E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Από που μπορεί να προέρχεται ο απόκοσμος ήχος

Συνεχίζεται το θρίλερ

Δημοσίευση 17/1/2022 | 09:51

Θεσσαλονίκη: Από που μπορεί να προέρχεται ο απόκοσμος ήχος

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον ήχο που ακούγεται τα βράδια στη Θεσσαλονίκη με τους κατοίκους να μην μπορούν να κοιμηθούν ενώ παράλληλα κανείς δεν ξέρει από που προέρχεται με πολλούς να λένε ότι ακούγεται από τα Μετέωρα ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν προς ακούγεται από το Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν απόκοσμο και εκκωφαντικό ήχο, ο οποίος ξεκίνησε να ακούγεται περίπου ένα μήνα πριν, από τον Δεκέμβριο του 2021 δηλαδή, και είναι ακόμη πιο έντονος στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως, της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ήχο που προκαλείται από ανθρώπινο χέρι και όχι από φυσικό φαινόμενο.

Από τη μεριά του, ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι γίνονται μελέτες από το ΑΠΘ για να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι τοπικό.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ που βρέθηκε στο σημείο διαπίστωσε πως ο θόρυβος δεν προέρχεται από κάποιον αγωγό του δικτύου ύδρευσης ενώ, σύμφωνα με ειδικούς, ο ήχος μπορεί να ακούγεται στην περιοχή των Μετεώρων, όμως προέρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου.

Γεωλόγος που βρέθηκε στο σημείο έχει αποκλείσει το σενάριο του γεολογικού φαινομένου, καθώς τόνισε ότι θα είχαν προκληθεί ρωγμές και μικρές κατολισθήσεις.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

Ωστόσο οι κάτοικοι είναι τρομαγμένοι. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς βγήκαν στο δρόμο τα ξημερώματα και ακολούθησαν τον ήχο για να δουν από που προέρχεται. Πράγματι, είναι πολύ έντονος στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως.

Ένας κάτοικος, μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε πως «όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει μέσα από τη γη. Εκεί, βέβαια, βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα».

Από τη μεριά της, μια κάτοικος της περιοχής, περιγράφει την κατάσταση με τον απόκοσμο ήχο και τους λόγους που οι κάτοικοι τον ακολούθησαν, λέγοντας πως δονείται ακόμα και το έδαφος. «Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε στα πόδια μας το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», σημειώνει η ίδια στο ThessToday.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»