E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 Σαντουιτσάδικα της Νέας Υόρκης για γερά στομάχια

Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη αν αυτή τη στιγμή πεινάς, γιατί αυτά τα επικά σάντουιτς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 6/2/2022 | 19:07

7 Σαντουιτσάδικα της Νέας Υόρκης για γερά στομάχια
@ Faicco's Italian / instagram

Το Σάντουιτς είναι μια πολύ μικρή πόλη της Αγγλίας, Ναι, από εκεί πήρε το όνομα του το διάσημο φαγητό πριν από πολλά χρόνια. Για την ιστορία, ο 4ος κόμης της πόλης Sandwich ήταν ένας μανιακός χαρτοπαίκτης. Ζήτησε λοιπόν από τον μάγειρα του, να του φτιάξει ένα φαγητό που να μπορεί να το τρώει με το ένα χέρι, για να μπορεί να παίζει χαρτιά με το άλλο. Κάπως έτσι, το σάντουιτς έγινε διάσημο, αρχικά στους χαρτοπαίκτες και πολύ γρήγορα παγκοσμίως. 

Tα πιο διάσημα Σαντουιτσάδικα του κόσμου είναι στη Νέα Υόρκη. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, έχει παράδοση στα εντυπωσιακά σάντουιτς. Αγαπά το παστράμι, το τσένταρ, τις κρέμες αβοκάντο και ό,τι είναι τηγανιτό και μπορεί να μπει σε ψωμί. Από καραμελωμένο κρεμμύδι μέχρι γαριδάκια. Θα τα βρεις και τα δύο στα σαντουιτσάδικα της Νέας Υόρκης. 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει ένα σάντουιτς ξεχωριστό; Πολλά πράγματα. Σίγουρα το ψωμί είναι ένα βασικό συστατικό. Στη Νέα Υόρκη (αλλά και σε όλο τον κόσμο πια) θα βρεις ψωμί φτιαγμένο από πατάτα, από καρότο και από ένα σωρό λογής άλευρα.

Μετά είναι τα υλικά. Πολλά και πλούσια σε ποσότητα, κάνουν αυτά τα σάντουιτς να χορταίνουν πρώτα το μάτι και μετά το στομάχι. Αυτά τα υλικά, συνήθως δένουν τέλεια μεταξύ σου και είναι καλά μελετημένα, πριν τα δεις πλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Κάτι ακόμα που παίζει ρόλο, είναι το πως κόβει κανείς το σάντουιτς. Τα μαγαζιά της Νέας Υόρκης, το κατέχουν καλά αυτό και αυτό το διαμαντάκι που θα πάρεις στα χέρια σου, θα είναι κομμένο έτσι ώστε να μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να γίνεις χάλια - καλά όχι και πάντα :P

Παρακάτω κάνουμε μια βόλτα, στα σαντουιτσάδικα της Νέας Υόρκης και είτε βρεθείς εκεί, είτε όχι ένα είναι σίγουρο. Ότι οι εικόνες θα σε εντυπωσιάσουν. Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη αν πεινάς όσο διαβάζεις γιατί αυτά τα υπέροχα σάντουιτς δεν υπάρχουν στη χώρα μας! Καλομελετάμε ωστόσο και μπορεί και να έρχονται! 

Cherry Valley Deli

Άνοιξε για πρώτη φορά το 1979 και από τότε μέχρι τώρα έχει ταΐσει κόσμο και κοσμάκη. Το γρήγορο σάντουιτς που σου φτιάχνουν οι εργαζόμενοι εδώ, όσο εσύ διαλέγεις προϊόντα ντελικατέσεν. Η σπεσιαλιτέ του είναι ένα σάντουιτς που λέγεται Fat Boy και έχει μέσα κρέας μοσχαρίσιο και τυριά. Σε αυτό το μέρος, πουλιούνται καθημερινά και εκατοντάδες τάρτες με φρούτα. 

Cheeky Sandwiches

Αυτό εδώ το μικρό μαγαζάκι φτιάχνει ψωμάκια γάλακτος που τα χρησιμοποιεί στα chicken burgers του και που γίνονται ανάρπαστα σε όλη τη Νέα Υόρκη! Τρυφερά κοτόπουλα, μαζί με σαλάτες coleslaw και αυτό το μοναδικό bun, είναι μια συνταγή που έχει πετύχει. Το ίδιο bun γάλακτός βγαίνει και σε vegan εκδοχή και είναι επίσης, συγκλονιστικό!  

Kat'z Delicatessen

Ίσως ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά της Νέας Υόρκης. Το έχεις δει στην ταινία When Harry met Sally και είναι ένα από τα μέρη που σου λένε όλοι να πας, αν τους πεις ότι θα ταξιδέψεις στη Νέα Υόρκη. Σε 7 διαφορετικά σημεία που δυστυχώς έχουν όλα αρκετή αναμονή, θα απολαύσεις το καλύτερο σάντουιτς με παστράμι και αρκετές ακόμα λιχουδιές. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της! 

Num Pang Kitchen

Αυτή η πετυχημένη αλυσίδα καταστημάτων είναι πολύ πιθανόν να έρθει κάποια στιγμή και στην Ευρώπη. Η καταγωγή της είναι από την Καμπότζη και ο κατάλογος της είναι βασισμένος στο κοτόπουλο και τις πιο Ασιατικές γεύσεις. Σε αυτόν τον κατάλογο έχει και 9 διαφορετικά σάντουιτς που πρωταγωνιστούν σε κάθε τραπέζι. Σάντουιτς με γαρίδα, με κοτόπουλο, με καπνιστές μελιτζάνες. Σάντουιτς που είναι όντως για γερά στομάχια! 

Faicco's Italian

Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα αυτή και ένα Ιταλικό spot, στη Νέα Υόρκη. Οι Ιταλοί είναι γνωστοί για τα φανταστικά τους panini και ένας τέτοιος Ιταλός άνοιξε κάποτε αυτό εδώ το ιστορικό πια μαγαζί. Όχι, δείτε μια σαντουιτσάρα! 

Court Street Grocers

Ένα ακόμα μέρος που μπορεί να σου φτιάξει επικό σάντουιτς όσο εσύ κάνεις τα ψώνια σου. Εδώ, τα μαγαζιά αυτά έχουν από δικό τους clothing brand που στέλνει hoondies σε όλη την Αμερική μέχρι σάντουιτς με λουκάνικο και αριστοτεχνικά bagel που όμοια τους, δεν έχεις ξαναδεί. 

Pastrami Queen

Για το τέλος έχουμε αυτό εδώ το μαγαζί που καταλαβαίνεις αμέσως ποιο είναι το φόρτε του. Τα σάντουιτς με παστράμι. Μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία, θα σε κάνει να αναζητήσεις που έχει σάντουιτς με παστράμι κοντά σου! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους