E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δοκιμάστε το πιο υγιεινό σουφλέ με κολοκυθάκια!

Κατάλληλο για χορτοφάγους!

Δημοσίευση 28/3/2021 | 00:16

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια, σας παροτρύνουμε να το δοκιμάσετε μία φορά.Εάν το δώσετε απλώς μια ευκαιρία, ίσως εκπλαγείτε να ανακαλύψετε πόσο υπέροχα είναι! Δεν είναι ψέμα ότι μπορείτε πραγματικά να έχετε παραδοσιακά πιάτα φαγητού όπως λαζάνια χωρίς τα παχυντικά μέρη. 

Πρώτα, κόψτε τα κολοκυθάκια  κατά μήκος εξαιρετικά λεπτό. Το βίντεο προτείνει την κοπή σε πάχος περίπου ενός τετάρτου ίντσας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα εργαλείο κοπής μαντολίνης για να βεβαιωθείτε ότι οι περικοπές σας είναι ομοιόμορφες. Εάν οι φέτες σας είναι άνισες, μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία μαγειρέματος. Μετά τον τεμαχισμό, βάλτε όλα τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και ρίξτε αλάτι. Αφήστε τα κολοκυθάκια με το αλάτι για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ροδίστε τα κρεμμύδια. Ο σεφ στο βίντεο χρησιμοποιεί κόκκινο κρεμμύδι, αλλά οποιοδήποτε κρεμμύδι θα είναι αρκετό.

Όταν τα κρεμμύδια έχουν ροδίσει, προσθέστε σε μερικές σκελίδες σκόρδο.Το φρεσκοκομμένο σκόρδο είναι πάντα προτιμότερο, αλλά χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε. Εάν είστε ένας από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται να κόψουν το σκόρδο με το χέρι, υπάρχει ένα τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευκολότερη και θα προσθέσει ακόμη περισσότερη γεύση στο πιάτο σας: ρίξτε ελαφρά τα γαρίφαλα του σκόρδου σε μια μικρή ελιά λάδι και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου οι κορυφές των γαρίφαλων σκόρδου να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα σε μια σανίδα κοπής. Πάρτε ένα πιρούνι και σκουπίστε τα γαρίφαλα σκόρδου. Όταν ψηθούν έτσι, θα σκουριάσουν εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια σε αντίθεση με το να πρέπει να τα κόβουμε λεπτά. Αυτό δίνει επίσης εξαιρετικό άρωμα και ψητή γεύση στο σκόρδο σας.

Προσθέστε μισό κιλό αλεσμένο βόειο ή οποιοδήποτε κρέας και καφέ μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως. Αλατίζουμε το κρέας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Προσθέστε ένα κονσερβοποιημένο κουτί ντομάτας, φρέσκο ​​βασιλικό και μέλι στο μείγμα μας. Σε ξεχωριστό μπολ μακριά από τη φωτιά, ανακατέψτε τριμμένο τυρί, αυγό και παρμεζάνα. Προσθέτουμε πιπέρι. Βάλτε τις φέτες κολοκυθιών σας σε ένα ταψί και στεγνώστε.

Σε μια κατσαρόλα, αρχίστε να τοποθετείτε το λαζάνια σας. Εναλλακτικά τα στρώματα της σάλτσας (μείγμα βοείου κρέατος), τις φέτες κολοκυθιών και το μείγμα τυριών. 

Το βίντεο δείχνει έναν όμορφο και καλλιτεχνικό τρόπο επίστρωσης των ζυμαρικών σαν ύφανση καλαθιού.Κάντε τα στρώματά σας τόσο παχιά ή λεπτά όσο θέλετε.

Ψήνουμε στους  190 βαθμούς για 30-45 λεπτά. 


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν

Ταξίδια 06.05.2024
Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Body+Mind 06.05.2024
Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Body+Mind 06.05.2024
Εσύ πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα στη ζωή σου;

Κυριακή του Πάσχα: Φυσικοί τρόποι για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Food Χτες
Μπορείτε να χωνέψετε πιο γρήγορα τα γεύματά σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food Χτες
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind Χτες
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink Χτες
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style Χτες
Σίγουρες fashion επιλογές