LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παλιά περιοδικά που σίγουρα είχες αγοράσει αν είσαι 30+

Ένα από αυτά, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1939 και συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 19/2/2021 | 11:47

Παλιά περιοδικά που σίγουρα είχες αγοράσει αν είσαι 30+

Η εποχή που το έντυπο είχε απεριόριστη δύναμη έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα social media, το internet, τα άπειρα κανάλια στο youtube και η εύκολη και γρήγορη πληροφορία παντού, έχει αποδυναμώσει τα άλλοτε λαμπερά περιοδικά. Φυσικά, συνεχίζουν να υπάρχουν και έχουν το κοινό τους. Για κάποιους είναι μια καθημερινή συνήθεια, για κάποιους είναι απλά αδιάφορα (για τις νέες γενιές ίσως) και σε κάποιους θυμίζουν τον εαυτό τους στην εφηβεία.

Τότε  που το "Αφισόραμα" κυκλοφορούσε μια φορά το μήνα και έδινε γιγάντιες αφίσες από αγαπημένους τηλε-σταρ της εποχής. Τότε που τα κορίτσια κάθε παρασκευή έτρεχαν στα περίπτερα να αγοράσουν το περιοδικό "Κατερίνα", και τότε που για να μάθουμε τα νέα singles που κυκλοφόρησαν στην Αμερική, περιμέναμε το "ΠΟΠ ΚΟΡΝ".

Πόσοι από εσάς βρήκατε τον εαυτό σας στις παραπάνω γραμμές; Συνεχίστε να διαβάζετε γιατί ετοιμάσαμε μια λίστα με παλιά περιοδικά που σίγουρα έχεις αγοράσει αν είσαι 30+.

Μανίνα

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1972, και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα περιοδικά για κορίτσια μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90 που σταμάτησε να κυκλοφορεί. Στα εξώφυλλα του, έχουν φιγουράρει οι μεγαλύτερες προσωπικότητές της τότε Ελληνικής showbiz αλλά και ξένοι αγαπημένοι σταρς και όχι μόνο.

Ταχυδρόμος

Ξεκίνησε να κυκλοφορεί τη δεκαετία του 50, και αυτοπροσδιοριζόταν ως "εβδομαδιαία πολιτική, οικονομική, φιλολογική, εγκυκλοπαιδική εφημερίς". Μπορούσες να το αγοράσεις μόλις με 1.500 δραχμές και στις σελίδες του, μπορούσες να διαβάσεις lifestyle θέματα μέχρι τις αρχές του 90, που άρχισε να γίνεται πιο δημοσιογραφικό. 

Περιοδικό 01

Γνωστό για τα πιο ανατρεπτικά θέματά του, και ιδιαίτερα αγαπητό από τη νεολαία! Το περιοδικό 01 από τον εκδοτικό οίκο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνος, παραμένει ακόμα και σήμερα φρέσκο και πρωτότυπο και αν έχετε ένα στο σπίτι σας, ανατρέξτε στις σελίδες του.

Αφισόραμα

Για όλους εμάς που θέλαμε οι τοίχοι στα δωμάτιά μας να έχουν αφίσες, η λύση ήταν μια φορά τον μήνα στα περίπτερα. Το λέγαμε "Αφισόραμα" και κυκλοφορούσε από το 1977.

ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Ήταν το περιοδικό που σύστησε τα τηλεοπτικά Μουσικά Βραβεία ΠΟΠ ΚΟΡΝ, και που μας ενημέρωνε κάθε μήνα με όλα τα μουσικά νέα. Το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τη Μαντόνα το 1986 και το τελευταίο αρχές του 2000. Πόσοι το θυμόσαστε;

Κατερίνα και Σούπερ Κατερίνα

Η Κατερίνα ήταν το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό σε μέγεθος τσέπης που ασχολούταν με πιο girly θέματα. Επίσης, είναι ένα από τα μακροβιότερα περιοδικό στον Ελληνικό τύπο. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1973 και για 41 χρόνια δε σταμάτησε να τροφοδοτεί τους νέους με inspirational θέματα γύρω από τις σχέσεις, αλλά και με νέα από το star system. Σταμάτησε να κυκλοφορεί περίπου το 2014, και πάντα ευχόμαστε να ξανα - κυκλοφορήσει. 



Ρομάντζο

47 χρόνια κυκλοφορίας έχει στην πλάτη του και το θρυλικό Ρομάντζο, που όλοι έτυχε να έχουμε δει στο σπίτι μιας θείας, μιας γιαγιάς ή μιας φίλης. Ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα του είναι αδιαμφισβήτητα αυτό:

Φαντάζιο

Από το 1969 μέχρι το 1984 φιλοξένησε εξώφυλλα που άφησαν εποχή. Το "Φαντάζιο" ήταν ο ανταγωνιστής του "Ρομάτζο" στην αισθητική και στη θεματολογία. Επίσης, εδώ, είδαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στο πιο προκλητικό εξώφυλλο της καριέρας της!

Ποπ & Ροκ

Ξεκίνησε στα late 70s και στις σελίδες του, μπορούσες να διαβάσεις για τη διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή. Pop είδωλα σε πολυσέλιδα αφιερώματα, και rock στιγμές που έμειναν αξιομνημόνευτες. Πόσοι το είχατε αγοράσει και το έχετε στο συρτάρι με τα συλλεκτικά αντικείμενα;

Δίφωνο

Ένα από τα πιο σύγχρονα μουσικά περιοδικά. Φιλοξένησε στις σελίδες το μεγάλο μέρος της πιο ποιοτικής ελληνικής σκηνής και έδωσε χώρο και σε πολλούς νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ραδιοτηλεοραση

Το περιοδικό της ΕΡΤ που κυκλοφορεί ακόμα αν και με μια μικρή διακοπή. Κυκλοφόρησε συνεχόμενα από το 1939 μέχρι το 2013 όπου και σταμάτησε για 4 χρόνια. Το 2017 βγήκε ξανά, αυτή τη φορά με τη μορφή free press, και κυκλοφορεί ακόμα. Όπως λέει και το όνομα του, έχει να κάνει με το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, αλλά και με διάφορα καλλιτεχνικά θέματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μιλάει για τον δίσκο που περιμένει να επιστρέψει στη Record Store Day

ΝΕΑ 20.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

ΝΕΑ 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Προχτές
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Προχτές
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση