E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/11/2022 | 01:50

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Η ταινία Τιτανικός είχε έναν τεράστιο προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων δολαρίων - ο οποίος είχε σχεδόν διπλασιαστεί μέχρι το τέλος - Aνάμεσα σε όλα τα στραβά ήταν και κάτι ακόμα που έβγαλε τον... Τιτανικό από την πορεία του! 

Η υλικοτεχνική υποστήριξη της προσομοίωσης της διάσημης θαλάσσιας καταστροφής ήταν τόσο προκλητική που το Χόλιγουντ άρχισε να αμφισβητεί πώς θα μπορούσε ποτέ να βγάλει κέρδος και αν η καριέρα του σκηνοθέτη του, επρόκειτο να βυθιστεί μαζί με το πλοίο.

Το σχέδιο ήταν να πραγματοποιηθούν γυρίσματα για έξι μήνες στη Νέα Σκωτία, στο Λος Άντζελες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στην παραλία Rosarito, στο Μεξικό, όπου κατασκευάστηκε ένα αντίγραφο σχεδόν της κλίμακας του πλοίου.

Καθώς η παραγωγή συνεχιζόταν, υπήρχαν έως και 1000 πρόσθετοι και 800 μέλη πληρώματος στη δουλειά ανά πάσα στιγμή, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν σε σετ δεξαμενών νερού πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να προσομοιώσουν τον παγωμένο Ατλαντικό Ωκεανό.

Η Kate Winslet είπε ότι έπαθε υποθερμία και «παραλίγο να πνιγεί» δύο φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο James Cameron - ένας διαβόητος τελειομανής - πήρε μεγάλο μέρος της ευθύνης αυτής.

«Αν κάτι ήταν το παραμικρό λάθος, έχανε το μυαλό του», είπε η Winslet για τη συνεργασία με τον Cameron. «Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί όταν το έχανε, φώναζε και ούρλιαζε. Λογιστικά, ήταν μια πολύ σκληρή ταινία, για εκείνον όσο κανέναν. Μέχρι το τέλος, έπαιζα μόλις με τέσσερις ώρες ύπνου την ημέρα».

Αυτό όμως που δεν είχαμε μάθει ποτέ ήταν πως ανάμεσα σε όλα τα στραβά ήταν και κάτι ακόμα που έβγαλε τον... Τιτανικό από την πορεία του! Η αιτία δεν ήταν η ανατροπή του πλοίου (ναυπήγησης σε κλίμακα 90 τοις εκατό) ή οι απολύσεις, αλλά η αστακομακαρονάδα: Κάποιος είχε ρίξει στο γεύμα της παραγωγής με το παραισθησιογόνο PCP.

Περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Ντάρτμουθ της Νέας Σκωτίας, τον Αύγουστο του 1996. Ο ηθοποιός Bill Paxton ήταν μεταξύ εκείνων που αρρώστησαν!

«Βλέπετε κάποιοι άνθρωποι φρικάρουν, κάποιοι χορεύουν conga, κάποιοι είναι ευφορικοί», είπε αργότερα ο Paxton για το περιστατικό. Ο ηθοποιός σύντομα βρέθηκε σε ένα ασθενοφόρο για το νοσοκομείο μαζί με δεκάδες άλλα μέλη του πληρώματος. Όμως, αντί να περιμένει στη μεγάλη ουρά για να τον δει ένας γιατρός, ο Paxton αποφάσισε να επιστρέψει στο σετ και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματά του σαν... μέθη. «Αυτό φάνηκε να με βοήθησε», είπε στον Larry King χρόνια αργότερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές Προχτές
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές Προχτές
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Μουσική 30.04.2024
Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Eurovision 29.04.2024
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου