E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

Δημοσίευση 25/4/2024 | 16:14

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Σχεδόν 45 χρόνια από την πρώτη έκδοσή τους στην Ελλάδα, τα βιβλία Αρλεκιν, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο των ιστοριών αγάπης, σταματούν την κυκλοφορία τους.

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης, με ένα ιδιαίτερο σημείωμά του στο Διαδίκτυο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Σήμερα ανακοινώσαμε το τέλος των Αρλεκιν με τη μορφή που κυκλοφορούν εδώ και 45 χρόνια στην Ελλάδα. Και μπορεί να το κάναμε με βαριά καρδιά, καθώς δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς (είτε τα λατρεύει είτε τα… αποστρέφεται) με τη διαπίστωση ότι τα μικρά αυτά βιβλία τσέπης είναι συνώνυμα με τις ιστορίες αγάπης, αλλά είναι μια κίνηση-μονόδρομος. Η επιτυχία των Αρλεκιν βασίστηκε από την αρχή στο τρίπτυχο μικρές ιστορίες αγάπης, οικονομική τιμή, διανομή αποκλειστικά στα περίπτερα. Ηταν δηλαδή περιοδικός Τύπος με τη μορφή μικρών βιβλίων. Οπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, τα τελευταία αρκετά χρόνια, ο Τύπος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι κυκλοφορίες όλων των εντύπων δυστυχώς κατέρρευσαν -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως-, ενώ, ειδικά στη χώρα μας, έκλεισαν περισσότερα από τα μισά περίπτερα που υπήρχαν στις γειτονιές, και μόνο το 1/3 από αυτά που έμειναν διαθέτει πια Τύπο.

Η γενιά μου μεγάλωσε διαβάζοντας περιοδικά, κόμικς, εφημερίδες (αμέτρητα έντυπα και χιλιάδες “βόλτες” στο περίπτερο της γειτονιάς). Τα Aρλεκιν, όπως είπαμε, είναι περιοδικός Τύπος. Γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς να τα βρει αλλού (π.χ. στα βιβλιοπωλεία). Και η συνεχής πτώση στις πωλήσεις, σε συνάρτηση με τον διπλασιασμό (κυριολεκτικά) στο κόστος παραγωγής τους, μας έδειξε ότι ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα. Αρλεκιν (με τη μορφή του περιοδικού Τύπου) τέλος από τον Ιούνιο. Η συνεργασία με τη Harlequin, αλλά και άλλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού που ειδικεύονται στην αισθηματική λογοτεχνία, συνεχίζεται και ετοιμάζουμε διάφορα για το 2025. Οπως συνεχίζεται, φυσικά, και η #1 στην Ελλάδα σειρά αισθηματικής και εpωτικής λογοτεχνίας, αυτή των SILK. Κλείνω το μικρό αυτό σημείωμα με ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από όλους μας στη ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ, στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα Αρλεκιν όλα αυτά τα χρόνια».

ADVERTISEMENT
Αν αναρωτιέται κανείς γιατί τα μικρά βιβλία με το ευτυχισμένο τέλος είχαν τόσo μεγάλη επιτυχία, η απάντηση είναι ολοφάνερη. Tα Aρλεκιν άγγιξαν τη γυναικεία ψυχή. Καλύπτοντας την ανάγκη που ο καθένας έχει, αλλά δεν τολμά να ομολογήσει. Την ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί με πάθος! Ποιος θα φανταζόταν λοιπόν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και το τέλος αυτής της εποχής για τα αισθηματικά βιβλία Αρλεκιν.

Εμείς να ευχηθούμε στον κ. Νικολακάκη καλή επιτυχία στην επίτευξη των επόμενων στόχων και επιδιώξεων των εκδόσεων και της επαγγελματικής του πορείας. Αναμένουμε τα επόμενα ταξίδια με έντονα συναισθήματα. Γιατί, ό,τι κι αν γίνει, όσα χρόνια κι αν περάσουν… μ’ ένα Αρλεκιν ξεχνιέσαι! Και γιατί οι γυναίκες πλέον είναι σύγχρονες ηρωίδες που αντεπεξέρχονται σε χίλιους ρόλους, ενώ έχουν σώσει προ πολλού τον εαυτό τους, και οι άνδρες ξέρουν να αγαπούν τις δυναμικές γυναίκες που στέκονται ισότιμα δίπλα τους.

Σε 32 γλώσσες και σε 115 χώρες

H ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ ιδρύθηκε το 1979 και σε όλη αυτή τη σχεδόν σαρανταπεντάχρονη πορεία ηγήθηκε στο χώρο του βιβλίου τσέπης καλύπτοντας στην Ελλάδα ένα εκδοτικό κενό που υπήρχε εκείνη την εποχή, του «βιβλίου περιπτέρου», χαρίζοντάς μας και το πιο γνωστό σλόγκαν στην ιστορία του βιβλίου: «Με ένα Αρλεκιν ξεχνιέμαι». Τα Αρλεκιν, που εκδίδονται σε 32 γλώσσες και 115 χώρες, με πρώτο τίτλο τον «Απαγορευμένο παράδεισο» της Αγγλίδας συγγραφέως Αν Μάθερ και με πωλήσεις 35.000 αντίτυπα σε μόλις μία εβδομάδα, ήταν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας εκατομμυρίων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Με ιστορίες ευαίσθητες, τρυφερές, σέξι, γνήσια ρομαντικές. Από 16-17 ετών μέχρι και άνω των 80, το όνομά τους καθιερώθηκε στο ελληνικό λεξιλόγιο ως ταυτόσημο της ιστορίας αγάπης και του αισθηματικού μυθιστορήματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά 05.05.2024
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Μουσική 30.04.2024
Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε