E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του David Bowie

Περιπέτειες και μυστικά για τη ζωή του Ziggy Stardust!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 8/1/2023 | 00:14

3 άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του David Bowie
Newsroom

Ο διάσημος καλλιτέχνης και ξεχωριστός performer γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947 και πέθανε το 2016, δυο μέρες μετά από τα γενέθλιά του. Μία προσωπικότητα που δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη σαν κι αυτή, είχε σίγουρα πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Μερικές έκαναν το γύρο του κόσμου κι άλλες, δεν έγιναν ποτέ ιδιαίτερα γνωστές. Εδώ βρήκαμε 3 από αυτές ....

Ψύξη ούρων για να αποκρούσει «άλλους μάγους»

Ο τραγουδιστής και performer απέκτησε το glam rock look με την εμφάνιση του Ziggy. Και με αυτό σηματοδότησε τη γέννηση μιας νέας περσόνας. Το 1973 ο Bowie είπε: "Εκτός σκηνής, είμαι ρομπότ. Επί σκηνής πετυχαίνω συναίσθημα. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που προτιμώ να ντύνομαι Ziggy από το να είμαι ο David." Συγκλόνισε τον χαρακτήρα του Ziggy Stardust για περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, με αυτή τη δύναμη ήρθαν μερικές όμορφες δράσεις, εντός και εκτός σκηνής. Μια από τις πιο απροσδόκητες στιγμές ήταν όταν άρχισε να αποθηκεύει τα ούρα του στο ψυγείο. Ο David Buckley, ο βιογράφος του Bowie, εξήγησε αργότερα ότι το έκανε έτσι ώστε «κανένας άλλος μάγος δε θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να τον μαγέψει».

Η τριλογία του Βερολίνου

Μετά τις προσωπικότητες του Ziggy Stardust και του Thin White Duke, ο Bowie έζησε στο Σαν Φρανσίσκο το 1977. Αν και η φωτογραφία δείχνει τον τραγουδιστή του Under Pressure σε περιοδεία στις πολιτείες, ο Bowie έζησε στη Γενεύη της Ελβετίας και στο Δυτικό Βερολίνο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου! Λέγεται ότι ήταν πολύ βιβλιόφιλος και ότι διάβαζε ακόμη και ένα βιβλίο την ημέρα! Ωστόσο, η κατάχρηση ουσιών τον οδήγησε να μετακομίσει από την Ελβετία στο Βερολίνο, όπου επηρεάστηκε από το Τείχος του Βερολίνου για να δημιουργήσει την Τριλογία του Βερολίνου. Αν και τα στούντιο άλμπουμ δεν έτυχαν μεγάλης αναγνώρισης, έχουν ονομαστεί "ιδιοφυϊή".

Φάση Ηλεκτρονικής Μουσικής

Το 1996, ο Bowie βρισκόταν σε φάση ηλεκτρονικής μουσικής και μάλιστα επέλεξε να πάει σε περιοδεία με τους Nine Inch Nails κατά τη διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας του εκείνη τη χρονιά. Ο ήχος του καλλιτέχνη άλλαξε εντελώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι θαυμαστές του Bowie μπορούσαν να το αντιληφθούν.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε κανέναν να βγει να τον ακούσει.Λίγους μήνες μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας, ο καλλιτέχνης έκανε ένα τεράστιο πάρτι στο ένα και μοναδικό Madison Square Garden για να γιορτάσει τα 50α γενέθλιά του. Ροκ σταρ όπως ο Dave Grohl, ο Billy Corgan, ο Lou Reed και ο Robert Smith ήταν όλοι παρόντες, καθώς και η επί τέσσερα χρόνια σύζυγός του, το supermodel Iman.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Προχτές
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την