E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική Αθηνών‑Θεσσαλονίκης ‑ Ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στα χιόνια

Δημοσίευση 31/12/2015 | 15:35

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική Αθηνών‑Θεσσαλονίκης ‑ Ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα

Προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα. Στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τις Ράχες μέχρι και τα διόδια της Πελασγίας έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr οδηγοί στο εν λόγω σημείο είναι εγκλωβισμένοι για περισσότερες από τρεις ώρες και δεν έχουν καμιά ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος.«Έχουμε μικρά παιδιά στα αυτοκίνητα. Είμαστε εγκλωβισμένοι για ώρες. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα βγάλουμε τη νύχτα εγκλωβισμένοι...», έλεγε διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν φορτηγά που έχουν διπλώσει στου Αγίους Θεοδώρους, αλλά και σε άλλα σημεία.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας να διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.


Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου έχουν ακινητοποιηθεί αρκετά φορτηγά. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των φορτηγών και επιτρέπει να κινούνται τα ΙΧ που έχουν αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στους δεκάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους είναι και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ¶δωνις Γεωργιάδης, που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες: 




Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ανατολικής Ηπειρωτικής Ελλάδας και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ήδη και στην Αττική χιονίζει από τα ξημερώματα στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα, όπου ειδικά σε μεγαλύτερο υψόμετρο το χιόνι είναι πιο πυκνό, ενώ από τις 8.30 το πρωί, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω.

Ενδεικτικές του ψύχους που επικρατεί είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις 08:00 το πρωί: 

  • Στο Μέτσοβο: -8°C
  • Στο Νευροκόπι: -8°C
  • Στην Ορεινή Φωκίδα: -7°C
  • Στην Καστοριά: -6°C
  • Στην Φλώρινα: -6°C

(Πηγή: meteo.gr)

Στις περιοχές αυτές μάλιστα, η αίσθηση του κρύου έφτασε τους -14°C, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μικροπροβλήματα έχουν καταγραφεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο αλλά και οι πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενούς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ενδεικτικά θα έχουμε χιονόπτωση στην Τρίπολη, στην Κοζάνη, στα Τέμπη, στο Δομοκό και στη Λάρισα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 6 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 2 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα ανατολικά και βόρεια και χιονόνερο ή χιόνι στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 5 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινες αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. ¶νεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από -4 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα ηπειρωτικά κυρίως της Πελοποννήσου. Σταδιακή βελτίωση.
¶νεμοι: ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων αναμένεται στη Θεσσαλία , την Εύβοια και στα ορεινά-ημιορεινα της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.
¶νεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Και βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -2 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και από το απόγευμα και σε ημιορεινές-πεδινες περιοχές των Κυκλάδων.
¶νεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.
¶νεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Την Πρωτοχρονιά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το αισθητό κρύο καθώς σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται ολικός παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα περιοριστούν στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα όπου σταδιακά θα σταματήσουν. Από το μεσημέρι θα βρέξει στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς.

Το Σάββατο 2/1 αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς και χιόνι στα ημιορεινά και ορεινά, χιονοπτώσεις στη Θράκη και κατά τόπους στη Μακεδονία και βροχές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στη υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά. 

Την Κυριακή 3/1 τα φαινόμενα θα ενταθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα περιοριστούν στα ορεινά. Στη Μακεδονία όμως και τη Θράκη αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Ελλάδα 25.04.2024
Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Διαδικασία εξπρές η επιστροφή φόρου

Οικονομία 25.04.2024
Πότε ανοίγει το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Κόσμος 25.04.2024
Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Φωτιά στη Λακωνία ‑ Στη μάχη και εναέρια μέσα

Ελλάδα 25.04.2024
Καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγιος Στέφανος - Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν απειλούνται κατοικίες

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Ελλάδα 25.04.2024
Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Ελλάδα 25.04.2024
Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Κόσμος 25.04.2024
Αγνωστη η αιτία

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών