E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο λόγος που η Νέα Ζηλανδία αποφάσισε να κλείσει έναν πολυσύχναστο δρόμο για ένα μήνα

Είναι πολύ σημαντικός για όποιον θέλει να τον δει

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 31/1/2021 | 00:01

Ο λόγος που η Νέα Ζηλανδία αποφάσισε να κλείσει έναν πολυσύχναστο δρόμο για ένα μήνα
@flickr.com/samuelmann/

Όταν ένας πολυσύχναστος δρόμος κλείνει, οι περισσότεροι αγανακτούν. Όχι τόσο γιατί τους ξεβολεύεις, αλλά γιατί δεν βρίσκουν επαρκή τον λόγο. Στην περίπτωση του John Wilson Drive της πόλης Dunedin της Νέας Ζηλανδίας, ο λόγος είναι πολύ σημαντικός. Για όποιον θέλει να τον δει...

Η Dunedin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νότιου νησιού της χώρας, με πληθυσμό που αγγίζει τις 140 χιλιάδες. Το συμβούλιο του δήμου μέσω του Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα κλείσει έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης για έναν ολόκληρο μήνα. Ο λόγος; Για να δώσει την ευκαιρία σε ένα θηλυκό θαλάσσιο λέοντα και το μωρό του να φωλιάσουν με ασφάλεια.

Ο δρόμος βρίσκεται ακριβώς από πάνω από την παραλία. Όπως έλεγε η ανακοίνωση «ο δρόμος κλείνει για να επιτρέψει σε κάποιους από τους κατοίκους του να τον χρησιμοποιούν με ασφάλεια».

Και συνέχισε λέγοντας πως «Ένας θαλάσσιος λέοντας και το μικρό του εγκαταστάθηκαν δίπλα από το γήπεδο γκολφ και διασχίζουν τακτικά τον δρόμο για να φτάσουν στην παραλία. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε την περιοχή με τα πόδια ή με ποδήλατο, αλλά παρακαλούμε να δώσετε στους θαλάσσιους λέοντες αρκετό χώρο, τουλάχιστον 20 μέτρα. Οι θαλάσσιοι λέοντες της Νέας Ζηλανδίας είναι είδος προς εξαφάνιση και ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο».

@ecoperspective via Twenty20

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραλιακή πόλη κλείνει τους δρόμους για να βοηθήσει την άγρια ζωή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες (σ.σ. το καλοκαίρι στη Νέα Ζηλανδία είναι από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο». Ωστόσο αυτό συνήθως συμβαίνει για 1-2 ημέρες. Η απόφαση για τον ένα μήνα κλεισίματος πάντως υποστηρίζεται από τους κατοίκους, οι οποίοι συνεχάρησαν τον δήμο για την απόφασή του. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν το κλείσιμο να γίνει μόνιμο.

Οι θαλάσσιοι λέοντες γεννούν στις ακτές της Dunedin από το 1993. Φέτος οι αρχές περιμένουν τη γέννηση τουλάχιστον 20 μικρών. Τα μικρά που γεννιούνται εκεί , επιστρέφουν για να γεννήσουν και αυτά αργότερα, πολλές φορές σε μάντρες, υπόστεγα και στην άκρη των δρόμων. Σύμφωνα με στοιχεία, οι θαλάσσιοι λέοντες της Νέας Ζηλανδίας είναι πλέον γύρω στις 12.000 και ο αριθμός τους συνεχίζει να μειώνεται.

Οι λουόμενοι, πριν την πανδημία, πολλές φορές τους ενοχλούσαν για να βγάλουν selfies, ενώ οι Μαορί τους θεωρούν ιερά ζώα. Το 2019 ένας πρώην υποψήφιος του συμβουλίου προκάλεσε την οργή των εθνικών και διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης όταν μαχαίρωσε έναν θαλάσσιο λέοντα με ένα δόρυ κυνηγιού, αποκαλώντας το ζώο «άγριο» και «επικίνδυνο» αφού τον ακολούθησε στο νερό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind 07.05.2024
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Χάσε τρία κιλά σε ένα μήνα με μικρές αλλαγές στη διατροφή

Body+Mind 07.05.2024
Eφικτό και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα

Οι γαλλίδες ηθοποιοί που μας δίδαξαν μαθήματα style

Retro 07.05.2024
Τις λατρεύουμε όλες και υπάρχει λόγος γι` αυτό!

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Body+Mind 07.05.2024
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;

Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν

Ταξίδια Χτες
Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Body+Mind Χτες
Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Body+Mind Χτες
Εσύ πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα στη ζωή σου;

Κυριακή του Πάσχα: Φυσικοί τρόποι για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Food Προχτές
Μπορείτε να χωνέψετε πιο γρήγορα τα γεύματά σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών