E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί Μπάγερν και Χόφενχαϊμ έπαιζαν πασούλες τα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα;

Η ιστορία πίσω από τα υβριστικά πανό για τον πρόεδρο της Χοφενχάιμ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/3/2020 | 16:55

Γιατί Μπάγερν και Χόφενχαϊμ έπαιζαν πασούλες τα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα;
@sports.yahoo.com

Η Μπάγερν αγωνιζόταν στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Μέσα στο γήπεδο ζωγράφιζε. Προηγήθηκε στο 2ο λεπτό και μέχρι το 62ο, το σκορ βρισκόταν ήδη στο 0-6, με την πρωταθλήτρια Γερμανίας να μην δείχνει καμία διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Όμως λίγα λεπτά αργότερα, το ματς διακόπηκε για ένα υβριστικό πανό των οπαδών της Μπάγερν, εναντίον του ιδιοκτήτη της Χόφενχαϊμ Ντίτμαρ Χοπ. Όποιος παρακολουθεί στενά γερμανικό ποδόσφαιρο θα γνωρίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί αντίπαλων ομάδων τα βάζουν μαζί του με αυτόν τον τρόπο. Όμως η αντίδραση των ανθρώπων και των παικτών της Μπάγερν δεν έχει ξανασυμβεί.

Το παιχνίδι διακόπηκε και διάφοροι ιθύνοντες της ομάδας του Μονάχου, έτρεξαν στην κερκίδα των οπαδών της ομάδας τους, απαιτώντας να κατέβει το υβριστικό πανό που αναφερόταν στην μητέρα του Χοπ. Ο Ρουμενίγκε, ο Σαλιχάμιτζιτς, ο Όλιβερ Καν και πολλοί άλλοι προσπάθησαν να συνεννοηθούν με τους οπαδούς αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η αντίδρασή τους ήταν να σταθούν στο κέντρο του γηπέδου με τον Ντίτμαρ Χοπ και να τον χειροκροτούν. Το χειροκρότημα των ανθρώπων της Μπάγερν στον ιδιοκτήτη της αντίπαλης ομάδας ήταν δυνατό και παρατεταμένο. Μετά από αυτό, οι παίκτες για 13 λεπτά άλλαζαν πάσες στον χώρο του κέντρου. Κι όταν λέμε πάσες, εννοούμε πως οι παίκτες της Χόφενχαϊμ έδιναν την μπάλα στους παίκτες της Μπάγερν και το αντίστροφο.

https://www.90min.com/posts/6567650-the-story-behind-bayern-munich-refusing-to-keep-playing-during-6-0-win-over-hoffenheim?view_source=leagues_page&view_medium=[bundesliga]

@90min.com

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο φίλαθλος κόσμος της Γερμανίας τα βάζει με τον Ντίτμαρ Χοπ. Ειδικά οι οπαδοί της Ντόρτμουντ, το έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές και μάλιστα την τελευταία φορά αποκλείστηκαν για δυο χρόνια από το γήπεδο της Χόφενχαϊμ. Το ίδιο μάλλον θα συμβεί και με εκείνους της Γκλάντμπαχ, που την προηγούμενη εβδομάδα ανέβασαν πανό, προσβάλοντας τον Ντίτμαρ Χοπ και τους οπαδούς της Ντόρτμουντ.

Οι φίλαθλοι πάντως δεν έχουν απολύτως άδικο, απλά εκφράζουν το δίκιο τους με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσαν. Βλέπετε στη Γερμανία, ένας μεγαλομέτοχος απαγορεύεται να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μιας ομάδας. Η νομοθεσία λέει ξεκάθαρα πως το 50% συν μια μετοχή θα πρέπει να παραμείνει στα μέλη του συλλόγου. Με αυτόν τον τρόπο η γερμανική ομοσπονδια δεν αφήνει μεγαλοεπενδυτές (όπως έχει γίνει στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, της Παρι Σεν Ζερμέν κ.α.) να αγοράζουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και να μετατρέπουν οποιαδήποτε ομάδα σε ξαφνικό πρωταγωνιστή.

Ο Ντιτμαρ Χοπ είναι δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του κολοσσού στον τομέα των λογισμικών «SAP». Ανέλαβε την Χόφενχαϊμ το 2000 και μέχρι το 2015 κατείχε το 49% των μετοχών τηρώντας τον κανονισμό. Αλλά τότε, με την σύμφωνη γνώμη των μελών του συλλόγου, το καταστατικό τροποποιήθηκε και ο Χοπ έχει πλέον το 96% των μετοχών, με τους οπαδούς των άλλων ομάδων να αντιτίθενται σε αυτή την εξαίρεση.

https://uk.sports.yahoo.com/news/dietmar-hopp-tells-idiot-fans-121824572.html

@sports.yahoo.com

Στην περίπτωση αυτή, η εξαίρεση έγινε γιατί ο Χοπ έχει προσφέρει στον σύλλογο για περίπου δυο δεκαετίες. Το ίδιο έχει γίνει με την Λεβερκούζεν και την φαρμακοβιομηχανία Bayer, αλλά και με την Βόλφσμπουργκ και την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Στην περίπτωση της Λειψίας δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αφού παρόλο που συμμορφώνεται με το 50%+1 μετοχή, τα μέλη της ομάδας είναι στελέχη της Red Bull. Ούτε η Λειψία άλλωστε έχει πολλές συμπάθειες στην Γερμανία.

Η εχθρότητα προς τον Ντίτμαρ Χοπ είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της συνεργασίας του με την Μπάγερν Μονάχου αλλά και και για το γεγονός ότι το λογισμικό των αναλύσεων στο γερμανικό ποδόσφαιρο προέρχεται από την εταιρεία του. Τον λόγο πλέον βέβαια έχει η αθλητική δικαιοσύνη. Μπορεί οι άνθρωποι της Μπάγερν να υποστήριξαν τον Ντιτμαρ Χοπ, αλλά οι οπαδοί της επέμεναν και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, πως έκαναν το σωστό. Και το σκεπτικό τους είναι όντως σωστό, αλλά ο τρόπος διαμαρτυρίας τους είναι πέρα για πέρα λάθος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα