E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανονικά η αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Αποσύρθηκε το Δημόσιο

Δημοσίευση 14/4/2022 | 21:35

Κανονικά η αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν προχώρησε σε προσφυγή κατά της καταβολής αποζημίωσης στην οικογένεια του παιδιού, που σκοτώθηκε το 2017 από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του.

Την απόφαση να μην προσφύγει κατά της καταβολής αποζημίωσης που είχε επιδικαστεί προς την οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, πήγε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για λογαριασμό του Δημοσίου.

Να θυμίσουμε ότι το Διοικητικό Εφετείο είχε επιβεβαιώσει την πρωτοβάθμια απόφαση περί αποζημίωσης 490.000 ευρώ στην οικογένεια του παιδιού, που έχασε τη ζωή του στο προαύλιο χώρο του σχολείου του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τον Ιούνιο του 2017.

Ικανοποίηση από Σταϊκούρα και Θεοδωρικάκο

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπόθεση του 11χρόνου Μάριου - Δημητρίου Σουλούκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Αναλυτικά, η δήλωση των δύο υπουργών: «Εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου - να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου - Δημητρίου Σουλούκου.

Η απόφαση του ΝΣΚ, η οποία επιβεβαιώνει την αξιολόγηση και της πολιτικής ηγεσίας, όπως έχει ήδη εκφραστεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, τόσο δημόσια όσο και σε συνέχεια σχετικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών, είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της