E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «Ηγέτης της Κρίσης» που ενέπνευσε τη φίλη του να δολοφονήσει τα παιδιά της

Σκότωναν τους πάντες για να ακολουθήσουν τις σκοτεινές τους ιδέες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/2/2022 | 00:28

Ο «Ηγέτης της Κρίσης» που ενέπνευσε τη φίλη του να δολοφονήσει τα παιδιά της

Ένας συγγραφέας, ο Chad Daybell τράβηξε την προσοχή μιας μαμάς από το Αϊντάχο που ονομαζόταν Lori - η οποία επηρεάστηκε τόσο από τα λόγια του που σκότωσε τα παιδιά της επειδή ήταν «ζόμπι».

Ο Chad Daybell ήταν γνωστός για το ότι έγραφε για πολλά σκοτεινά θέματα, για το τέλος του κόσμου, την αποκάλυψη, τα ζόμπι και τις επόμενες ζωές. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε 25 βιβλία σχετικά με την αποκάλυψη, τις επιθανάτιες εμπειρίες και το έργο του στο σκάψιμο των τάφων για να ανακαλύψει όσα οι άλλοι του έκρυβαν.

Αλλά κανείς δεν περίμενε ποτέ ότι ο Chad Daybell θα έφτανε σε πραγματικά δολοφονικά μονοπάτια, μέχρι που συνάντησε μια γυναίκα που ονομαζόταν Lori Vallow.

Η Lori Vallow και ο Chad Daybell συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2018. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Vallow είχε εμμονή με τη λογοτεχνία του Daybell και άκουγε φανατικά το podcast του. Όπως και τα βιβλία του Daybell, πολλά από αυτά τα podcast επικεντρώθηκαν στο τέλος του κόσμου. Αν και τόσο ο Daybell όσο και η Vallow ήταν παντρεμένοι με άλλα άτομα, υπήρχε μια έντονη σχέση μεταξύ τους. Εκείνος έλεγε πως είναι ο "Ηγέτης της κρίσης" του κόσμου κι εκείνη "ένας δεύτερος θεός".

Το δέσιμό τους βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά από παράξενες κοινές πεποιθήσεις, όπως αυτή των «ζόμπι», ή των ανθρώπων των οποίων οι ψυχές είχαν αντικατασταθεί από σκοτεινά πνεύματα.

Ανησυχητικά, η Vallow άρχισε σύντομα να αναφέρεται στον σύζυγό της Charles Vallow και τα παιδιά της Tylee Ryan και J.J. Vallow ως "ζόμπι". Και σε λίγο, ένα ίχνος ανησυχητικών θανάτων και εξαφανίσεων θα ακολουθούσε το ζευγάρι.

Μήνες αφότου ο Charles υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον αδερφό της πρώην συζύγου του τον Ιούλιο του 2019. Ο αδελφός αργότερα ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε σε «αυτοάμυνα». Η Lori Vallow υποστήριξε τον ισχυρισμό της αυτοάμυνας - και στη συνέχεια μετακόμισε από την Αριζόνα στο Αϊντάχο για να είναι πιο κοντά στον αγαπημένο της, Chad.

Και μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, τα παιδιά της μυστηριωδώς "εξαφανίστηκαν". Τα λείψανά τους βρέθηκαν αργότερα στo σπίτι του Chad. Τον Οκτώβριο του 2019, η σύζυγος του Chad θα βρεθεί επίσης νεκρή κάτω από ύποπτες συνθήκες. 

Ενώ κάποιοι θα περίμεναν ότι ο Chad θα θρηνούσε το θάνατο της συζύγου του και η Lori θα αναζητούσε απεγνωσμένα τα εξαφανισμένα παιδιά της, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Αντίθετα, λίγες εβδομάδες μετά από αυτά τα συγκλονιστικά περιστατικά, η Daybell και η Vallow έκλεισαν ένα ταξίδι στη Χαβάη για να παντρευτούν. Όταν γύρισαν από τις διακοπές, όλοι άρχισαν να ανησυχούν - γιατί τα παιδιά της ήταν άφαντα. Τότε, μετά από πολλές καταθέσεις γνωστών, γειτόνων και συγγενών, η Lori συνελήφθη.

Το FBI αποφάσισε επιτέλους μετά από καιρό να ερευνήσει το σπίτι του Chad στο Αϊντάχο. Στις 9 Ιουνίου 2020, οι αρχές βρήκαν ανθρώπινα λείψανα, τα οποία αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ανήκαν στους Tylee Ryan και J.J. Vallow. Το σώμα του Tylee Ryan είχε τεμαχιστεί και καεί, και το ίδιο της J.J. O Chad επιτέλους συνελήφθη. 

Η δίκη για τους δυο τους έχει οριστεί για τις 23 Ιανουαρίου 2023. Μπορεί κανείς μόνο να μαντέψει πόσες ακόμη ανατροπές στην υπόθεση θα προκύψουν μέχρι τότε...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο