E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν χιμπατζή που διέφυγε

Ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του και ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2022 | 22:27

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν χιμπατζή που διέφυγε

Στη θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή προχώρησε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου, μετά τη διαφυγή του ζώου, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας του χώρου.

Ο χιμπατζής, μετά από επεισόδιο μεταξύ χιμπατζήδων, το έσκασε. Το πάρκο ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενημέρωσε την αστυνομία και απομονώθηκαν οι επισκέπτες.

Ο χιμπατζής, με συντονισμένες κινήσεις, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας. Η εξουδετέρωσή του κρίθηκε απαραίτητη 20 λεπτά αργότερα.

Σε ανακοίνωσή του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό, ενώ δημοσίευσε stories στο Instagram.

Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑1: Τον γκρέμισε από την κορυφή και… ανέβασε τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα 09.11.2025
Μείωσαν τη διαφορά από την 1η θέση οι «πράσινοι»

Σοκαριστική σύγκρουση τρένων στη Σλοβακία: Πολλοί τραυματίες, στο σημείο όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Κόσμος 09.11.2025
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιο σοβαροί τραυματισμοί εντοπίζονται στο πρώτο βαγόνι

Τουρκική πρόκληση στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο ‑ Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν Ελληνοκύπριους γεωργούς

Κόσμος 09.11.2025
Αρνητική εξέλιξη η νέα τουρκική πρόκληση λέει ο Χριστοδουλίδης

Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν ‑ 4 νεκροί

Κόσμος 09.11.2025
Ο πιλότος προσπάθησε αρχικά να το προσγειώσει σε μια παραλία, όμως τελικά το Ka-226 κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός 09.11.2025
Η κακοκαιρία θα επιμείνει μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα 09.11.2025
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 09.11.2025
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική 09.11.2025
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο