E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απίστευτη ιστορία του πως δημιουργήθηκε το τιραμισού

Ο πατέρας του τιραμισού δεν είναι πια μαζί μας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/11/2021 | 00:50

Η απίστευτη ιστορία του πως δημιουργήθηκε το τιραμισού
Φωτογραφία από τον χρήστη motomoto sc στο Pexels

Το τιραμισού είναι το αγαπημένο, ιταλικό επιδόρπιο με γεύση καφέ. Ξέρετε πώς ανακαλύφθηκε;

To τιραμισού είναι φτιαγμένο από μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και τυρί μασκαρπόνε, αρωματισμένο με κακάο. Η συνταγή έχει προσαρμοστεί σε πολλές ποικιλίες κέικ και άλλα επιδόρπια.

Το Tiramisu φαίνεται να επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Επινοήθηκε από τον Ado Campeo, τη σύζυγό του Alba di Pillo και τον σεφ Roberto Linguanotto στις 24 Δεκεμβρίου 1969, στο Le Beccherie, το εστιατόριο του Campeol στο Τρεβίζο - όμως, οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα.

Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του Linguanotto το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια. Όπως είπε, ο συνδημιουργός του τιραμισού έριξε λίγο μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ με αβγά και ζάχαρη και στη συνέχεια παρατήρησε ότι το μείγμα είχε ωραία γεύση. 

Στη συνέχεια οι δυο τους τελειοποίησαν το γλυκό, προσθέτοντας σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ, ενώ από πάνω έριξαν κακάο.

Το πιάτο προστέθηκε στο μενού τους το 1972.

Λένε μάλιστα, ότι το τιραμισού έχει αφροδισιακά αποτελέσματα και σερβίρεται σε οίκους ανοχής στο Τρεβίζο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το υπέρλαμπρο βραδινό σύνολο της Ελένης Τσολάκη είναι η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους

Style 01.07.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό σύνολο για τις βραδινές σου εξόδους, η εμφάνιση της Ελένης Τσολάκη είναι η τέλεια έμπνευση!

Αυτά είναι τα 5 φρούτα που... ποτίζουν το δέρμα σου το καλοκαίρι

Body+Mind 01.07.2025
Ξεραίνεται το δέρμα σου; Δες ποια φρούτα κάνουν θαύματα με μία μόνο μπουκιά

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind 01.07.2025
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε

Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;

Food 01.07.2025
Η ερώτηση «πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής;» έχει ανάψει πολλές κουζινικές κόντρες!

Zagori Mountain Running: Ο αγώνας που έγινε θεσμός στην καρδιά της Πίνδου

Ταξίδια 01.07.2025
Από τα μονοπάτια του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Τύμφης, το Zagori Mountain Running δεν είναι απλώς ένας αγώνας – είναι εμπειρία ζωής

Το πανέμορφο χωριό που θα θέλεις να επισκεφτείς και το λένε ... Κόβιντ!

Ταξίδια Χτες
«Κόβιντ» και άλλα αλλόκοτα ονόματα σε περιοχές της Πορτογαλίας

Βρες εύκολα ποιο άρωμα σου ταιριάζει με 6 απλά βήματα

Style Χτες
Ψάχνεις το άρωμα που να «μιλάει» για σένα; Σου έχουμε τη λύση – χωρίς πονοκέφαλο και χωρίς σπατάλες!

Glow ή κίνδυνος; Η αλήθεια πίσω από τη μόδα του wellness tanning

Body+Mind Χτες
Καθημερινό σολάριουμ για… ευεξία; Το trend που τρομάζει τους γιατρούς

Αρνητικότητα τέλος: Πώς να κάνεις reset στο μυαλό σου αυτό το καλοκαίρι

Body+Mind Χτες
Ένα καλοκαιρινό reset που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι – και θα το λατρέψεις!

Ναι, υπάρχει αλλεργία στο σπέρμα – Κι αυτά είναι τα σημάδια της

Body+Mind Χτες
Η αλλεργία στο σπέρμα δεν είναι αστικός μύθος