E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόστιμο‑μαμούθ στη Microsoft από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δεν θα ασκήσει έφεση για το πρόστιμο...

Δημοσίευση 7/3/2013 | 00:00

Πρόστιμο‑μαμούθ στη Microsoft από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 561 εκατ. ευρώ στην αμερικανική εταιρεία λογισμικού και ηλεκτρονικών ειδών Microsoft, σύμφωνα με το BBC.

Αιτία για την επιβολή του προστίμου αποτέλεσε το γεγονός ότι η Microsoft δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Επιτροπής να προβάλλει και άλλους διαδικτυακούς περιηγητές, πέραν του Internet Explorer, στο δημοφιλές της πρόγραμμα Windows.

Μετά από διαδοχικές συστάσεις, η αμερικανική εταιρεία είχε εισαγάγει τον Μάρτιο του 2010 μια εφαρμογή pop-up για επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικούς περιηγητές στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, η εφαρμογή εγκαταλείφθηκε στα ανανεωμένα Windows 7 που κυκλοφόρησαν στην αγορά το Φεβρουάριο του 2011.

Από την πλευρά της η Microsoft ισχυρίζεται ότι η παράλειψη της pop-up επιλογής ήταν «τεχνικό λάθος». Η εταιρεία ανακοίνωσε: «Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για το τεχνικό λάθος και απολογούμαστε για αυτό».

Ακόμη, η Microsoft γνωστοποίησε: «Παρείχαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναν ολοκληρωμένο και ειλικρινή ισχυρισμό αναφορικά με το τι συνέβη και αναλάβαμε την ευθύνη να ισχυροποιήσουμε το λογισμικό μας, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον κάτι αντίστοιχο».

Οι ισχυρισμοί της Microsoft δεν έπεισαν όμως τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος πρόσθεσε ότι το πρόστιμο-μαμούθ που επιβλήθηκε στην αμερικανική εταιρεία στόχο έχει να αποτρέψει αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη και ζητάμε συγνώμη»

Η Microsoft δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, που της επιβάλει πρόστιμο 561 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της αποτυχίας της εταιρείας να προσφέρει περισσότερες επιλογές σε προγράμματα πλοήγησης (browsers), όπως είχε υποσχεθεί να πράξει σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Η Microsoft είχε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει μία οθόνη επιλογής, ένα pop-up παράθυρο που είχε σχεδιαστεί για να δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν το πρόγραμμα περιήγησης που επιθυμούν για να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Η γνωστή εταιρεία λογισμικού, δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται την πλήρη ευθύνη για το λάθος της.

«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για τον τεχνικό σφάλμα που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα και ζητάμε συγγνώμη γι 'αυτό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έχουμε ενημερώσει την Επιτροπή για την πλήρη και ειλικρινή εκτίμηση της κατάστασης, και έχουμε λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης λογισμικού μας, αλλά και άλλες διαδικασίες, ώστε να αποφύγουμε αυτό το λάθος ή κάτι παρόμοιο, στο μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα ελληνικό brand «κατακτά» τη Σορβόννη – Το μικρό κατάστημα των 30 τ.μ. που συζητά όλο το Παρίσι

Αρχιτεκτονική 18.02.2026
Πώς ένα αθηναϊκό αρχιτεκτονικό γραφείο μετέτρεψε έναν περιορισμένο χώρο στο Quartier Latin σε case study σύγχρονου design

Ο αδιανόητος μισθός που παίρνουν οι πιλότοι στην Αλάσκα

Stories 18.02.2026
Μισθοί που «σπάνε» το φράγμα του ήχου

Η μαθηματικός που «χάκαρε» το Λόττο και κέρδισε 4 φορές – Η απίστευτη ιστορία πίσω από τα 21 εκατ. δολάρια!

Πρόσωπα 18.02.2026
Η γυναίκα που απέδειξε ότι η τύχη… λύνεται με εξισώσεις

Το μυστικό των Δανών: Το μάθημα που τους κάνει τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο!

Νέα Εποχή 18.02.2026
Στη Δανία τα παιδιά μαθαίνουν από το σχολείο πώς να μπαίνουν στη θέση του άλλου – κι αυτό ίσως είναι το πιο δυνατό τους μάθημα ζωής

Έτσι τιμωρούν σε αυτή τη χώρα όσους πατάνε τέρμα γκάζι

Stories Χτες
Στη Φινλανδία τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι ίδια για όλους

Η λάμπα που νίκησε τον χρόνο: Καίει ασταμάτητα από το 1901 και ετοιμάζεται να κλείσει 125 χρόνια ζωής

Νέα Εποχή Χτες
Το Centennial Light στην Καλιφόρνια αψηφά τη φθορά, καταρρίπτει τη «λογική» της σύγχρονης κατανάλωσης και παραμένει παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής

Λίνκολν – Κένεντι: Οι συμπτώσεις που μοιάζουν με σενάριο ταινίας

Stories Χτες
Δύο πρόεδροι, ένας αιώνας διαφορά και ανατριχιαστικές ομοιότητες

Η ψηφιακή ενηλικίωση αλλάζει τα δεδομένα – Τι προβλέπει το δίκαιο για τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν χωρίς συναίνεση

Νέα Εποχή Χτες
Όταν τα παιδιά αποκτούν νομικό έλεγχο της εικόνας τους και μπορούν να στραφούν ακόμη και κατά των γονιών τους

Η χώρα που έχει υπερπλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Stories Χτες
Η επιτυχία που έφερε στην επιφάνεια μια ειρωνική πραγματικότητα

Ο «ποδοσφαιριστής» που κορόιδεψε 4 ομάδες σε 3 ηπείρους

Αθλητισμός Χτες
Ένας «καλλιτέχνης» της εξαπάτησης

Οι 200 της Καισαριανής: Το άλμπουμ που ανατρέπει τα δεδομένα ‑ Ποιοι ήταν οι άνδρες που κοιτούν το φακό;

Ιστορικά Προχτές
Από το eBay στη συλλογική μνήμη: Οι πρώτες ταυτοποιήσεις και το ηθικό δίλημμα γύρω από τα ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200