E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της 12χρονη

Ήταν αθλήτρια χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας

Δημοσίευση 2/6/2022 | 08:16

Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της 12χρονη

Θλίψη έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος 12χρονης μαθήτριας δημοτικού στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του κοριτσιού αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί με το παιδί τους, όταν η 12χρονη Δήμητρα δεν ξυπνούσε το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο σχολείο. Στο διαμέρισμα της οικογένειας κλήθηκε το ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης το παιδί δεν επανήλθε και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Η οικογένεια της μικρής Δημήτρης αναζητά απαντήσεις ενώ ο ιατροδικαστής στην πρώτη εκτίμησή του κάνει λόγο για παθολογικά αίτια. Το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα κληρονομικό ή παθολογικό πρόβλημα, λένε οι γονείς ενώ μάλιστα η 12χρονη Δήμητρα ήταν αθλήτρια του τάε κβο ντο. Τα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής είναι πολλά, για το πώς ένα παιδί το οποίο έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις «έσβησε» τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα στον ύπνο της.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή αλλά και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

«Ακόμα πιστεύω ότι η κόρη μου θα επιστρέψει σπίτι»

Οι γονείς της μικρής Δήμητρας, όπως λέει στο protothema.gr ο πατέρας αντιλήφθηκαν ότι το «αγγελούδι» τους έφυγε από τη ζωή, μόλις η μητέρα της πήγε να την ξυπνήσει το πρωί για να πάει στο σχολείο της.

«Στις 07.30 που πήγε η σύζυγός μου να ξυπνήσει τις δύο κόρες μας για το σχολείο, την είδε ότι ήταν μελανιασμένη και άρχισε να φωνάζει. Αμέσως πήραμε το ΕΚΑΒ ενώ προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ, με όσες γνώσεις διαθέτω. Έφτασαν ασθενοφόρα, γιατροί και η ιατροδικαστής και η επίσημη άποψη για την αιτία θανάτου που μας είπαν, είναι ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς», αναφέρει ο πατέρας της 12χρονης.

Μια ημέρα πριν φύγει από τη ζωή η 12χρονη Δήμητρα, είχε πάει εκδρομή με το σχολείο και τους γονείς της, ενώ όταν επέστρεψε σπίτι διάβασε τα μαθήματά της, έπαιξε και αφού έκανε μπάνιο κοιμήθηκε χωρίς να έχει διαμαρτυρηθεί για κάποιο πρόβλημα.

Ο πατέρας της τονίζει ότι το κορίτσι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και κάθε χρόνο κάνει τσεκάπ. Οι τελευταίες εξετάσεις σε γιατρούς ήταν πριν από τρεις μήνες και έδειξαν ότι το παιδί ήταν υγιέστατο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το παιδί ήταν πλήρως εμβολιασμένο και ότι ο θάνατός της δεν συνδέεται με τις συνωμοσίες περί παρενεργειών.

«Ακόμα πιστεύω ότι η κόρη μου έχει βγει μια βόλτα και όπου να ναι θα επιστρέψει στο σπίτι. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε πως έφυγε. Αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ωστόσο για εμάς δεν θα αλλάξει τίποτα. Το θέμα ήταν να μην γίνει το κακό», αναφέρει ο πατέρας της 12χρονης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέληξε ένας από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης από έκρηξη σε επιχείρηση ανταλλακτικών και συνεργείο βαρέων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν γίνεται σειρά ‑ Πότε και πού κάνει πρεμιέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Σε διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο η σειρά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά από 14 ημέρες γυρισμάτων σε Αλόννησο και Αττική