E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πισπιρίγκου: Πώς οι γιατροί καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της 33χρονης για την κεταμίνη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και μαζί με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της

Δημοσίευση 1/5/2022 | 20:54

Πισπιρίγκου: Πώς οι γιατροί καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της 33χρονης για την κεταμίνη

Βλέποντας εκπομπές που αφορούν την ίδια περνάει τον χρόνο της στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, τη στιγμή που εξετάζεται η διαδρομή της κεταμίνης. Βασικός ισχυρισμός της είναι ότι δόθηκε κατά λάθους από τους γιατρούς. Οι τελευταίοι που παρακολουθούσαν την 9χρονη Τζωρτζίνα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι στο άτυχο κορίτσι είχε δοθεί μόνο μια φορά κεταμίνη στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν φύγει από την ζωή.

Η πλευρά Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είχε δοθεί δύο φορές. «Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα, υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη, υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι η δοσολογία που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ακίνδυνη. Στις τοξικολογικές όμως εξετάσεις βρέθηκε υπέρμετρη δόση κεταμίνης, πολλαπλάσια από την ανώτατη ανεκτή, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατο της. «Η υπολογιζόμενη δόση για να φθάσουμε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές είναι πάρα πολλές αμπούλες, η κεταμίνη τουλάχιστον στη μορφή που υπάρχει στα νοσοκομεία είναι μία αμπούλα των δύο ml me 50ml συγκέντρωση, συνεπώς για να φθάσει να χορηγηθεί τέτοια ποσότητα, θα πρέπει να έχουν σπάσει πάρα πολλές αμπούλες», δήλωσε η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα.

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο Μαρία Μπούσουλα και ιατρικό λάθος να είχε γίνει, τέτοια ποσότητα δεν θα μπορούσε να είχε δοθεί στο παιδί. «Aκόμα και ατυχηματικά να είχε δοθεί, η πρώτη θα σταματούσε εκεί, δεν θα χρειαζόταν πάνω από μισή αμπούλα ένα παιδί αυτού του βάρους για να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα».

Μέσω του δικηγόρου της, η 33χρονη κατηγορούμενη θέλει να στρέψει τις υποψίες στους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν και να περιθάλψουν την 9χρονη Τζωρτζίνα. Προσπαθεί να αποδείξει ότι εφόσον υπήρχε κεταμίνη στις παιδιατρικές κλινικές, τότε γιατί να μην την χορήγησαν οι γιατροί στην κόρη της και όχι η ίδια;

Το εξειδικευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ γνωρίζει ότι όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. «Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μην προκαλεί σε μικρές δόσεις υποξαιμία η καταστολή της αναπνοής αλλά χορηγώντας, όσο αυξάνεις τη δόση αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», δήλωσε η κ. Μπούσουλα.

Η 33χρονη κατηγορούμενη μέσα από τις φυλακές προσπαθεί να αποδείξει πως δεν έχει κάνει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά. Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου περνάει την περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας εκπομπές που επικεντρώνονται στην ίδια και τον θάνατο των τριών της παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders» σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο του αίματος στο στάδιο 3 το 2022 - Υποδύθηκε τον Δρ. Αλαν Γκραντ στο «Jurassic Park»

Ποια χώρα της ΕΕ έχει την υψηλότερη φορολόγηση εργασίας ‑ Η θέση «φωτιά» της Ελλάδας στην έκθεση της Κομισιόν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Ετήσια Έκθεση Φορολογίας 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει τις διαρθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος, με πρωτιά στον δείκτη επιβάρυνσης εργασίας και ισχυρή εξάρτηση από τον ΦΠΑ.

Marfin: Συνελήφθη από τις βρετανικές Aρχές η 46χρονη που αναζητούνταν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές και είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Κάτω Αχαΐα: Νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με τραύμα στο κεφάλι από αεροβόλο

Ελλάδα 13.07.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Τι έγινε τελικά με τους τουρκικούς S‑400; Ακρα του τάφου σιωπή για την τύχη τους ‑ Τα σενάρια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Οι δύο χώρες που αναφέρονται συχνότερα ως πιθανοί αποδέκτες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ

Στα ύψη ξανά το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στο Ορμούζ ‑ Πάνω από τα 79 δολάρια το Brent

Οικονομία 13.07.2026
Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν ξανά, καθώς νέες στρατιωτικές επιθέσεις απειλούν τη ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Γερμανία για να βρει την πρώην του και την ξυλοκόπησε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Εισέβαλε στην σουίτα ξενοδοχείου που διέμενε με τον νυν σύντροφο της, τον οποίο έβγαλε νοκ-άουτ - Την εντόπισε από μία διαδικτυακή παραγγελία φαγητού

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

Κόσμος Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης