E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Υβόννη Μπόζνιακ έχει την πιο τέλεια συνταγή για κέικ καρότο

Δοκίμασε την και εσύ και θα ξετρελαθείς

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 3/4/2020 | 00:26

Η Υβόννη Μπόζνιακ έχει την πιο τέλεια συνταγή για κέικ καρότο

Συμβουλές, ιδέες για το πώς να περνάμε τον χρόνο μας και πολλές συνταγές μοιράζονται οι Έλληνες επώνυμοι όσο μένουμε σπίτι, βάζοντας ο καθένας ένα μικρό λιθαράκι στην όσο το δυνατόν πιο αναίμακτη διαμονή μας αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Η Υβόννη Μπόσνιακ, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται αγαπημένες της συνταγές που φτιάχνει και η ίδια αυτές τις μέρες. Δες παρακάτω τη δική της συνταγή για κέικ καρότου.

Υλικά

  • 340 γρ. τριμμένο καρότο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 240 ml σπορέλαιο
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ κανέλα
  • Για την επικάλυψη κρέμας τυριού
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.

Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.
Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.

Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας!

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Για το κέικ θα χρειαστούμε! 340 γρ. τριμμένο καρότο 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 240 ml σπορέλαιο 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ σόδα μαγειρικής 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ αλάτι 2 κ.γ κανέλα Για την επικάλυψη κρέμας τυριού 150 γρ. βούτυρο 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 220 γρ. ζάχαρη άχνη 900 γρ. τυρί κρέμα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια. Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι. Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά. Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας! Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά. Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ. Καλή όρεξη παιδιά 😋

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yvonne Bosnjak (@yvonini) στις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις ένα όμορφο μπαλκόνι με γλάστρες χωρίς να έχεις ιδέα από φυτά

Σπίτι 05.07.2025
Μπορείς να έχεις το πιο chic και πράσινο μπαλκόνι της πολυκατοικίας, χωρίς να ξέρεις ούτε τι είναι το φυτό εσωτερικού χώρου!

Ξέχασε τη Βαρκελώνη: 9 «κρυμμένα διαμάντια» στην Ισπανία που δε θα σου πει κανείς – Αλλά πρέπει να δεις!

Ταξίδια 05.07.2025
Εναλλακτικά μέρη, άγριες παραλίες και χωριά-όνειρο που θα κάνουν το road trip σου στην Ισπανία την πιο αναπάντεχη περιπέτεια της χρονιάς

Βαριά πόδια το καλοκαίρι; Το λάθος που κάνουμε χωρίς να το ξέρουμε

Body+Mind 05.07.2025
Οι γιατροί αποκαλύπτουν το απλό κόλπο που δουλεύει

Kραγιόν: Ενας εύκολος οδηγός για να βρεις το nude που σου αξίζει

Style 05.07.2025
Βρες το σωστό nude για κραγιόν για σένα

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 05.07.2025
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

7 τρόποι για να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια

Body+Mind 05.07.2025
Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη feminine energy που όλες κρύβουμε μέσα μας!

Πένθος, στρες, πίεση; Τα 4 βότανα που κάνουν restart στην καρδιά σου

Body+Mind Χτες
Από την αϋπνία ως τη μοναξιά, 4 βότανα «γιατροί» χωρίς συνταγή

H «Μαύρη Τρύπα» της Ελλάδας: Το μυστικό δάσος που δε βλέπει ποτέ ήλιο

Ταξίδια Χτες
Ένα φυσικό θαύμα κρυμμένο μέσα στην πιο σκληρή πλευρά της Μάνης – εκεί που ο ήλιος σταματά και η σιωπή φυτεύει δέντρα

Τι είναι καλύτερο, το σπρέι ή το roll on για τον ιδρώτα;

Body+Mind Χτες
Η επιλογή ανάμεσα σε σπρέι και roll-on αποσμητικό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις συνήθειες και τις ανάγκες σου