E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στη Νάπολη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Προτάσεις για φαγητό, για ξεχωριστές εμπειρίες άλλα και για το άλλο να κάνεις στην όμορφη Ιταλική πόλη, εκτός από τα τετριμμένα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 21/2/2022 | 11:02

Ταξίδι στη Νάπολη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@allie.passport ⠀/ instagram

Λένε αν πας μια φορά στη Νάπολη, θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά! Η πόλη αυτή της Ιταλίας είναι μια πλανεύτρα όλες τις εποχές του χρόνου και έχει στη φαρέτρα της "όπλα" που καμία άλλη πόλη δεν έχει! Τη Ναπολιτάνικη πίτσα, τους ζωντανούς δρόμους με τους κεφάτους ναπολιτάνους, ένα ιστορικό κέντρο που μάλιστα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και τη ρωμαϊκής αρχιτεκτονική να σε μαγεύει σε κάθε γωνιά της πόλης.  

Είναι μονόδρομος να βρεθείς κάποια στιγμή εκεί. Όλοι θα σε παροτρύνουν να το κάνεις και αρκετοί θα έχουν να σου δώσουν tips για ένα ξεχωριστό ταξίδι. Θα σου πουν να περάσεις από την Piazza del Plebiscito για να δεις την εκκλησία San Francesco di Paola και το Palazzo Reale. Θα σου πουν να κάνεις ένα πέρασμα από τον καθεδρικό ναό του πολιούχου της Νάπολης,  San Gennaro. Ακόμα, θα σου πουν να πας στο Museo di Capodimonte και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης. Τα κλασσικά αξιοθέατα της Νάπολης θα τα βρεις εύκολα, όμως ακολούθησε και τις παρακάτω δέκα προτάσεις που είναι πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες! 

Δείπνο στο μέρος που γεννήθηκε η Πίτσα Μαργαρίτα 

Ξεκινάμε με πίτσα γιατί αλλιώς πως θα καταλάβεις ότι είσαι στη Νάπολη. Σε αυτό εδώ το εστιατόριο, φτιάχτηκε η πρώτη πίτσα μαργαρίτα, που ήταν ένας τρόπος να εντυπωσιαστεί η βασίλισσα Μαργαρίτα! Η πιο παλιά πιτσαρία της Ιταλίας λοιπόν, στέκει εκεί από το 1780 και είναι ένα ιστορικό μαγαζί, που έχει αλλάξει πολλές γενιές όμως πάντα καταφέρνει να τηρεί την παράδοση της πίτσας! Κοπιάστε πεινασμένοι γιατί εδώ, θα φάτε καλά. 

Ξενάγηση στις Κατακόμβες του Αγίου Ιανουαρίου 

Είναι ανοιχτές για το κοινό τα τελευταία 15 χρόνια και μπαίνεις μόνο με ξεναγό. Η ξενάγηση είναι στα αγγλικά και διαρκεί περίπου μια ώρα. Θα μάθεις πολλά ιστορικά πράγματα για πως λειτουργούσαν αυτές οι κατακόμβες και θα δεις σημαντικά ευρήματα που είναι εκεί εκατοντάδες χρόνια. Μια δραστηριότητα που αξίζει να κάνεις αν βρεθείς στη Νάπολη. 

Βρες το Fontana del Gigante

Είναι κοντά στο Castel dell'Ovo και έχει μια τεράστια ιστορία. Αυτό εδώ το τεράστιο αξιοθέατο έχει ... μετακινηθεί τέσσερις φορές από τον 17ο αιώνα που φτιάχτηκε. Τα ελληνικά σημαίνει το συντριβάνι του γίγαντα και πήρε το όνομα του, επειδή στην πρώτη του τοποθεσία ήταν δίπλα στο Βασιλικό Παλάτι της Νάπολης, όπου βρισκόταν κοντά σε ένα κολοσσιαίο αρχαίο άγαλμα. Το μέρος έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια, έχει εκπληκτικές λεπτομέρειές πάνω του και είναι ένα ρομαντικό σημείο, αν βρεθείς εκεί με το ταίρι σου! 

Περπάτα στην Spaccanapoli
Είναι αυτός ο δρόμος που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Διασχίζει το παλιό, ιστορικό κέντρο της πόλης της Νάπολης της Ιταλίας και είναι ένας δρόμος που πρέπει να περπατήσεις από την αρχή ως το τέλος. Το σκηνικό και εδώ έχει από ρομαντισμό μέχρι new age στοιχεία μιας hipster γειτονιάς. Όλα δένουν αρμονικά, όλα είναι όμορφα! Εδώ, σε αυτόν τον δρόμο θα αγοράσεις και τα σουβενίρ για τους φίλους που θα σε περιμένουν να γυρίσεις στην Ελλάδα. 

Φάε αυθεντική Ιταλική κουζίνα στο Osteria Della Mattonella

Θα βρεις εκατοντάδες μέρη στις βόλτες σου να σε καλούν να ζήσεις μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Ένα μέρος που ξέρουμε με σιγουριά ότι μπορεί να σου την προσφέρει είναι αυτό εδώ το εστιατόριο. Οι τιμές είναι απόλυτα λογικές, οι μερίδες αρκετά καλές και η πρώτη ύλη είναι άριστη. Ο δε χώρος και τα στολισμένα πλακάκια στο εστιατόριο θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ήρθατε σε ένα πραγματικό ναπολιτάνικο σπίτι! 

Πήγαινε στο Cimitero delle Fontanelle

Πρόκειται για το ιστορικό νεκροταφείο της Ναπολης που φιγουράρει στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που πουλάνε dark tourism. Ένα πελώριο άνοιγμα σε έναν ηφαιστειογενή βράχο σχεδόν σαν τεράστια σπηλιά και στοιβαγμένα μέσα του χιλιάδες κρανία το ένα πάνω στο άλλο με γεωμετρική ακρίβεια. Ένα παλιό λατομείο εξόρυξης ηφαιστειογενών λίθων που όμως φιλοξενεί 40.000 κρανία και οστά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανώλη και χολέρα. Μια μυστηριακή βόλτα που αξίζει να κάνετε με ξεναγό. 

Φωτογράφισε το μετρό του Toledo Art Station

Έχει προταθεί ως ο πιο όμορφος σταθμός μετρό στην Ευρώπη και είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Αν έρθεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, ο κόσμος είναι ελάχιστος και εσύ θα νομίζεις ότι παίζεις σε ταινία επιστημονικής φαντασίας! Ο σταθμός έργο τέχνης έχει το όνομα Toledo  και είναι κάτω από την εμβληματική Via Toledo, στην ισπανική συνοικία της πόλης. Υπάρχουν και άλλοι artistic σταθμοί στη  Νάπολη, αλλά ξεκινήστε από αυτόν και θα ανακαλύψετε και τους υπόλοιπους! 

Κάνε μονοήμερη στην Procida

Θα χρειαστείς μόλις μισή ώρα (και περίπου 30€ για το ακτοπλοϊκό) για να πας σε αυτόν τον μικρό παράδεισο! Η Προτσίντα είναι ένα λιλιπούτειο νησί με έκταση μόλις 4,1 τ.χλμ αλλά απεριόριστη ομορφιά σε κάθε γωνιά της.  Αν έχεις αρκετές μέρες στη Νάπολη, αφιέρωσε μια μέρα για να κάνεις μια μονοήμερη σε αυτό το μικρό νησί που θα σε μαγέψει. Αν είναι καλοκαίρι πάρε και το μαγιό σου γιατί θα κολυμπήσεις σίγουρα, αν είναι άνοιξη θα χαρείς τα υπέροχα ανθισμένα λουλούδια παντού και καλό ναπολιτάνικο φαγητό! Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να βρεθείς εδώ! 

Πήγαινε στο Parco Sommerso di Gaiola
Τα ρωμαϊκά ερείπια στην άκρη αυτής της πανέμορφης γωνιάς που κάνουν αυτήν την προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή να μοιάζει με το απόλυτο must do στη Νάπολη. Το καλοκαίρι θα δείτε και ανθρώπους να κολυμπάνε εκεί απέναντι. Επίσης, για να έρθεις εδώ θα πρέπει απαραίτητα να έχεις κάνει κράτηση από πριν, χωρίς όμως να έχει κάποιο κόστος. Ακόμη, έχει και ένα 20 λεπτό περπάτημα γιαυτό καλό είναι να φοράς αθλητικά παπούτσια. Να πούμε επίσης ότι τα ηλιοβασιλέματα ανταγωνίζονται τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης. 

Δοκίμασε Sfogliatella στο Pasticceria Giovanni Scaturchio

Είναι ουσιαστικά απέξω πολλές στρώσεις με σφολιάτα και μέσα μπορείς να βρεις τα πάντα! Από κρέμα σοκολάτας μέχρι κρέμα φιστικιού και μαρμελάδες. Θα το βρείτε παντού αυτό το γλυκό στη Νάπολη και λογικά θα το φάτε παραπάνω από μία φορές! Αξίζει να αγοράσετε από το ζαχαροπλαστείο του Scaturchio. Είναι το πιο διάσημο, λίγο πιο ακριβό όμως πεντανόστιμο και με ότι γέμιση θες εσύ! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!