E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα σημεία στην Αθήνα θα αγοράσεις αφράτο και αυθεντικό panettone

Γιατί από τότε που το ανακαλύψαμε το τρώμε μανιωδώς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 13/12/2021 | 13:31

Σε αυτά τα σημεία στην Αθήνα θα αγοράσεις αφράτο και αυθεντικό panettone
@blackieshoot / unsplash

Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές κατά την περίοδο των γιορτών ότι το panettone κερδίζει έδαφος στη μάχη των Χριστουγεννιάτικων γλυκών. Το Ιταλικό έδεσμα

Κάποιοι πιστεύουν ότι προέρχεται από το ιταλικό «panetto», που σημαίνει «μικρό ψωμί» με την κατάληξη «οne» που το μετατρέπει σε «μεγάλο ψωμί». Άλλοι πάλι έχουν μια διαφορετική θεωρία γύρω από το panettone και υποστηρίζουν ότι κατάγεται από τη μιλανέζικη φράση «pan del ton», δηλαδή «ψωμί της πολυτέλειας». Σύμφωνα με άλλες έναν μύθο το Panettone είναι σύντμηση της φράσης «Pan di Toni», δηλαδή «το ψωμί του Τόνι».

Ο μύθος λέει ότι ο Τόνι ήταν ο φούρναρης που επρόκειτο να επιμεληθεί τα αρτοσκευάσματα για το βασιλικό γιορτινό τραπέζι του Λουδοβίκο Ντι Μόρο τα Χριστούγεννα του 1476, στο Μιλάνο. Οι φοκάτσιες του έγιναν κάρβουνο επειδή αυτός αποκοιμήθηκε και τότε επινόησε τη θρυλική συνταγή του Ιταλικού γλυκού. Μάλλον, δε θα μάθουμε ποτέ και ίσως να μη μας νοιάζει τόσο πολύ! Αυτό που μας απασχολεί, είναι που θα βρούμε αυθεντικό και αφράτο panettone στην Αθήνα. Ετοιμάσαμε μια λίστα με μέρη που θα αγοράσεις εκπληκτικό panettone που είτε φτάνει εδώ από την Ιταλία, είτε φτιάχνεται εδώ με την αυθεντική ιταλική συνταγή!

Ρίζος Έλαια

Άφατα, φουσκωτά και με ζυμάρι που περνάει από ένα σωρό στάδια, τα panettone που θα βρεις στο Ρίζος Έλαια είναι αριστοτεχνικά. Από την κορυφή του γλυκού που θα είναι βουτηγμένη στη σοκολάτα ή  θα έχει πικραμύγδαλο με κομματάκια μαρέγκας και ζάχαρη άχνη, μέχρι τις προσεγμένες συσκευασίες. Το μέρος εδώ είναι ένα από τα σημεία που κάνει τη γειτονιά να μοσχομυρίζει και ένα υποδειγματικό panettone που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο αν το πας επίσκεψη σε ένα τραπέζι! 

Ματρόζου 12, Αθήνα 

Καλλιμάρμαρο 

Έφτιαχνε το διάσημο ιταλικό γλυκό πολλά χρόνια πριν γίνει μόδα και ίσως ήταν και το μοναδικό σημείο στο κέντρο που μπορούσες να βρεις panettone. Μάλιστα, το πουλάει όλο το χρόνο όχι μόνο τις γιορτές και το φτιάχνει πάντα βάζοντας όλη του την τέχνη, με συγκεκριμένη υγρασία και θερμοκρασία, Εκτός από το διάσημο γλυκό εδώ θα βρεις και υπέροχα μελομακάρονα και διάφορα ακόμα αρτοπαρασκευάσματα για όλες τις ώρες τις μέρας. 

Μαρκ. Μουσούρου 28, Αθήνα

Τάκης

Γνωστός σε όσους αγαπούν τις αρτοδημιουργίες και με ένα εντελώς δικό του στυλ, ο φούρνος του Τάκη παντρεύει το παλιό με το σύγχρονο με τον πιο αρμονικό τρόπο και το κάνεις πολύ καλά. Έτσι και με το panettone, αυθεντικό και απευθείας από τα ντελικατέσεν της Ιταλίας, φιγουράρει στα ράφια του Τάκη και σαγηνεύει τους πάντες! Έλα μια βόλτα από εδώ αυτές τις γιορτές, θα αγαπήσεις σίγουρα το μέρος. 

Μισαραλιώτου 14, Αθήνα 

La Greche

Ποιος είπε ότι επειδή είναι χειμώνας και το κρύο δείχνει τα δόντια του δεν μπορούμε να πάμε σε μια τζελατερί! Στο La GReche πας ξανά και ξανά και ο λόγος είναι το Dolce & Gabbana Panettone που φέρνει από τη γειτονική μας χώρα. Σε διάφορες γεύσεις που βγαίνουν στο ένα ή δύο κιλά ή σε πιο πετιτ συσκευασίες αυτές των 100γρ που βάζεις στην τσάντα σου και τσιμπολογάς όλη τη μέρα! 

Μητροπόλεως 16, Αθήνα

'Αρτιστον

Στα καταστήματα 'Αρτιστον θα βρεις επίσης αφράτο panettone που φτιάχνετε μια συνταγή ιεροτελεστία και που κάνει ακόμα και τους πιο δύσκολους να το αγαπούν. Πιστοί στην παράδοση που έχουν φτιάξει τα τελευταία χρόνια, τιμούν το μοναδικό αυτό ιταλικό γλύκισμα και το κάνουν με έναν ξεχωριστό τρόπο που μοσχομυρίζει μέχρι τα δίπλα τετράγωνα! 

Χαρ. Τρικούπη 80, Αθήνα και σε αρκετά ακόμα σημεία

Nora's Deli

Ένα από τα αγαπημένα μας ντελικατέσεν στην Αθήνα και αυτό γιατί εδώ θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από αλλαντικά όλου του κόσμου, από περίεργα τυριά που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις, από εξαιρετικά κρασιά και τόσα ακόμα αγαπημένα πράγματα. Μεταξύ αυτών και panettone σε διάφορες γεύσεις που φτάνουν εδώ απευθείας από τα μοσχομυριστά εργαστήρια της Ιταλίας!

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 11, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food 04.05.2024
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 04.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Body+Mind 04.05.2024
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Σπίτι 04.05.2024
Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style 04.05.2024
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.

Τι είναι το ιταλικό μανικιούρ που προτιμούν όλες γιατί κάνει τα νύχια μακρύτερα

Body+Mind 04.05.2024
Αν θες μακρύτερα νύχια, μπορείς πανεύκολα

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food Χτες
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας

Body+Mind Χτες
Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style Προχτές
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind Προχτές
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα