιάχου: Ο Τραμπ βλέπει την πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός