E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αγόρασες πολλά μακαρόνια; Να 10 συνταγές για να τα μαγειρέψεις

Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά

Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 29/10/2019 | 19:32

Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • ½ κεφάλι μικρό σκόρδο ή 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
  • 150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτή καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 5-6 μικρές κόκκινες πιπερίες καυτερές, αποξηραμένες ή και φρέσκες (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  1. Κόβουμε ένα μικρό κεφάλι σκόρδο στη μέση ή εναλλακτικά 3 σκελίδες κομμένες στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάζουμε 5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Αφού κοχλάσει το νερό για λίγο, προσθέτουμε 2 κουταλίες σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο βρασμός βάζουμε τα σπαγγέτι και το χρονόμετρο στα 8’ να μην μας ξεφύγουν.
  3. Αμέσως μετά, σε μεγάλο τηγάνι που να χωρέσει όλα τα σπαγγέτι στο τέλος, θα βάλουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κεφάλι του σκόρδου ή τις σκελίδες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, σε επαφή με το λάδι για να βγάλει τα αρώματά του. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Θέλουμε να αρωματίσουμε το λάδι και όχι να τηγανίσουμε τα υλικά μας. Δεν θέλουμε υψηλή ένταση, δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει, αλλά να τσιγαριστεί τόσο, ώστε να πάρει χρώμα και να μελώσει. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, αλλάζουμε πλευρά στα σκόρδα και όταν σε 3-4 λεπτά δούμε ν’ αρχίζει να αρπάζει, σβήνουμε την εστία και αφαιρούμε τα σκόρδα.
  4. Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι τα σουρώνουμε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Κρατάμε και λίγο απ’ το νερό που έβρασαν μήπως χρειαστεί αναζωογόνηση στο δεύτερο πιάτο. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Food

Η καλύτερη ομελέτα φτιάχνεται με... μακαρόνια!

Κι όμως τα μακαρόνια τηγανίζονται
Food

Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά

Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε
Food

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο πήλινο

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα
Food

Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά

Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις
Food

H σαλάτα μέσα σε μακαρόνια που θα λατρέψετε!

Τέλεια ιδέα για να εντυπωσιάσετε
Food

Η πανεύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα που θα σε... στείλει!

Δεν θέλει καθόλου κόπο και όμως είναι πεντανόστιμη
Food

Φτιάξε την πιο διάσημη μακαρονάδα στην Αμερική

Τι τρώνε οι Αμερικάνοι με μανία;
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλοι μιλάνε για την εμφάνιση της Sydney Sweeney στο Stagecoach – Κι όχι άδικα!

Style 02.05.2025
Το πιο καυτό τρίο της ερήμου: Sydney Sweeney, Lizzo και Paris Hilton με outfit που έγραψαν ιστορίαα

Ξέχνα τα χάπια! Αυτό το φτηνό ρόφημα από το ψυγείο σου είναι το απόλυτο superfood για γερό ανοσοποιητικό!

Body+Mind 02.05.2025
Το ρόφημα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και κάνει το έντερό σου... ευτυχισμένο!

Το «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου που κάνει τη Μύκονο να... ιδρώνει – Η Guardian το αποθεώνει, οι Έλληνες το ανακαλύπτουν τώρα!

Ταξίδια 02.05.2025
Κυκλαδίτικη αύρα, εξωτικά νερά και παρθένα φύση – και όλα αυτά χωρίς πλοίο!

Πώς να διατηρείτε τα λεμόνια φρέσκα στο ψυγείο έως και τρεις μήνες

Food 02.05.2025
Ποιο είναι το κόλπο που πρέπει να κάνετε με τα λεμόνια

5 value for money serums με υαλουρονικό που θα «ξεδιψάσουν» την επιδερμίδα σου

Body+Mind 02.05.2025
Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει, ξεδίψασε την επιδερμίδα σου και ετοιμάσου να λάμψεις!

Lagom: Το μυστικό για ψυχική ισορροπία έρχεται από τη Σουηδία

Body+Mind 02.05.2025
Το Lagom αποτελεί μια απλή, αλλά βαθιά φιλοσοφία που προσφέρει έναν δρόμο προς την ισορροπημένη ζωή και την ψυχική ευημερία

Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη σεξουαλική ζωή;

Body+Mind Χτες
Είναι πολύ πιο αλληλένδετα απ` όσο φανταζόμαστε

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας κρύβεται σε αυτή την πρωτεΐνη

Body+Mind Χτες
Ένα «κουμπί» για τη γήρανση ανακάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες